maanantai 17. kesäkuuta 2013

Jos olisi pakko: Mistä oheistavarasta luopuisin?

Olen kerännyt Gingan oheistavaraa lähemmäs kolmen vuoden ajan. Siitä huolimatta välillä tulee mieleen kysymys, mistä sitä oikein luopuisi? Jos olisi pakko.

Koko kokoelmani on suurimmaksi osaksi mangaa ja on vain ajan kysymys, milloin kahdensadan mangan raja menee rikki. Mukana on eri julkaisuja ja mangoja suomeksi, jotka omistan myös japaniksi. Mitenkäs tällaisten mangojen laita sitten olisi? Rehellisesti sanoen tykkään vertailla suomimangaa sen alkuperäiseen julkaisuun. Jotkut eivät koe tarpeelliseksi hankkia enää japaniksi ostettua mangaa tai odottavat mahdollisesti suomijulkaisua. En näe tässä toimintatavassa mitään väärää, sillä jokainen on vapaa toimimaan miten haluaa. Minulle kuitenkin alkuperäinen on alkuperäinen.

Alapuolella olevassa kuvassa on GNG:n toisen ja kolmannen julkaisun mangat, joista olisin pakon alla valmis luopumaan. Huomioikaa että toisen julkaisun mangojen kerääminen on kesken, eli vielä puolet puuttuu.

Näistä hankkiutuisin eroon ihan vain siksi ettei julkaisuissa ole mitään mielenkiintoista: ei extroja tai mitään. Sen sijaan kaikkien muiden mahdollisten GNG:n julkaisujen hankkimisen kokisin itselleni mielekkääksi. Minulla on jokaisesta jonkun verran mangoja, mutta viidennen tai seitsemännen julkaisun mangoja en ole saanut käsiini.













Nyt varmaan kaikki blogini lukijat järkyttyvät tästä kuvasta. Miten mukana voi olla suomimangoja? No minäpä kerron. Olen muinoin ostanut Hopeanuolen ensimmäisen ja toisen mangan uudestaan saadakseni julisteen varustettuna näillä kansikuvilla. Joten minulta löytyy alunperinkin sarjan suomimangat kokonaisuudessaan. Näitä kahta osaa on vain kaksi kappaletta ja näin on myös Meteor Giniä kohdalla. Ensimmäisessä painoksessa on jokunen kirjoitusvirhe ja ne on korjattu toisessa painoksessa. Jälkimmäisen jättäisinkin kokoelmaani.

Kaksi yläpuolella olevaa japaninkielistä mangaa ovat Rikin ja Weed Gaidenin toisen julkaisun mangoja. Pidän Gaidenin ensimmäisestä julkaisusta kansikuvan lisäksi myös sen takia, että mangasta löytyy värillinen Yumemiru Senshitachi -tarina toisin kuin toisesta julkaisusta. Rikin julkaisuissa ei ole mitään eroa sisällöllisesti, mutta ensimmäisen kansikuva miellyttää enemmän.















Seuraavassa kuvassa on Tokubetsuhan, Gajou no Kettou Henin kolmas manga ja Shin Gaiden Remix. Tokubetsuhan sisältää Gaidenin ja Rikin - albumit. Gajou no Kettou Henin kolmas osa on Weedin toisesta julkaisusta oleva pokkari, joka alkaa siitä kun Weed menee Torahampaan sisään ja päättyy siihen, kun Jerome ja Weed pelastetaan joesta. Suurin syy miksi hankkiutuisin mangasta eroon olisi se, että julkaisu on keskeneräinen tai ei varsinaisesti ole, mutta häiritsee minua kovasti. Omistan jo Shin Gaidenit niin japaniksi ja suomeksikin ja juuri suomimangaan on vielä onnistuttu liittämään Ganin tarina. Alunperinhän ostin Remix mangan saadakseni kyseisen tarinan itselleni. Sitä on vaikea löytää enää mistään ja Ganin on ilmestynyt vain lehdessä nimeltä Comic Jidai Katsugeki vuonna 2005.Yksi tarina ei siis välttämättä saisi minua enää pitämään koko mangaa itselläni.













Kuvassa on esimerkkejä Weed figuurien laatikoista, GNG:n tarrapusseista ja lisänä vielä ilmainen lukunäyte Weedin ensimmäisestä osasta. Figuurien laatikoilla en oikein tee mitään ja minulla on näitä vain nelisentoista kappaletta. Muutossa laatikot voisivat olla käteviä, mutta en pakkaisi figuureja kumminkaan niihin kerta olen teipannut kannet kiinni. Magneettien ja erilaisten tarrojen pusseja minulta löytyy useita kerta näitä on tullut jokaisen ostamani tarran tai magneetin mukana. Pusseja olisi kiva saada vähemmäksi, mutta kyllä niistä tykkäänkin. Ilmainen lukunäyte oli mukava pala tulevan Weed mangan nauttimiseen - parin kymmenen sivun merkeissä. Nykyään tälle ei ole mitään käyttöä ja lopussa on vielä joku muu tarinakin. No muisto tämä on silti.

















Lopuksi Weedin maalaamaton figuuri ja ihmismagneetteja pääosin Daisukesta ja yksi Goheista. Maalaamaton figuuri ei ole mitenkään olennainen Weed figuureissa, sillä se on ikään kuin tehty turhaan, koska muista ei ole teetätetty samalla menetelmällä figuureja. GNG:n ihmiset magneetteina taas eivät ole niin kiinnostavia tuotteita kuin koirista tehdyt magneetit. Mutta näitä voi kehua ihan siksi ettei juuri ole pelkistä ihmisistä tehtyjä oheistuotteita. Paperimagneetit tulevat oikeastaan ensimmäisenä mieleen ja niitäkin on vain Daisukesta. Yksi kappale.














Tässäpä merkintä niistä oheistuotteista joista luopuisin mikäli olisi pakko. En kyllä oikein tiedä mikä se pakko olisi, sillä pyrin pitämään kaiken keräilytavaran itselläni enkä menisi edes vaihtamaan mitään. Nämäkin keräilytavarat ovat minulle ja kokoelmalleni tärkeitä, vaikka aiheessa olisikin juuri näistä ylijäämätuotteista luopumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.