torstai 18. kesäkuuta 2015

Hamstraatko?

Olen miettinyt, että millä tavalla hamstraaminen ilmenee juuri omalla kohdallani. Keräänkö samoja figuureita eri värisinä, kokosina tai olenko ostanut esim. saman mangan toiseenkin kertaan.

Näin äkkiseltään tulee mieleen, että keräilyn alkuaikoina tuntui kuin olisi ihan pakko kerätä kaikki GNG:n julkaisut. Näin ollen minulta löytyy jokaisesta julkaisusta joitain mangoja, lukuunottamatta viidennettä. Nyt olen kuitenkin ainakin vuoden ajatellut, että extrattomat julkaisut tai osat menevät jossain vaiheessa myyntiin. Tässä mielessä olen siis päässyt eroon "asenteesta" haalia turhia mangoja.
Kenties Rikin ja Gaidenin toiset julkaisutkin voisi myydä.

Figuurien kohdalla ei ole järin hirveätä hamstraamista. Minulla on kyllä tavoitteena kerätä hopeat ja pronssiset GNG:n figuurit. Mutta hintojen takia ostamiseni on niin laiskaa. Myönnän kuitenkin, että minulla on tarve saada juuri kyseiset figuurit. Ei välttämättä eri kokoisina, noissa väreissä ainakin. Mahdollisesti kaikki figuurit.

Suomimangan kohdalla olen ostanut GNG:n ja GDW:n ensimmäiset kaksi osaa kahteen kertaan. Molemmista kun sai nimittäin aikoinaan julisteen, mikä riitti ostamiseen. Myös Meteor Giniä tulin ostaneeksi ensimmäisen ja toisen painoksen, kenties hetken mielijohteesta kun ensimmäisessä oli virheitä. Näillekin mangoille pitäisi keksiä muuta käyttöä kuin, että ne olisivat omassa hyllyssäni.

Näin yleisesti ottaen en ole hirveä hamstraamaan esim. samoja tuotteita. Olen nähnyt keräilyn saralla mm. sitä, että GNG:n mangaa on ostettu kahteen kertaan. Toinen luettavaksi ja toinen ns. koristeeksi. Mikäs siinä, mutta itse en vain moiseen pystyisi. Vastaavasti keräilytarravihkoa on voitu ostaa erilaisen väriviivan takia pariin kertaan. Itselleni on riittänyt vain yksi kappale, vaikka ymmärrän miksi tällainen keräilijöitä kiinnostaa. En näin yleisesti ottaen tykkää mistään oheistuotteesta niin paljoa, että sitä tulisi kerättyä useana eri kappaleena (enkä edes laskisi figuureita tähän). En tee ylimääräisillä kappaleillakaan mitään, mutta kaipa ne voisivat olla tarpeellisia jos kappaleella x tapahtuisi jotain. Mutta jotenkaan se ei ole itselleni syy mennä ja ostaa.
Muunlaista hamstraamista minulta ei kai löydy kuin mangojen osalta jokunen. Kokoelmastani löytyy nyt kuitenkin sellaista tavaraa, joka itseäni kiinnostaa/josta pidän. Kenties suurta määrää voi ajatella hamstraamisena tai muuten negatiivisessa valossa. Mutta näen, että siinä on aika iso ero, onko tavaraa jota vain kerää/hamstraa turhaan tai jotka ovat oikeasti osa kokoelmaa. Se on kyllä totta, että keräily muuttuu vuosien mittaan ja voi ollakin, että onkin joskus ns. hamstrannut jotain turhaa josta pitäisi päästä eroon tänä päivänä.

4 kommenttia:

  1. "Vastaavasti keräilytarravihkoa on voitu ostaa erilaisen väriviivan takia pariin kertaan."

    Mitä tarkoitat väriviivalla? En ole huomannut, että tarravihkoissa olisi erilaisia väriviivoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mm. Satsuma selitti asiaa:

      Tarravihkoja pidän kolmea oikeastaan siitä syystä, että kahden vihkon kannet ja sisältö ovat hieman erisävyiset kuin kolmannen. Värisävyjen eroavaisuudet näkee parhaiten tuosta kannessa olevasta raidasta, lisäksi nuo hopearaitaiset vihkot sain yllätyksenä tarraboksin mukana jonka piti olla tyhjä.

      Poista
    2. Voisiko näistä erisävyisistä vihkoista nähdä kuvia?

      Poista
    3. En tiedä näkeekö esim. tästä: http://satsuma1.deviantart.com/art/My-Vitrine-380365170

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.