maanantai 16. huhtikuuta 2012

Benizakuran kuolema ~

Benizakuran kuolemakin jäi erityisesti mieleeni, nytkin kyseessä lempihahmo.

Mangan ja animen versiot ovat tapahtuneet samalla kaavalla. Kuitenkin olen huomannut esim. mangassa enemmän yksityiskohtia kuten ettei Benizakuraa estellä Mosan kimppuun käymisessä niin paljon kuin verrattuna animeen.

Jotenkin tuon kohtauksen alkaminen on niin sanoin kuvaamattoman kiehtovaa ja ihmeellistä. Benizakura tuijottaa silmästä silmään rauhallisena kuolemaansa, Mosaa ja käy nopeasti karhun kimppuun puhuen siitä kuinka hän haluaa näyttää nuorille esimerkkiä ja miten oikea taistelukoira kuolee.

Jotenkin sattui tyhmänä ajoituksena tuo että lato piti sortua Mosan toimesta jolloin mm. Gin jäi sinne alle. No tämän seurauksena Moss ei voinut auttaa taistelemisessa Benizakuran kanssa Mosaa vastaan. Mosshan oli nimittäin ainoa joka pystyi nostamaan nämä puupalat (vai miksi niitä nyt kutsutaankaan, hylsyt?).

Benizakuran älykkyyttä on syystäkin korostettu kun se sitoo Mosan lammen pohjalla olevaan puuhun. Mielestäni kuitenkin tuo Benizakuran raajan jääminen sitomansa köyden alle on naurettava ja amatöörimäinen virhe. Ei ole mitenkään uskottavaa että näin älykäs taistelukoira tekisi tällaisen virheen.

Pian muutkin alkavat saapua lammen pohjaan etsimään tätä taistelukoiraa. Osalla on ongelmia hapen puutteen kanssa ja vain Gin jää Benizakuralle seuraksi. Hän on uskollinen tehtävällään ja estää Giniä katkomasta köyttä (muuten Mosa pääsisi vapaaksi) ja lyö akitan tajuttomana, yhdellä iskulla palaamaan pinnalle.

Ohimennen tätä tekstiä kirjoittaessani mietin olisiko viisas Akame voinut asialle jotain. Tulin kuitenkin lopputulokseen ettei kerta kishun hapen pidätyskyky ei pystynyt lyömään vertoja edes Ginille. Ehkä hän olisi voinut tehdä paikan päällä ollessaan asialle jotain jos köysi olisi irroitettu kaikesta huolimatta. Mosan olisin arvellut suuttuvan vain entisestään mm. koirien tempusta ja vedessä olemisesta, niinpä se olisi käynyt vielä raivokkaammin Ohun koirien päälle.

Itse tämän kuoleman toteuttaminen oli kuitenkin kaunis. Benizakura = purppuranpunainen kirsikankukka - siispä hänen kohtalonsa oli jo saneltu. Veden pinnalle alkaa muodostua punainen kirsikankukka jossa on Benizakuran elämä.
Voiko kunniakkaammin kuollakkaan näin mahtava koira?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.