lauantai 4. toukokuuta 2013

Kummat, Igat vai Kogat?

Päätin tehdä postauksen, jossa kerron mistä Igojen ja Kogien ominaisuuksista pidän ja kumpi näistä ryhmistä vie voiton.

Igat ovat ninjakoiria, jotka elivät suojellen pyhää Itō-taloa. He ovat perineet talon edesmenneiltä ihmisomistajiltaan, jotka ovat jättäneet Igoille jälkeensä pyhät kirjoituksensa. Ei tiedetä tarkalleen mitä kirjoitukset sisältävät, mutta mangassa on tullut esille että ne sisältäisivät jotain tietoa taistelutekniikoista.

En ole koskaan oikein välittänyt siitä seikasta, että Igat ovat ninjoja. Mutta heidän suhteensa luontoon on iskenyt minuun monella tavalla, koska olen itsekkin jonkinlainen luonnolapsi. Igat ovat mm. kaivaneet tunneleita, tehneet piikkiansoja, hyödyntäneet ohdakkeita ja ninjat taitavat vieläpä Raikakeninkin.
Minua kiehtoo tämä mystisyys ja salaperäisyys mikä näissä kishuissa on. Ja sen takia Igat ovat mielenkiintoisia GNG:ssä. Weedissä heitä ei nähdä lainkaan ja Orionissa on vain epämääräisiä Akamen lapsenlapsia mikä on jollain tapaa tylsää.

Ihailtavina ominaisuuksina voisi ajatella uskollisuuden, soturimaisuuden ja Itō-talon ja kääröjen suojelemisen tehtävänä.

Kogat ovat myös koiranlihaa syöviä irokeesipäisiä ninjakoiria, joiden tehtävä vuorostaan on saada haltuun Igojen pyhät kirjoitukset. Tämän takia Igojen ja Kogien väliset suhteet ovat toisiinsa ainoastaan vihollisia, jotka käyvät loputonta taistoa kääröistä.

Jos nyt ulkonäköä ajatellaan niin pidän enemmän Kogien ruskeasta väristä verrattuna Igan tylsään valkoiseen. Mutta molemmille käy hyvin niille laaditut turkinvärit. Irokeesi on toisaalta siistin näköinen näillä koirilla, mutta itse miellän sen vain rumaksi ominaisuudeksi.

Kogat elävät toki luonnon keskellä, mutta mielestäni ne eivät hyödynnä sitä mitenkään erityisesti kuten Igat. Olen myös aina kaivannut näille shikokuille jotain kunnon erikoisiskua, sarjassa nähty katoamistemppu "Kieuseru Shōshitsu" on vain jotain mielikuvituksetonta. Käyttäähän toki koirien johtaja Kurojaki sirppiä, mutta se ei ole suinkaan sama asia kuin omata erikoisisku.

Kaiken kaikkiaan heissä on oma kiinnostavuutensa mm. silloin kun Kogat ovat Igojen uhkana pahismaisiin tapoihinsa kuuluen. Lisäksi pidän näihin yhdistetystä kannibalismista, joka herättää koirissa pelkoa. Koirien syömisessähän on se uskomus, että he saavat näin vastustajien voimat itselleen.

Tesshinin ansiosta Kogien esiintyvyys on GNG:n jälkeen melko hyvä. Eli Weedissä päästään vielä jotenkin tutustumaan näihin ninjoihin, vaikka kannibalismi on kuollut Kurojakin mukana. Orionissa nähdään joitain yksittäisiä koiria Tesshinin rinnalla ja Kogien asema on heikentynyt shikokujen jouduttua luopumaan Gyōjanumasta.

Hyvät ja huonot puolensa kummassakin.

Kumpiko sitten vie voiton? Vastauksena, Igat.
 - Pääsyy on monipuolisissa erikoistaidoissa ja luonnonläheisyydessä. Kogille kuitenkin nostan hattua kannibalismista, rodusta ja Igojen uhkana toimimisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.