sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Animen ja mangan erot (GNG, osa 10)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun luvassa on Hopeanuolen 10. manga.

Rekasta poisjääminen
Manga on näyttänyt Ohun sotureiden rekasta poistumista hieman yksityiskohtaisemmin, kun kuski huomaa kyydissään olevan koiria.

Akame pelastaa Chibin
Anime näyttää Igan seisoskelevan puussa yhdessä kohtauksessa. Mutta manga on toiminnallisempi. Puussa ollessaan Akame saa vastaansa Minazukin, kun hänet huomataan. Lähtiessään Akame nappaa Chibin ja vie hänet muiden luo.

Rokusuke ja Beth
Mangassa Rokusuke ja Beth toimivat harhautuksen järjestinä Oliverin toimesta. Kisaragi ja muutkaan hänen alaisensa eivät onnistu saamaan Oliveria ulos maassa olevasta kolosta. Tällöin Ginin porukka onnistuu iskemään länsisiipeen. 
Animessa Ginin poppoo ilmestyy yhtäkkiä, jonka jälkeen yhteinen taistelu alkaa. Eli he eivät lyö erikseen länsiosaa mangan tapaan.

Määrät
Manga ja anime (leikkaamaton) puhuvat Ohun sotureiden ja Mutsun kenraalien muodostamasta laumasta määränä 450. Leikatun version mukaan Ginin joukkoja olisi 90 ja Mutsun kenraaleita 360. Mangassa luvut ovat muuten samat paitsi, että Ohun sotureita olisi 92 jäsentä. Jos siis laskee 92 + 360 niin kokonaismäärä onkin 452.

Billy ja Hulk
Mm. viidennen ryhmän Billy ja Hulk näytetään liittymässä Benin puolelle. He olivat soluttautuneena Mutsun kenraalien laumaan siinä missä Terrykin.

Kuolleet pennut
Kisaragien pentujen kuolema on mangan oma motiivinsa kostaa Akakabutolle.

Crossin luo palaaminen
Kun taistelu on ohi, Ohun soturit menevät Crossin luo joka on synnyttänyt. Animessa synnyttäminen tapahtuu melkein näihin aikoihin. Pennuista valkoinenkin muistuttaa isäänsä, mutta animessa se on tullut äitiinsä. Toki tämä muuttuu myöhemmin Weedin kohdalla.

Osa todisti mm. sen, että Akame lähti opettamaan Chibia metsästyksessä. Lisäksi Johnin ja muiden taivalta näytettiin yksityiskohtaisemmin ja uutena asiana tuli esim. matkan varrelle tupsahtanut sokea koira.

7 kommenttia:

  1. voisiko Akamen tarinaa saada kirjastosta ? Entä Rikin ja mo ntako Osaa tulee vielä weediin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko Ginga Densetsu Akamea? Ei sitä kirjastosta löydy, kun sarja on japaniksi. Suomennosta odotellessa. Rikiä on 1 manga Weediä 60.

      Poista
  2. Saako Akamea kirjastoista ja mistä se kertoo? Saako kirjastoista Rikiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akame ilmestyy vasta japanissa, eikä sitä saa suomessa vielä kuin japaniksi nettikaupoista ostettua, eikä sitä ole tulossa täten kirjastoihin. Riki on suomeksi, mutta kirjastoista enempää tietämättä en tiedä löytyykö Gingaa kirjastosta miten? :)

      Poista
    2. Jep. Se riippuu niin kirjastosta. Parempi kun käy katsomassa tai hakee kirjaston sivuilta.

      Poista
  3. Karhut käyvät Mutsun kenraalien kimppuun, mitä ei nähty animessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musashi ja Wilson olivat taaempana seuraamassa Greatin ja Bemun tilannetta, miten siinä kävisi.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.