maanantai 16. huhtikuuta 2012

Johnin kuolema = epic fail

Olen kahden viikon aikana miettinyt erityisesti Johnin kuolemaa kerta se on joihinkin kavereideni välisiin keskusteluihinkin eksynyt. Eihän tuohon mangan tuomiopäivään ole kovin pitkä aikakaan.

Kaipa tämä raastaa sydäntä sen puolesta miten tärkeä hahmo John minulle on: suosikkihahmo jo ollessani 6-vuotias hahmo. Ihanan turvallinen hahmo siinä missä tämän sarjan päähenkilö Hopeanuolikin.

Gin, John ja Akame ovat päätyneet taisteluun Hougenin kanssa. Gin pyytää Akamea lähtemään viemään viestiä hänen pojalleen Weedille. Myöhemmin Gin perustelee valintaansa sillä että jos hän olisi lähettänyt Johnin, John olisi kääntynyt takaisin taistelemaan ja kuollut. Akamelta kesti kaksi päivää päästä Ohuun.
Hmm. Olen noita mangoja tutkinut ja huomannut että yhdessä mangassa Akame on valmiina hyppäämään kalliolta alas voidakseen pelastaa Johnin ja Ginin. Tietenkin sitten Mel pilaa suunnitelmat.. Olisin niin halunnut tietää miten tässä muuten olisi käynyt jos näin olisi menetelty.

John onnistuu karkaamaan Hougenin luota Tommin, Rossin ja Leftyn rinnalla. John joutuu talsimaan lumessa nälissään, hakattuna viimeisten voimiensa varassa. Tietenkin nämä Johnin apurit onnistuvat kuolemaan matkalla. Hirokin meinaa kääntyä takaisin (!) mutta ei tee sitä kerta Reika on saatava turvaan & John lupasi miehenä ettei kuole. Animessa Hook löytää Johnin taistelemasta hengestään muttei mene avuksi ylivoimaista vihollista vastaan ja koska John selitti ettei hänen elämällään ole niin suurta merkitystä kuin nuorella Hookilla. No eivät Hook ja Sasuke voineet mitään mangassakaan..

Hougen usuttaa laumalaisensa hakkaamaan lisää Johnia. Wut eikö näin iso tanskandoggi pysty toimimaan tilanteessa muulla tavalla? Hougen seivästää Johnin oksaan ja repii tämän paksusuolen pois.

Olen kyllä monta kertaa miettinyt tämän kohtauksen jättämistä pois kokonaan animea katsoessani ja mangaa lukiessani mutta en ole sitä tehnyt. Kyllä kestän kuitenkin sen että lempihahmoni heittää veivinsä. Kohtauksessa on kosketus siihen miten John ei suostu alentumaan Hougenin kaltaiselle paskiaiselle, miten Johnin on erottava Ginistä lahjoittamalla oma sielunsa ensin jollekulle. Sydäntä piinaa Johnin tuskanhuudot ja se etten voi tehdä mitään.. omissa maailmoissani ja fanitarinoissani kuitenkin teen asialle jotain..

"Jos katuisin omaa kohtaloani en olisi Ohun soturi" - nuokin Johnin sanat lohduttavat.

John sai kuolla kunniakkaasti (18 v) huolimatta siitä miten epäreilu paskiainen hänellä olikin vastassaan. Myöhemmin Weedin ja Hougenin taistellessa John ilmestyy muistuttamaan aiemmasta varoituksestaan: ystäväni pitävät huolen siitä että edes koskit Ohuun.

Meteor Ginissä Yoshi selittelee mm. Benizakuran tappamista sillä että hän on jo suunnitellut hyvien hahmojen poistattamisen sarjasta. Tämä tietenkin pistää katsojan kuin lukijankin miettimään hahmoa, kuolemaa ja arvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.