sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Boku no inu, Boku no Weed

Muihin Takahashin mangoihin verrattuna tästä mangasta tiedetään hyvin vähän. Syynä tähän on se, miten Boku no inu, Boku no Weed sisältää hyvin paljon tekstiä. Kielimuuri tulee vastaan sen lisäksi, miten sisältö on vaihtelevaa.


Perustiedot
Kieli: Japani
Sivumäärä: 232 (23 on värisivuja tms.)
Koko: 18 x 13 cm
Ilmestynyt: 9.marraskuuta 2001 ja uusi painos 3. huhtikuuta 2003
 
Manga alkaa värisivulla, jossa Weed ja Sakura makaavat nurmikolla. Tämän jälkeen tulee värillisiä kuvia Takahashista ja 14 värisivun mittainen tarina, Fureai Story - Yūta to Shiro alkaa. Yuuta niminen poika viettää paljon alkaa koiransa Shiron kanssa touhuten ja leikkien. Kaksikko on esim. heitellyt palloa yhdessä. Ilmeisesti Shirolle ilmantuu jotain terveydellisiä haittoja ja yhtenä päivänä Yuuta löytääkin koiransa portin luota makaamasta. Pallo suussaan. Hän itkee Shiron perään tuskaisesti, kun koiran silmät pysyvät vain kiinni.

Takahashi on piirtänyt myös sarjakuvaa omasta perheestään ja esim. koiranpennun hankkimisesta. Pentu otetaan perheeseen ja se on heti jahtaamassa kissaa Keviniä. Pentu oppii vähitellen sisäsiistiksi, vaikka se käykin lorottamassa sensein jalalle. Mutta yhteiselo paranee ja koira oppii tuomaan postinkin. Kaikesta päätellen sarjakuvassa esiintyvä labradorinnoutaja on Mercedes.
Tarina alkoi noin sivulta 19 ja päättyi sivulle 40. 

Sivuilla 41-51 puhutaan enimmäkseen Hanakosta, jonka jälkeen on siirrytään Weedin tapahtumiin sivuin 52-63. Tapahtumiin liittyy pitkälti GB:n ja Weedin tapaaminen, joka päättyy yhteenottoon vahtikoiran kanssa. Sivulla 65 on ilmeisesti kuva Mercedestä ja jotain yksittäistä juttua. Seuraavilla sivuilla näytetään kuvia Sakurasta ja Weedistä sekä Melistä, joka erotetaan äidistään. 
 
Aiemmin mainittua tekstiä Weedin alun tapahtumista käytiinkin jo. Sivuilla 71-84 on virallinen piirretty sarjakuva.
Sisältö alkaa jälleen vaihdella, kun näytetään kuvia Takahashin koirista ja välillä taas tekstiä sekä kuvia, jossa on selostettu tapahtumia vahtikoiran jälkeen (Melin etsintää, Hook, Sasuken perheen etsintä jne).

Sivulta 131 jatkuu sarjakuva, jossa Weed auttaa Lennyä. Tässäkin kohtaa hypätään Takahashin omiin koiriin ja tekstipainotteisuus Weedin tapahtumista jatkukoon. Hanakon kuolema käydään selvästi läpi ja Kevinistäkin on joku kuva. 
Sivulta 197 alkaa piirretty sarjakuva siitä, kun GB hiipii lintujen luona. Sarjakuva jatkuu sivulle 222, jossa Weed ja GB suuntaavat yhteiselle matkalle. Lopussa on 7 oikein nättiä värikuvaa.

Boku no inu, Boku no Weed tarjoaa myös tietoa mm. koirien kouluttamisesta sekä Takahashin omia kokemuksia koiriensa kanssa.
Kuten huomattua, manga on sekava sisällöltään ja rakenneltaan, jolloin sitä on vaikea selittää ilman japanin osaamista. Mutta kenties tämäkin tulee vielä jonain päivänä avautumaan meille paremmin. Mahdollista suomiversiota odotellessa.

Kuvia eläimistä (Hanako, Mercedes ja Kevin)

1 kommentti:

  1. Tämä jos mikä olisi kiva suomeksi varsinkin nyt kun tietää taas tarkemmin mitä kaikkea kirjassa on :P

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.