sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Anju to Jiromaru

Anju to Jiromaru on aina ollut minulle vieras sarja, vaikka sen omistankin. Satuin löytämään ihan hyvät juonitiivistelmät mangasta, jolloin toivon mukaan avaan sarjaa muillekin.

Manga alkaa sillä, kun Anjua nähdään kulkemassa kori kädessään. Korissaan hänellä on kukkia ja neljä pentua seuraavat häntä: Jiromaru, Taromaru, Saburomaru ja Koyuki. Anjun isoisä työskentelee maalla ja hän itse pitää silmällä Jiromarua, joka onnistui nappaamaan perhosen. Isoisä, Yoshito lepää hetken ja polttaa tupakkaa muistellen, kuinka pelasti Anjun Shinjiron perheeltä. 
Silloin ulkona oli lumimyrsky. Isoisä ja Yuki menivät sisään kirveen kera ja hetken kuluttua hän avasi oven ja näki äidin sekä kaksi lasta. Yoshito kuuli kuiskausta ja säntäsi huoneeseen koiransa kanssa. Sieltä he löysivät Anjun piileskelemästä. Mies otti tytön mukaansa ja kun nainen yritti estää heitä, Yoshito heitti kirveen häntä päin. Kirves osui naisen pään viereen, jonka jälkeen hän valui alas laskien alleen. Isoisä poistui tytön ja koiran kanssa lumimyrskyyn.

Yoshito katselee, kuinka Anju laittaa Jiromarulle kukkaseppeleen. Mies itse juttelee Yukin kanssa ja hetken päästä he aikovat syödä päivällistä. Yoshito hoitaa kokkaamisen ja Anju jakaa koirille osansa. Isoisä muistelee sitä, kuinka Anju menetti vanhempansa. Auto nimittäin törmäsi rekkaan. Tunnelma on letkeä, kunnes Yoshito poistuu Yukin kanssa etsimään kultaa. Kaksikko suuntaa vuorille ja siitä alas joelle.
Mies löytää kullanpaloja ja laittaa niitä talteen pussiin. Hänellä on kuitenkin tallessa isompi saalis kivien alla, jonne laitetaan pienemmän pussin sisältö. Niiden annetaan silti olla piilossa. Aurinko alkaa laskea ja kaksikko alkaa kiivetä alas päästäkseen kotiin. Kun Yoshito tarttuu oksaan, häntä puree käärme. Yrittäessään hätistää käärmettä, Yoshito menettää tasapainonsa ja putoaa. Yuki säntää isäntänsä luo ja onnistuu nappaamaan tätä paidasta, läheltä kättä. Yön sarastaessa Anju yrittää saada tulta syttymään ja hän tajuaa, ettei isoisä ole tullut vieläkään kotiin. 
Kivien luona Yuki heräilee. Hän etsiskelee isäntäänsä ja näkee hänet kauempana alhaalla. Yoshito on ihan veressä eikä hän liikukaan. Yuki yrittää nousta ylös, mutta kipu valtaa koiran. Yukin oikea jalka on jumissa kiven alla, mutta kivusta huolimatta koira yrittää vapautua. Yuki katsoo isäntäänsä ja tajuaa, ettei pääse vapaaksi. Koira ulvoo.
Aurinko nousee ja Anju herää. Jiromaru istuskelee auki olevan oven luona ja katsoo vuorille. Anju miettii itsekseen, onko isoisä jo tullut. Mutta hänestä ei näy edelleen jälkeäkään. Anju hakee riisiä ja alkaa kokata. Ruoka ei ole kuitenkaan hyvää, kun pennut eivät pidä siitä. Koska ruoka ei maistu Anju antaa pennuille vain vettä. Aurinko laskee jälleen ja Anju rukoilee isoisänsä paluun perään.
Seuraavana aamuna tyttö herää pentujen haukuntaääneen, kun postimies tekee tulojaan. Anju tarjoaa hänelle vettä ja kun postimies on aikeissa lähteä, hän alkaa itkeä ja kertoo ettei isoisää ole näkynyt päiväkausiin. Postimies lohduttaa tyttöä, mutta lähtee kuitenkin piakoin. Hän ei ehdi kauas, kun Yuki ilmestyy verisenä miehen eteen. Hän on purrut oikean takajalkansa poikki ja koiralla on suussaan joku pussi. Anju ja pennut säntäävät Yukin luo koiran horjahdettua maahan.

