perjantai 17. toukokuuta 2013

Tuntemattomia hahmoja

Gingassa esiintyy joitain tuntemattomia hahmoja, joiden tehtävä on pääosin olla sivuhahmona. Välillä kuitenkin saattaa tulla uteliaisuus siitä, kuka hahmo on ja millainen tausta hänellä mahtaa olla. Useimmiten nämä jätetään hämärän peittoon.

Tästä postauksesta löytää otteita GDR:n, GNG:n ja GDW:n tuntemattomista hahmoista, joten kaikkia ei tule mainittua. GDWO:ssa sivuun jääneitä hahmoja on paljon ja kaikille sarja ei ole niin tuttu, joten jätin kertomatta mitä tuntemattomia hahmoja kyseisestä sarjasta löytyy.

Uskon että lukijoilleni tulee valitsemistani hahmoista ahaa- elämyksiä. "Niin toi koiran oli siinä ja siinä mangassa", joten hahmot on nähty edes jotenkin ja ne eivät ole niin tuntemattomia kuin useimmat sivuhahmot.

GDR

Kyläläiset tulevat hakemaan Goheilta apua, kun Akakabuto on tappanut kaksi nautaa Futago-Solassa. Ukko ihmettelee tapahtunutta ja miehet toteavat, että heiltä sujuu karhun kaataminen, mutta ilman paikallista tukea/apua on vaikea toteuttaa aikeita. Tässä vaiheessa Gohein vierellä oleva koira alkaa murisemaan kyläläisille, mutta ukko toruu koiraansa pahasti lyömällä ja potkimalla. Hän jopa hiljentää koiran painamalla kuonon kiinni käsillään.

Tämän tuntemattoman hurtan tehtävänä on pääosin toimiminen Shiron rinnalla Akakabutoa kaataessa. Lopuksi nähdäänkin miten hän saa muiden tavoin surmansa, joten hahmon nimi ja muu henkilöllisyys ei olisi pahemmin ollut edes olennaista.




Mamushi Heiji, Greco ja Monta elävät Rikin lapsuudenkohdin lähettyvillä metsässä. Rikin matkatessa äitinsä luo hän törmää edellä mainittuun koirasakkiin, joka höykyttää pentua. Hän onnistuu pelastautumaan hyppäämällä jokeen.

Koirat törmäävät jälleen kun Riki pelastaa melkein auton alle jääneen Daisuken, joka lentää metsään. Tässä mittelössä Rikin karhukoiran veri alkaa herätä ja hän onnistuu suojelemaan poikaa. Lopulta Shiro ja Gohei tulevat paikalle ratkaisemaan tilanteen. Vastedes koirajoukko ei ole moksiskaan pennun liikkumisesta heidän metsissään.

Hahmon rooli ei ole kummoinen, mutta itse ainakin jäin miettimään sitä jossain määrin. Varsinkin jos ajatellaan, että koira on ainoa tästä porukasta, jolla ei ole nimeä. Miksi muilla sitten on? Onhan kyseessä kova koirajoukko.













Alakuvassa oleva koira on aiemmin tarkkaillut kalliolta käsin Ohun joukkojen laumaa. Myöhemmin hänet nähdään, kun Gin on mennyt vuoristotemppeliin tapaamaan Sniperiä, joka pitää Chutoraa ja Kurotoraa panttivankeina. Gin puhelee ihan kunnolla koiran kanssa ollessaan temppelin sisällä. Hahmo näyttäisi olevan uskollisesti Sniperin palveluksessakin ja omaa ihan kunnollisen asemankin.

Koira nähdään myös Weedin puolella, kun Hidetoshi näyttää Daisukelle kuvia halutuimmista yksilöistä metsästäjien kesken. Koirien ajatellaan olevan syy Ohun tapahtumiin kuten ihmisten katoamisiin.

Hahmolla ei ollut mitenkään huono asema, vaan se toimi kunniakkaasti Sniperin parissa. Eli sen näen olevan jo peruste miksi koirasta olisi pitänyt olla edes jotain nippelitietoa lisää. Lisäksi että hahmo on mahdollisesti vielä elossa Weedin puolella, saa mielenkiinnon tähän tuntemattomaan hahmoon kasvamaan.

Tästähän olisi ollut ainesta ihan hyvään hahmoonkin näiden dobermannien ja tanskandoggien rinnalle.













GDW

Weed animen ensimmäisessä jaksossa nähdään Smith asumassa parin koiran kanssa, joista suurin osa on pentuja. Kuvassa oleva ruskea koira alkaa kuin ranskanspanielia muistuttaen kertomaan vanhaa tarinaa Suuresta taistelusta. Myöhemmin saman ruskean koiran tehtävä on pyytää Smithiä viemään Sakura turvaan Kaibutsun terrorisoidessa Torahampaalla.

Pennut ja ruskea koira on pitkälti luotu tukemaan tarinaa Smithin näkökulmasta. Mutta ruskea koira pääsee kuitenkin suurempaan osaan antamalla Smithille tehtävän. Eli jos ei ajatella Smithin tarinaa ollenkaan niin hahmo esiintyy vasta tässä kohdassa.

Pennut taas ovat näitä uusia, tulevia koirien seuraajia. Suuren uskomuksensa vuoksi uusiin sukupolviin pennut kuuntelevat keskittyneesti tarinaa. Muuten näitä samoja pentuja esiintyy Weedin viidennellä levyllä, Kyoshiron joukkoon kuuluvia pentuja.











Bluen kuoleman jälkeen koirat lähtevät eri teille. Sasuke lähtee etsimään isäntäänsä, Mel palaa äitinsä luo ja Hook pysyy myös lähettyvillä. Weed ja GB taas haluavat palavasti löytää tien Ohuun. Kaksikko onkin tietämättään Ohussa ja kyselee tältä paikalliselta koiralta missä he mahtavat olla. Sen jälkeen koira neuvoo tien GB:n ja Weedin etsimän paratiisin luo. Heidän lähdettyä neuvoja myöntää että alueellahan pääsee vain hengestään.

Paikallinen Ohussa elijä, joka herättää lukijassa vain pelottelua kommentillaan tapetuksi joutumisesta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.