sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hopeanuolen esittelyä muille?

Sarjaan intohimolla suhtautuvana ihmisenä mietin välillä, voisinko saada muitakin kiinnostumaan siitä. Vai olisiko yrittämiseni epämiellyttävää tuputtamista, mikä vain lisäisi sarjaan kohdistuvaa jyrkkyyttä.

Omalla perheelleni en ehkä enää ryhtyisi esittelemään Gingaa. Uskoisin, että perheeni jäsenillä olisi edes jonkinlainen yleisnäkemys siitä, mitä GNG:ssä ja GDW:ssä tapahtuu. Se riittää minulle tällä hetkellä oikein hyvin. Myönnän kuitenkin, että minua häiritsee se etteivät kaksi vanhinta siskoani ole nähneet kuin animet.
Vanhempani taas ovat oman käsitykseni mukaan nähneet leikattua jonkin verran. Muistan miten leikkaamattomat ostaessani he olivat aivan äimänkäkenä, kun eivät ymmärtäneet versioiden eroa. Ymmärsin heidän puheistaan, että GNG perustuisi lähinnä sille miten Gin kostaa isänsä kuoleman. Ja tämä lieneen tiivistäisi koko GNG:n ajatuksen. GDW:n ajatus lienisi se, miten Weed lähtee matkalle pelastaakseen isänsä.
Tuon GNG:n ajatuksen haluaisin ehdottomasti korjata katsotuttamalla heillä leikkaamattomat. En kuitenkaan usko, että muiden jatko-osien avaamisilla olisi sen kummempaa merkitystä. Niistä kun tietomäärä on niin olematon ja Hopeanuoli on kuitenkin sen kaiken alku ja juuri.
Pikkusiskoni kohdalla asiat ovatkin paremmin, kun hän on nähnyt animet ja lukee mangaa. Siskoni on ylipäätään osoittanut Gingaa kohtaan kiinnostusta, minkä on mielestäni pitänytkin olla lähtökohta. Näiden pohjalta hän saakin itse rakentaa omaa faniuttaan, mihin suuntaan haluaakaan.

Oma kaveri- ja tuttavapiirini onkin jännempi juttu. Sieltä löytyy tapauksia, joita voisin nimittää edes jotenkin faneiksi. Jokaisen kanssa voin siis puhua Gingasta ja esitellä uusia asioita sarjaan liittyen. 
Yhden kaverini suhteen, jonka kanssa olen ollut yli 10 vuotta ystävä, olen miettinyt josko vielä joskus esittelisin Weediä ja katsoisin leikkaamattomat hänen kanssaan. Ystäväni tietää kyllä Hopeanuolen ja Weed voisi nostattaa tätä kipinää. Kenties jopa jonkinlaiset mahdollisuudet olisivat olemassa, kun kaverini on hurahtanut viime aikoina Miyazakin anime-elokuviin.
Eräs serkkuni on armoton koirapiirtäjä, minkä takia haluaisinkin luetuttaa hänellä mangaa. Mutta muistan, miten joskus asiasta maininneena hän kertoi, ettei ole oikein mangan lukijaihmisiä. Animet siis riittävät serkulleni oikein hyvin, jolloin asiaan onkin vaikeampaa puuttua.

Juttelen sarjasta päivittäin erilaisille ihmisille ja esittelen näin ollen uusia asioita siihen liittyen. Mutta varsinaiseen faniksi käännyttämiseen en ole vielä ryhtynyt ja en tiedä tarvitseeko minun. Haluaisin saada ihmisiä pikemminkin kiinnostumaan Gingasta, mikä olisi huomattavasti tärkeämpi tavoite. Ja onkin vaikeaa löytää ihmisiä, jotka haluaisivat ottaa sen vastaan. Sen takia en pyri omalla toimillani tuputtamaan Gingaa ja arvostan ihmisten fanitustapoja, joihin en yritä puuttua.
Tulen tulevaisuudessa ainakin katsomaan siskojeni lapsien kanssa animet ja seurailen heidän intoaan. Jos he haluavat minulta mangaa niin annan kyllä ja vahvistan kiinnostusta omalla tuellani muutenkin.
Tulevaisuudessa tulen tapaamaan myös uusia ihmisiä, joille saan avata Gingan ja minun suhdetta. Sekin on jo sarjan esittelyä siinä ohella. Mutta olen ylipäätään avoin vastaavanlaisille tilaisuuksille kuin mitä mahdollisesti siskojeni lapsien kanssa. Gingaa tuntemattomille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.