perjantai 24. toukokuuta 2013

Animen karuimmat kohdat

Hopeanuolessa on kohtauksia, jotka nostattavat kylmät väreet esiin tai saattavat toteutuksen puolesta karmia. Leikattujen puolella näitä kohtauksia on huomattavasti vähemmän johtuen tehdyistä leikkauksista.

Mutta vilkaistaanpa hetken aikaa näitä kohtauksia tämän postauksen muodossa.















Gohei Takeda ja Riki ovat viruneet jo pitkän ajan nälissään ja väsyneinä luolan siimeksissä. Ukko on kyllästynyt heidän tilanteeseensa ja katkaisee jalkansa siinä samassa. Sen lisäksi hän syöttää omaa lihaansa Rikille, jotta tämä saisi lisävoimia.

Peitin aina silmäni tässä kohtauksessa ollessani pieni ja pelkäsin että kohtaus näytettäisiin ihan kunnollisena jalan katkamisena leikattujen kuin leikkaamattomienkin versioiden puolella. Goheista saa suorastaan pelottovan kuvan, kun on jo aiemmin nähty minkälaisia karhukoiran koulutusmenetelmiä hänellä on. Nyt mies on valmis syöttämään Rikille omaa lihaankin..














Fujiwaran perhe on kaikessa rauhassa viettämässä koti-iltaa, kunnes Fuji reagoikin rakennuksen ulkopuolelta kuuluviin ääniin. Daisuke näkee pian paljaan käden varjon, joka menee ikkunoistakin läpi ja ovetkin rikkoutuvat/avautuvat Shigematsun ryömiessä sisään.

Kohtauksessa säikäyttää se miten odottamatta tilanne tulee ja ennen kaikkea se minkälaista raatelujälkeä Akakabuton pentu on tehnyt tähän mieheen. Mangan puolella haavat onkin kuvattu pahemmin.
















Ennen kuolemaansa Shigematsu on kertonut miten vuoristomajassa on vielä kaksi miestä jäljellä ja Gohein ja muiden tulisi näin pelastaa heidät.

Tunnelma luodaan pelottavaksi. Miehet ovat kahdestaan talossa pimeyden keskellä ja heillä ei ole mitään toivoa karhua vastaan, joka tulee seinien läpi ja tappaa heidät.

Juuri tämä karhun seinästä läpi tuleminen oli yksi asia mitä pelkäsin lapsena. Eh, tulihan sitä jopa isäukolta kysyttyä olisiko moinen mahdollista meillä.

 Nämä kaksi aiempaa kohtausta ovat pitkälti olleet kytköksissä toisiinsa. Mielestäni myös karhun paljastuminen oli kylmiä väreitä nostava kohtaus, koska kaikki ovat niin toivoneet karhun olevan Akakabuto, mutta käykin ilmi jotain aivan uutta
















Daisuke on lainannut Hidetoshin jousipyssyä ilman lupaa ja tappanut Ginin kanssa metsässä karhuemon. Poika yrittää selitellä tekojaan, mutta mies ei vain jaksa kuunnella häntä ja lyö Daisukea. Minusta kohtaus on karu siksi, että minusta on vaikea kuvitella Hidetoshin kaltaista älykästä ja rauhallista miestä turvautumaan väkivaltaan. Etenkin kun hän on niin vihainen ettei missään vaiheessa pyydä edes Daisukelta anteeksi käytöstapojaan, vaikkei Hidetoshilla olisi syytä antaa pojalle anteeksi tekoaan.
















Igat ja Kogat ovat käyneet taisteluun ja Hayato ei millään saa kerättyä rohkeutta oman vastustajansa kukistamiseksi. Hänet käsketään juoksemaan auringonlaskuun päin, jossa kaksikko kuolee ansakuopan seipäisiin.

Leikkaamattomassa versiossa on korostettu kohtauksen ääniefektejä kuolemisen hetkellä. Ja on kai se jollain tapaa väärin, että pelokkaan koiran täytyy kuolla näin väkivaltaisissa merkeissä.
















Ennen Suurta taistelua Ohut soturit ovat törmänneet Harppuunakarhuun ja Kesakageen, jotka taistelevat keskenään. Karhut tappelevat kunnolla sillä animessa nähdään miten Kesakagen silmät pursuavat ulos yhdestä iskusta. Harppuunakarhu ei saa vielä tarpeekseen, vaan vääntää vastustajaltaan leuat sijoiltaan ja juo vielä nallen vertakin.

Harppuunakarhu on suuri yllättäjä sillä muiden karhujen yhteenotot eivät ole suinkaan olleet näin veriset ja väkivaltaiset kuin tällä nallekaksikolla. Sen käytös kuvaa selvää pahuutta ja karhu on kuin jonkun paholaisen riivaama.















Ohun soturit ovat lähteneet ajamaan Harppuunakarhua takaa ja päätyvät taisteluunkin nallen kanssa. Käskyistä huolimatta jotkut hyökkäävät silti sokeana karhun kimppuun ja saavat samalla surmansa. Erityisesti Gin ihmettelee karhun voimia ja Wilson ryhtyy kertomaan tarinaa Harppuunakarhusta.

Salaperäisesti kadonnut laiva ilmestyy yhtäkkiä ja kaksi rannikkovartijaa menee tarkistamaan sitä ja löytää tappavan karhun, joka on syönyt koko laivaston. Miehet olivat tehneet kaikkensa jotteivat kuolisi karhun kynsiin seivästämällä nallea harppuunoihin.

Tarinassa on oma aavemaisuutensa sillä siihen liittyy murhaaja ja kukaan ei tiedä miten nalle pääsi laivaan. Ne riittävät nostamaan kylmät väreet esiin.

2 kommenttia:

  1. Eihän se ole kannibalismia, jos ihminen syöttää lihaansa koiralle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei kieltämättä edes oikea termi, koska tällöin saman lajin pitäisi syödä omaa yksilöä.

      Lähinnä vain vihjasin, miten outoa on että joku syöttää toiselle ylipäätään omaa lihaa.

      Tästä voi ymmärtää väärin juuri, koska termi on vaikea. :S Mutta muokkaanpa vielä tuon kohdan. ^^ ~

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.