Postimies nousee pois kulkuneuvostaan sisälle soittamaan puhelun, sillä aikaa kun Anju tutkii pussin sisällön. Tyttö muistaa sen kuuluneen isoisälleen. Jiromaru on huolissaan äidistään ja Saburomaru on vuorostaan niin nälkäinen, että Yuki imettää häntä. Jiromaru suuttuu veljensä ajattelemattomuudesta ja Yuki alkaa kertoa tapahtuneesta kyyneleet silmissään.
Postimies palaa kysymään Anjulta puhelimen sijaintia ja Yuki kertoo olevansa Rikin pojantytär. Jiromaru lupaa löytää isoisän muiden pentujen vain kuunnellessa. Jiromaru säntää taloon ja haukkuu saadakseen huomiota sillä aikaa kun postimies soittaa. Hän ja Anju palaavat Yukin luo ensiapulaukun kera. Postimies käärii siteen Yukin jalan ympärille ja Jiromaru tarttuu hänen housuihinsa, jotta mies lähti etsimään Yoshitoa pennun kanssa. Anju, Saburomaru, Taromaru ja Koyuki jäävät todistamaan Yukin kuoleman ja Myös Jiromaru kuulee sisarustensa itkevän. Tästä huolimatta hän ei kääänny, vaikka itkeekin. Hän vie postimiehen isoisän ruumiin luo äitinsä viimeisenä toiveena.
Postimies seuraa pentua vuorille asti. Hänellä on vaikeuksia edetä vaikeakulkuisessa ympäristössä. Jiromaru haukkuu alempana, jotta mies liikkuisi siihen suuntaan. Miehen kiivetessä alas, pentu löytää tassun kiven alta. Se kuuluu Yukille. Myös posteljooni löytää alhaalta Yoshiton ruumiin. Jiromaru ennähtää ruumiille ensin ja hän nuolee Yoshitoa. Mies alkaa itkeä ja Jiromaru tuntee jotain outoa, kun tuulee.
Pelastusjoukot saapuvat, kuvia otetaan ja ruumis viedään takaisin talolle. Anju itkee ja posteljooni yrittää lohduttaa häntä. Hetken päästä ruumis viedään pois ja Anju yrittää seurata, mutta mies estää häntä. Autojen lähtiessä hän yrittää kuitenkin uudelleen ja neljä pentua juoksevat perässä. Tyttö lentää rähmälleen autojen poistuessa auringonlaskun aikaan. Jiromaru etsii jopa toisen kengistä, jotka olivat lipsuneet Anjun jalasta kaatumisen seurauksena.
Anju itkee, mutta hän palaa talolle kantaen kenkiä käsissään. Talon luona postimies onkin laittamassa kypärää päähänsä ja pienen juttelun jälkeen hän lähtee. Tyttö on jäänyt yksin pentujen kanssa ja hän itkee Yukin ruumiin perään, joka on nyt laatikossa.

