keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mitä tapahtui Akakabuton ruumiille?

Hopeanuoli suomidubin puolella Rikin viimeisiin sanoihin kuuluu mm. lause:"Kuolleet haudataan ja elävät jatkavat elämäänsä." Koska kyse on sodasta on luonnollista ja asiaankuuluvaa ajatella, että taistelussa olleet ystävät haudattaisiin. Mutta mitä mahtaa tapahtua itse pääviholliselle, Akakabutolle? Millaisen kohtelun karhu oikein saa?

Vaihtoehtoja on selvästi useita, kun asiaa ryhdytään miettimään. Animessa näimme jo koirien syövän esim. Hidetoshin ampuman karhun. Olisiko Akakabutollekin voinut käydä näin? Henkilökohtaisesti pidän tätä ratkaisua outona, vaikka se on hyvin järkevä. Mutta ehkä se johtuu siitä, miten ns. vähän karhuja on syöty GNG:ssä ja karhunlihastakin on vain puhuttu koulutuksen yhteydessä. Akakabuto, Mosa ja Madara ylipäätään tuntuvat niin suurilta, että on vaikea kuvitella niille syödyksi tulemisen kohtaloa. Tällainen mielikuva tulee enemmän karhujen kätyreistä. Lisäksi Akakabuton kohdalla on häiritsevää, miten pää on erossa muusta kehosta. Jos pää olisi yhdessä muun ruumiin kanssa, pitäisin edes 1 % mahdollisena karhun syödyksi tulemista. Ehkä koirat suhtautuivatkin näihin pääkarhuihin siten, että ne haudattiin. Mutta kätyrit olisivat päätyneet mitä erilaisimpiin mahoihin.

Muiden ihmisten en usko koskeneen Akakabutoon ja se olisi itse asiassa rumaakin sen jälkeen, kun koirat olivat voittaneet karhut. Mutta, jos tällä ajattelulinjalla tulee jatkaa niin, ihmisethän olisivat voineet puhdistaa Akakabuton luodeistaan. Sitten he olisivat voineet auttaa koirien ja karhujen hautaamisessa. Mutta luodit ja ehkä Akakabuton kuntokin olisivat voineet tehdä sen, ettei karhusta olisi saatu mitään täytettyä eläintä nurkkaa koristamaan. (Ehkä jopa kylän väliset lihakestit olisivat jääneet väliin). Goheille tämä olisi sen sijaan voitu sallia sillä hänhän Akakabuton päänkin ampui. (Toisaalta hänkin kuolee sarjassa melko pian taistelun jälkeen..) Vai olisikohan Hidetoshi tosiaan täyttänyt karhun ja liittänyt sen kokoelmaansa kuuluvaksi?

Mangassahan Ohun soturit veivät Rikin ruumiin Vuorilinnan sisälle, jossa se muumioitui kylmän ilman seurauksena. Olisikohan esim. Akakabutoa voitu säilöä jonkin aikaa vai annettiinko ruumiin vain mädäntyä luonnollisesti?

Joka tapauksessa vaihtoehtoja on useita, jos pelkästään rupeaa ajattelemaan Akakabuton pään ja ruumiin kohtaloa erikseen. 

5 kommenttia:

 1. Olen miettinyt aivan samaa. Jos asiaa ajattelee koomisesti, Gohee teki ehkä Akakabuton turkista valtavan lattiamaton? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kenties koristamaan oman tuvan tai kunnanviraston tilaa.

   Poista
 2. Itse olen aina ajatellut, että ihmiset ottivat pään talteen ja jättivät loput koirille. Ehkä ruumiin syöminen voisi olla se loogisin vaihtoehto, mutta olisihan se tavallaan törkeää päävihollista kohtaan... Jos Akakabuto olisi haudattu, miten koirat olisivat saaneet jättiläiskarhun raahattua kuoppaan? Ja noin suuren kuopan kaivaminen ei talvella olisi kuulostanut kovinkaan mukavalta ajatukselta...

  Ikuisuuskysymys, tuotahan voisi vaikka tiedustella itse Takahashilta, jos sopiva tilaisuus joskus tulisi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota vaihtoehtoa olen myös miettinyt, vaikka siitä tulee kysymys kenelle pää menisi Gohein kuoleman jälkeen. Niinpä vai tehtiinkö se vasta, kun ruumis oli vähän käynyt.

   Poista
 3. Minä en ole tätä asiaa edes ajatellut :D Hyi aika kauhea mielikuva jostain jättiläiskarhun ruumiista märänemässä.. millanen hajukin siitä lähtee. Vaikkeivät koirat itse olisi siihen koskeneet, niin voihan jotkut linnut ja muut eläimet käydä sen korjaamassa ja koirille jää komeat luut. Kunnollisen kokoisen lattiamaton tuosta kyllä saisi, kuten tuossa edellä mainittiin.

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.