keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Animen ja mangan erot (GNG, osa 9)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun luvassa on Hopeanuolen 9. manga.

Rikin kohtaaminen
Mangassa Mossin porukkaa näytetään metsässä. Hyenan mielestä Riki ei pysty puolustamaan aluetta yksin. Tämän jälkeen he kuulevat lähistöltä ääniä ja näkevät johtajansa taistelemassa. Tässä kohtaa Mossin joukko tulee oikeastaan auttamaan Rikiä, jolloin karhu säntää tiehensä. Rikin ja Mossin vuoropuhelua näytetään ja johtaja ei selvästikään tunne porukkaa.
Animessa Riki taistelee yksin karhun kanssa ja odottelee Benin joukon tuloa.

Smith Ginin mukana
Animessa Gin lähtee tapaamaan Benizakuraa omin päin, mutta alkuperäisessä versiossa myös Smith on mukana. Hänen ei olekaan niin helppoa olla puuttumatta koirien taisteluun.

Nobuo
Manga näyttää tarkemmin esim. pojan riisin keittämistä sekä hänen ja setänsä välistä suhdetta. Manga eroaa animesta hieman siinä, miten Nobuon tullessa paikalle Gin ja Smith ovat jo lähteneet. Eli toisin sanoen Benizakura lähtee vasta (hieman) myöhemmin omistajansa luota. Benizakura oikeastaan heittää Nobuon seinään ennen lähtöä. Animen versio onkin tähän verrattuna koskettavampi. 
Lähtö tapahtuu samaa matkaa Crossin kanssa.

Cross ja herrasmiehet 
Naaraan palattua takaisin otetaan hänet mangassa varsin lämpimästi vastaan. Muun muassa Musashi puhuttelee Crossia ladyna ja Bill käskyttää alaisiaan tekemään tälle pedin. Naaraan raskaus nouseekin varsinaiseksi keskustelunaiheeksi koirien joukossa.

Karhuateria
Kraaterin syvyyksiin jäänyt Mossin porukka saa mangassa Mutsun kenraaleilta lahjaksi viimeisen - karhuaterian. Moni laumalainen oksentelee lihaa alas, kun Mossilla liha menee edes jotenkin alas.

Swimmer
Animesta pois jäänyt sivuhahmo, jonka tehtävä mangassa on kantaa Crossia meren yli.

Beth ja Rokusuke
Kun Oliver järjestää Ohun sotureille kyytiä kulkevat Beth ja Rokusuke hänen rinnallaan. Kolmikko nähdään myös myöhemmin tekemässä pientä jäynää Mutsun kenraaleille. Siitä lisää myöhemmin.

Kisaragin ja Terryn yhteenotto
Mangassa Chibi kulkee yksin metsässä, kunnes Kisaragin pennut käyvät tämän kimppuun. Chibin puhuessa Moss-sedästä Kisaragin tekee vain entistä enemmän mieli höykyttää pentua. Tässä kohtaa Terry paljastuu ja taistelu lähtee käyntiin. Animessa se alkaa suoraan paljastumisesta.

3 kommenttia:

 1. minua on kyllä kummastuttanut tuo Nobuon nimi. Animessa joku mies huutaa ``Shin,pidätä merihirviötä!`` ja poika menee heti pitämään Benizakurasta kiinni. sen nimi mainitaan vain yhdessä kohdassa,joten aika ihmeellistä että nimi on Mangassa Nobuo ja Animessa Shin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Itse vieroksun Benizakuran kutsumista Doniksi.

   Poista
 2. Giniltä ei nähdä tätä "ja Ben on tietysti niiden isä" tyyppistä kommenttia, kun Benizakura mainitsee Crossin raskaudesta.

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.