keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Katsaus vuoteen 2014

Olen tehnyt ainoastaan kerran blogiini tämän postauksen. Nyt minulla olisi tarkoituksena yrittää kirjoittaa näitä vuosittain, sillä onhan se hauskaa vertailla eri vuosien rikkautta.

Vuosi on jälleen ollut rikas mangan saralla, kun olemme saaneet äidinkielellemme Weedin mangat 27-38, Fangit, Weed taidekirjan, Meishoubu Retsudenin ja Gaidenin. Myös Meteor Ginistä on saatu kuluvana vuonna pienehkö uusintapainos ja Hopeanuoli manga on kierrellyt kaupoissa osin 3-14.
Orionista on ilmestynyt osat 27-30, jonka jälkeen Takahashi on siirtynyt tekemään sarjaa Akamesta. Tälle vuodelle mangaa on ilmestynyt kaksi osaa, mutta lukuja lieneen lehdissä enemmän. Yllätyksenä tuli sekin, miten SSY:stä tehtiin uudistettu painos uusien kansikuvien kera.
Gamun suomentamisesta kyllä tiedotettiin jo tänä vuonna, vaikka se onkin ensi vuoden heiniä.

Tapahtumien puolella on ollut esim. Takahashin töiden näyttelyä mm. Uratan vanhalla kansakoululla. Manga Goraku juhli 50-vuotisuuttaan erään sarjakuvajuhlan/-tapahtuman yhteydessä. Itse Takahashi pääsi myös tähän tilaisuuteen kunniavieraaksi. Takahashin Weed-sarjalle tehtiin omaa kunniaansa Aichin prefektuurissa 12-13.8.2014. Tuolloin esitettiin ilmeisesti joko animeen tai Hougen saagaan pohjautuva teatteriesitys.
Suomen puolella on ollut erilaisia miittejä coneissa järjestetyn ohjelman lisäksi. Ehkä erikoisinta oli se, miten 12.-13.7-2014 järjestetyssä Animeconissa esitettiin GNG:n taidokas Medley kappale.
Japanin puolella death metallia soittava Whispered itse asiassa kiinnostui tekemään GNG:n tunnarista oman raskaamman versionsa.

Ulkomaalaiset fanit ovat kaiketi pähkäilleet fanikäännösten kanssa. Yhdeksi fanien projektiksi on kuulunut mm. käännös GNG:n lautapelistä. Projekti on saatu täytäntöön ja olemme saaneet viimein omalle äidinkielellemme kyseisen pelin ohjeet.
Ruotsilla on vastaavasti paljon toimintaa coneissa, joissa cosplay-ryhmäkin pyrkii kulkemaan. Maan kuumeisin juttu lieneen tavoite saada Takahashi kesän 2015 Närconiin - sen lisäksi, että mangaa saisi omalle kielellekin.


Fanien keskuudessa on nähty milloin mitäkin erikoisempia aprillipiloja, uusia kilpailuja tai testejä. Uusiksi sivutulokkaiksi ovat tulleet mm. Facebookista löytyvät Vainhopsujutut ja Vaingingajutut.
Mekaku city actors sarjan neljännestä jaksosta löydettiin jopa Hopeanuoli-referenssi, jota oltiin hyödynnetty animessa.
Vuoden lopusta taas alkoi ilmestymään Dohatsutenin omia bändipaitoja. Ties vaikka niitä saataisiin Suomenkin puolelle.

Oma vuoteni on ollut ehkä poikkeuksellisen erilainen Gingan parissa ja siitä voisin milteinpä puhua jossain muussa yhteydessä lisää. Mutta toivotan kuitenkin kaikille tasapuolisesti hyvää uutta vuotta - vieläpä Hopeanuolen täytteistä sellaista.

2 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!

  Olin jotenkin mielessäni sijoittanut Weed-taidekirjan ja Gaidenin 2013-vuoden puolelle. Nyt vasta tajusin, miten paljon kaikkia Gingaan liittyvää viime vuonna ilmestyi suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiitoksia.

   Minulla meni myös hetki tajutessa, että Gaidenhan tosiaan saatiin "tälle" vuodelle.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.