Yön aika Anju hautaa Yukin ruumiin ja hän itkee haudan luona. Jiromaru katselee kuuta ja muistelee äitinsä sanoja. He näkevät auton valot ja auto saapuu pihalle. Autosta astuu esiin mies, joka on hänen setänsä Shinjiro. Hän lyö ja Anju kaatuu maahan, josta mies vie tytön mukanaan kantaen tätä housuista. Jiromaru puree setää, jotta hän päästäisi tytöstä irti. Shinjiro heittää pennun seinää vasten ja käskee Anjua pakkaamaan tavaransa. Kun Anju tulee sisältä hänen setänsä on laittanut pennut säkkiin ja sulkenut sen suun kiinni. Mies raahaa tytön autoonsa ja Anju katsoo säkkiä vain itkien. Kaksikon lähdettyä Jiromaru onnistuu pakenemaan purtuaan siihen reiän. Hän pyytää Taromarua huolehtimaan muista, kun itse säntää auton perään.
Shinjiro pysähtyy juttelemaan postimiehen kanssa ja kun hän on lähtemässä posteljooni huomaa Anjun, joka itkee. Mies huomaa myös saapuneen Jiromarun, joka on kaksikon perässä haukkuen.
Jiromaru ei enää pysy auton perässä, mutta hän juoksee vaikka tassut vuotavat. Yukin sanat saavat pennun jaksamaan, mutta auto onnistuu katoamaan näkyvistä. Taromaru on sillä välin ainut, joka on päässyt ulos. Muutkin pennut juoksentelevat, mutta eivät enää tuulen käydessä kovemmaksi.
Jiromaru näkee valon ja saapuu tielle, jossa on enemmän liikennettä. Rekat ja isot autot ajavat ohi ja Jiromaru miettii, mihin suuntaan Anju meni. Saavuttuaan sedän talolle, mies kantaa yhä tyttöä tämän housuista hänen poikansa toivottavat Anjun tervetulleeksi. Shinjiro viskaa Anjun huoneeseensa ja tyttö iskeytyy maahan. Hän saa petivaatteet. Anju huomaa isoisänsä olevan arkussa, mikä itkettää häntä.
Sitten näytetään Anjun heräämistä ja kuinka perhe on matkalla viettämään perinteisiä hautajaisia. Sen aikana setä polttaa tupakkaa ja pojat leikkivät. Seremonian jälkeen he palaavat autolle. Anju katselee ulos ikkunasta ja näkee tutun pennun. Autoa ei pysäytetä, mutta Jiromaru kuulee Anjun sanovan tämän nimen, jolloin pentu osaa seurata heitä.

Kotona Shinjiro raahaa Anjun ulos autosta ja työntää naisen sivuun, joka yrittää estää häntä. Tyttö viettää yönsä jossain ihme huoneessa, jossa on paljon tavaraa. Seuraavana aamuna nainen tuo ruokaa ja peiton tytölle. Naisen nimi paljastuu Rumiksi.
Setä puhuu puhelimessa. Hän laittaa puhelimen paikalleen ja Rumi astuu huoneeseen paperien kanssa. Nainen sanoo jotain, joka saa miehen heittämään lasin seinään. Anju kuulee riidan ja tukkii korvansa.
Taromaru, Saburomaru ja Koyuki juovat purosta, kun kuulevat auton. Aluksi pennut luulevat sen olevan Anju, mutta se paljastuu sedäksi. Miestä ihmetyttää, miksei pentuja ole enemmän. Hän saapuu talolle ja vastaa yllättäen soivaan puheluun. Sillä on jotain tekemistä Anjun kanssa, jolloin mies palaa takaisin.
Sillä välin Anju yrittää saada naisen huomiota herätettyä, kun hän kuulee haukuntaa. Se on Jiromaru. Tyttö kerää tavaroita ja nousee niiden päälle nähdäkseen pennun.

