perjantai 12. joulukuuta 2014

Ruotsalainen Ginga cosplay-ryhmä

Suomessa Ginga-toiminta on hyvin aktiivista ja myös naapurimaamme Ruotsi yrittää järjestää omia aktiviteettejaan. Ruotsissa on esim. sarjalle tarkoitettu cosplay-ryhmä ja coneissa saatetaan pitää sarjalle omaa Ginga-nurkkausta. 

Cosplay-ryhmä sai alkunsa kesän 2012 Närconissa, jossa muutamat fanit puhuivat asiasta ohimennen. Virallisesti cosplay-ryhmä perustettiin samana vuonna marraskuussa. Tuolloin jäseniä oli koossa noin 11, mutta jäseniä alkoi tulla myöhemmin lisää. 

Cosplay-ryhmän tavoitteena on nostattaa kiinnostusta Hopeanuoleen jälleen Ruotsin puolella. Tämän yhteydessä toivotaan myös mahdollista mangaa omalle äidinkielelle. Onnistuihan Suomikin siinä.
Hahmojen tulisi olla animesta, jotta ne olisivat tunnistettavissa. Useimmiten hahmo valitaan suosikin mukaan, mutta olisi hyvä jos rooliin osaisi myös eläytyä.
Jäseniltä odotetaan/vaaditaan aktiivisuutta, avuliaisuutta ja ideointia jne.
Cossaamisessa hyväksytään fursuitit tai muulla tavalla toteutut puvut (vertaa Hopeanuoli musikaali). Tällöin huomiota tulisi kiinnittää vaatteisiin, korviin, häntään, tassuihin ja kasvomaalauksiin. Kunhan hahmo olisi tunnistettavissa.

Esimerkkejä jäsenistä:

 Nimi: Lisa (Wolfie)
Hahmo: Moss.
"Valitsin Mossin sillä hän sopi luonteeseeni, käytökseen ja kehooni. Hän on iso, vanha setähahmo. Moss on ensimmäinen cosplay, jonka olen tehnyt ja 98 % siitä on tehty käsin. Arvet olen saanut aikaiseksi konekirjontalangoilla."

Nimi: Jennie.
Hahmo: Cross.
"Valitsin Crossin sillä ihailen hänen rohkeuttaan ja uskollisuuttaan. Hän uskaltaa puolustaa itseään ja olla lauman ainoa naaras. Sopii hyvin minulle sillä olen paljon tekemisissä lasten ja poikien kanssa. Rakastan myös itse rotua."

Nimi: Jenny.
Hahmo: Hakuro.
"Valitsin Hakuron, sillä pidän hänen luonteestaan. Olen mielestäni monessa asiassa hahmon kaltainen: haluan ottaa asiat haltuun sen sijaan, että odottaisin muiden tekevän ensimmäisen siirron. Hän ei epäröi myöntää virheitään nauramatta. Oranssi on myös vahva suosikkivärini. Tavoitteenani olisi vielä joskus saada tehtyä Hakuron puku kokonaiseksi.

Nimi: Melissa.
Hahmo: Gin/Hopeanuoli.
"Gin on ollut minulle sankari jo pienestä pitäen. On ihmeellistä, että voin cossata häntä. Pidän hänen lapsellisesta, mutta aikuismaisesta asenteestaan!"

Nimi: Linnéa (Tora).
Hahmo: Chutora.
"Aluksi en osannut päättää cossattavaa hahmoani, mutta lopulta päädyin Chutoraan. Vaikka hahmo onkin yksi tiikeriveljeksistä ja suuremmaksi osaksi taustalla, Chutoralla on silti oma luonteensa. Minulla oli tuuria, kun löysin samanvärisen paidan ja housut. Toteutin puvun näin, sillä se sopii taloudelleni ja ajankäytölleni. 

Muita hahmoja ja tarkempaa tietoa mm. tältä sivulta. Cossaajat kokoontuivat ensimmäisen kerran yhteen Närconissa 2013.


Ginga-nurkkaus sai alkunsa Skeconissa 2013. Siellä on nähtävissä Takahashin tuotantoa, mutta pääpaino on Ginga-sarjassa. Keskustelut, mangojen lukeminen, animen katselu, piirtäminen, pelit ja kilpailut ja ovat myös muita vaihtoehtoja. 

Tarkoituksena on lisäksi lisätä tietoa Hopeanuolesta, fandomista ja muusta.

Tällä hetkellä toiminta on keskittynyt mm. coneihin ja 12.-14. päivä tätä kuuta Göteborgissa pyörii Confusion-niminen con. Cossaajia osallistuu siihen luonnollisesti ja conissa on mukana itse Peter Harrysson. Hän on ääninäytellyt mm. Akamea, Johnia, Mossia, Sniperia, Hidetoshia ja Daisuken isää. Comicconissa oli vuorostaan Gunnar Ernblad, joka on äänäytellyt esim. Rikiä, Goheita ja Beniä.
Seuraavina coneissa tulevat luonnolisesti mm. Närcon ja Närcön Vinter. Kesän 2015 Närconiin olisi tavoitteena saada itse Yoshihiro Takahashi. Klik.

Ilmeisesti käännöstyökin etenee ja joihinkin kustantamoihin on otettu yhteyttä. Näin myös Suomen puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.