perjantai 16. tammikuuta 2015

Omaxin Hopeanuoli-videot

Onnistuin huutamaan nostalgisia Omaxin Hopeanuoli-videoita, jotka tunnetaan vuokravideoina. Oman käsitykseni mukaan kansia olisi vielä useampia ja erilaisia.

Kansidesign on kenties hieman parempi kuin 96-vuoden videoiden, vaikka näitä katsellessa saa tarpeekseen Daisukesta. Ensimmäinen ja neljäs kansi ovat omia vahvia suosikkejani. Neljännessä kannessa pistää kieltämättä silmään sama Daisuken ryhmäkuva ja siinä on käytetty toisen kannen Fujiakin pikkukuvana. Mutta omaan silmään tämä toimii kuitenkin miellyttävästi. 
Kolmanteen olen jonkin verran pettynyt, kun kannen tilankäyttö ei ole mistään parhaasta päästä. Se on erittäin häiritsevää muiden kansien rinnalla.

Koteloiden ja videoiden kunto oli päällisin puolin hyvä. Kolmannen videon koteloa pyysin vaihtamaan kerta sen kansilehti oli niin pahasti repeytynyt. Takana saattaa olla pieniä kuoppia, mutta eipä tuo maata kaada. 
Täytyy sanoa, että näin koteloiden puolesta tämä on oikea lapsilukkojulkaisu. Ne avautuvat jonkin verran keskeltä, mutta ylhäältä ja alhaalta mahdollisimman hankalasti. Päissä olevat kiinnikkeet uppoavat hyvin koloihin, että tuntuu kuin niitä ei olisi tarkoitus saadakaan sieltä pois. Tämä saakin miettimään, että aionko tapella videoiden kanssa vai vaihtaa kotelot muutenkin vielä parempikuntoisiin. Kenties.

Videot ovat vuodelta -89  ja niiden julkaisija lieneen Screenet Ay. Äänistä on vastannut Golden Voice Oy ja videoiden kesto pyörii 80 minuutissa. Neljännessä se on 85.
Aika erikoista, että neljännessä suositusikäraja on 8 vuotta ja se on merkitty myös sallituksi. Muissa videoissa on puhuttu piirretyn olevan vain sallittu. Toisaalta ehkä tapahtumilla on osuutta siihen. Neljäs on myös ainoa, jonka tiedoissa on puhuttu Golden Voice Oysta.

 Kansitekstit video 1
Alaskan erämaissa ihmiset elävät usein vaarallisen lähellä Grissly-karhuja, jolloin hyvinkoulutetut metsästyskoirat joutuvat suojelemaan isäntiään. Tarinamme alkaa kun pieni koiranpentu on juuri syntynyt ja saa nimekseen HOPEANUOLI. Hänen isänsä oli tunnettu kaikkein parhaana karhun metsästyksessä. Taistelussa mielipuolisen jättiläiskarhun kanssa hän häviää ja putoaa rotkoon. Kaiken tämän Hopeanuoli näkee ja jättiläiskarhusta tulee hänn ikuinen vihollisensa. Hopeanuolen seikkailu on juuri alkanut, tästä alkaa ensimmäinen osa.

Kansitekstit video 2
Ensimmäinen osa Hopeanuolen seikkailuja päättyi jännittävimpään kohtaansa... Hopeanuoli ja Daisuki taistelevat karhua "Akakaboota" vastaan, kun Dai-Suki hermostuu eikä uskalla ampua. Tule seuraamaan jännittävää jatkoa sarjassaan jännittävimmät elokuvat mitä koskaan on tehty.

Kansitekstit video 3
Vaarallisten karhujen taaka-ajo jatkuu. Ja erityisesti Akaka Booto on ensimmäisenä listalla. Mutta ilman Dai-Sukia ja Hopeanuolta, jotka eivät saa lähteä mukaan metsästysretkelle... Mitä tapahtuukaan, katso itse niin saat tietää!

Kansitekstit video 4
Hopeanuoli ja hänen ystävänsä ovat menneet ansaan, heitä on petetty.
Hopeanuoli on epätoivoinen ja hänen ainoa aikomuksensa on pelastaa Ben ja hänen ystävänsä, jotka ovat jääneet loukkuun vuorten ympäröimän pienen järven rannalla ja ainoata pakotietä vartioi Akaka Booto.
Jos haluat tietää pelastuvatko he sieltä, niin katso jännittävä loppujakso!

Omaxin videot muistuttavat hyvin paljon Cartoon Video-Filmin julkaisua kansien osalta. Tosin edellä mainitut kannet on otettu paljon lähempää kuin Omaxin kannet. Niitä pääset katsoman täältä. Tosin kolmas kansi ei ole näkyvissä.

Videoiden myyjä oli kaikesta päätellen perheellinen (nuorten lasten). Ties vaikka jonain päivänä etsisivät juuri näitä myytyjä videoita muistellessaan Hopeanuolta.

5 kommenttia:

 1. "Tosin kolmas kansi ei ole näkyvissä."

  Mikäs tämä on sitten on?
  http://fixgalleria.net/release.php?id=6215

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin tätä linkkiä: http://fixgalleria.net/release.php?id=10732

   Tuo on joku omansa, kun siinä lukee pelkkä Cartoon Film.

   Poista
 2. Jäinkin miettimään, että mitä unohdin postauksessani sanoa. Minun piti jo alussa mainita, miten näissä videoissa oli mukana sodastream-mainos ja joitain outoja piirrettyjen mainoksia.

  VastaaPoista
 3. "Hopeanuoli on epätoivoinen ja hänen ainoa aikomuksensa on pelastaa Ben ja hänen ystävänsä, jotka ovat jääneet loukkuun vuorten ympäröimän pienen järven rannalla ja ainoata pakotietä vartioi Akaka Booto."

  Vähän erilainen käsitys lopputaistelusta ollut tämän tekstin kirjoittajalla :D

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.