Jiromaru yrittää saada Anjun kiirehtimään. Hän löytää verkon, jonka varassa pääsee ulos. Anju sanoo haluavansa palata hakemaan tavaransa. Se onnistuu sisällä olevan naisen huomaamatta. He eksyvät ruokakauppaan, vaikkei ruokaan olekaan rahaa.
Shinjiron palattua kotiin hän huomaa tytön olevan poissa. Hän palaa vaimonsa Yoshikon luo, mutta tämä ei tiedä missä Anju on. Mies lähtee ajelemaan ja etsimään tyttöä.
Moottoripyörän selässä oleva mies tarjoaa Anjulle ja Jiromarulle maitoa. Tyttö pyytää lukemaan aiemmin mainitun paperin. Siinä lukee jotain Kanagawasta ja Rumista. Mies vie heidät töihinsä ? jossa rahdataan laatikoita rekkaan. Alkajaisiksi pomo ? näyttäisi vetävän miestä turpaan, mutta hän auttaa Anjua pääsemään Kanagawaan. Siellä hän löytää Rumin asuinpaikan. Anju kuulee tappelua ja kun Rumi avaa oven hänellä on musta silmä. Rumi halaa Anjua ja kertoo olevan pahoillaan.
He käyvät ostamassa ruokaa ja Rumi antaa ohjeet minne Anjun ja Jiromarun tulisi mennä. Nainen soittaa Seisaburolle ja puhelun jälkeen hän antaa Anjulle puhelimen ja rahaa.
Kaksikkoa näytetään leikkikentällä, jossa he miettivät miten pennut pärjäävät.

Anju herää toisen koiran haukuntaan ja erään naisen tuloon. Anju lähtee kuitenkin Jiromarun kanssa naisen alettua esittämään kysymyksiä. Rumi etsiskelee Anjua ja yrittää ilmeisesti jopa soittaa tälle saamatta vastausta.
Tyttö on saapunut Tamagawalle, joka on iso joki. He juoksevat vain huvikseen ja Jiromaru nappaa frisbeetä heitteleviltä ihmisiltä kyseisen kiekon. Heiltä he taitavatkin saada ruokaa. Myöhemmin Anju säikähtää, kun ei löydä rahoja. Yhtäkkiä tyttöä kosketaan olkapäähän ja hänen henkilöllisyyttään kysytään. Anju yrittää paeta, mutta ei onnistu. Yksi miehistä paljastuu Seisaburoksi, jonka kanssa Rumi oli aiemmin puhunut. Poliisit ilmoittavat löytäneensä tytön.
Seisaburon luona Anju saa nukkua viimein oikeassa sängyssä. Mies tarkistaa mitä tytön laukussa on ja hän löytää paperin, joka ei ole kyynelistä päätellen hyvä juttu. Keskellä yötä Seisaburo päättää viedä heidät kotiin. Auto pysähtyy punaisiin valoihin ja Shinjiron pojat sattuvat huomaamaan Anjun. He menevät kertomaan isälleen, joka näyttää tuntevan kuskin.
Anju on iloinen päästyään kotiin. He lähtevät Jiromarun perään vuorille. Seisaburo kantaa Anjua paikkaan, jossa Yoshito kuoli. Jiromaru haistaa jotain. Kuuluu haukuntaa ja kolme pentua juoksevat heidän luokseen. Sillä välin setä on saapunut talolle ja hänellä on kivääri mukanaan.
Seisaburo nostaa puolikuun muotoisen kiven, jonka alla on säkki kultaa. Ääni takana käskee heitä kääntymään. Shinjiro osoittaa heitä kiväärillä ja mies paljastuu Seisaburon veljeksi. Hän saa veljensä suuttumaan ja tämä painaa liipaisimesta. Se osuu väliin tulleeseen Jiromaruun.
Kuluu 19 vuotta ja joku nuori mies näytetään puhumassa vanhentuneen Seisaburon kanssa. Anjusta on tullut nyt kaunis nuori nainen ja hän halaa Jiromarun kunniaksi pystytettyä patsasta. Siinä lukee "Jiromaru syyskuu 2010). Sitten Taromaru, Saburomaru ja Koyuki saapuvat tervehtimään.

2 kommenttia:

  1. Ymmärsinkö oikein, että mangan lopussa mennään 19 vuotta eteenpäin ja koirat ovat edelleen elossa?

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.