perjantai 7. heinäkuuta 2017

Tuhoutuneet oheistuotteet

Olen joskus lukenut ihmisten kokemuksia siitä, mitä kaikkea heidän oheistuotteilleen on voinut käydä. Esimerkiksi koirataloudessa figuurit ovat voineet päätyä koiran suuhun. Hyppääväästä figuurista on voinut myös kadota se muovinen tikkuosa, jonka varassa hahmo on. Tällöin on voitu lähteä ostamaan tuotetta uusiksi. Nämä kokemukset olivat itselläkin mielessä, kun koin vastikään jotain samanlaista.

Kävin kesällä lapsuudenkodissani ja huomasin aika välittömästi ruskean mangan hyllyrivissä. Akamen ensimmäisen osan irtokannet olivat hävinneet tyystin. Ei ollut mikään yllätyskään, ettei niitä löytynyt enää mistään. Siskoni lapset sijoitetaan aina heidän vierailuillaan huoneeseeni. Alahyllyillä ei ole mitään erityisen tärkeää eli mangoja vain, eikä niihinkään välttämättä yllä. Tämä manga oltiin silti saatu alas ja irtokannet tuhottu. 
Välillä rakastan irtokansia älyttömästi, mutta ovat ne selatessakin vähän ärsyttävät. Ja voihan niiden irtoamisellakin olla huonoja seurauksia kuten tässäkin tapauksessa. Olen  jo vuosia miettinytkin, että teippaisiko noita kansia oikein urakalla kiinni. Selaaminenkin olisi miellyttävämpää.

Olen siitä tyytyväinen, että se oli niinkin uusi manga kuin Akame. Jonkun muun, esim. japaninkielisen GNG:n ensimmäisen julkaisun kohdalla se olisi ärsyttänyt ihan eri tavalla. Iän puolesta. Tällä hetkellä ärsyttää kuitenkin se, että kyseessä sattui olemaan ensimmäinen osa. Eli että sarja  alkaa ruskealla komistuksella. Näin ollen en tiedä, annanko asialle periksi. Onko minulle nyt aivan välttämättöntä saada uusi manga tilalle? Irtokansien takia. Varsinkin kun itseäni ei enää kiinnosta pahemmin ostaa japaninkielisiä mangoja. Onhan tämä sarja suomeksikin, jolloin sitä tuskin selailee. Mutta periaate.

Pölyjä pyyhkiessä huomasin myös, että Ken-figuurin tikkuosa oli hävinnyt. Tähän kuitenkaan muut eivät ole päässeet käsiksi ja ainoastaan äitini on koskenut figuureihin siivotessaan. Siinäkin kohtaa mietin, että tyydynkö hammastikkuun tms. Mutta päädyin kuitenkin tällä viikolla ostamaan uuden, neljällä eurolla.

Oheistuotteet ovat toki vain tavaraa. Vahinkoja sattuu, joskus rikkoutuminen/tuotteen katoaminenkin voi tapahtua ihan omastakin takaa. Silti haluan, että omia tavaroitani kohdellaan hyvin ja tietysti kunnioitan myös muiden tavaroita. Tällaisissa tilanteissa olisikin ollut tärkeää kertoa asiasta sen sattuessa/huomatessa.

Millaisia kokemuksia teiltä löytyy? Oletteko lähteneet ostamaan joitain tuotteita uusiksi? Miksi? Miksi ette?

11 kommenttia:

 1. Satuin joskus kertomaan sen jollekin ja jossakin, tjs. mutta kerronpa sen täälläkin kun asiallista keskustelua tuntuu olevan.

  Jouduin joskus ainakin ostamaan Shin Gaidenin uusiksi sillä sivujen välissä oleva liimaus ei pitänyt kirjaa kasassa ja avattuani kannet lukeakseni ensimmäisen luvun se räjähti käsiini lennättäen irtonaiset sivut ympäri huonetta. Onneksi se sattuikin olemaan suomenkielinen painos sillä uuden japanilaisen hankkiminen olisi paljon työlämpää ja veisi enemmän aikaa. Plus sekin vaiva jos sekin sattuu olevan huonosti painettu ja käsiinräjähtävä.

  VastaaPoista
 2. WEED-figuureistani Gin joutui (nyt jo edesmenneen) kissamme hampaisiin, jonka seurauksena Ginlssä on nyt kaksi pientä pistojälkeä, toinen niskassa ja toinen kaulassa. Toimivat muistona rakkaasta kisusta.

  VastaaPoista
 3. Irtokannet kuuluu ottaa pois lukiessa niin ne ei ärsytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt näinkin, helpottanut. Mutta sitten on haitannut mangan ulkonäkö.

   Poista
  2. Ei kai mangan ulkonäöllä ole väliä, kun lukee mangaa? Ei silloin katsota mangan kansia. Irtokannet voi laittaa takaisin, kun ei enää lue mangaa.

   Poista
  3. Totta, mutta itse kiinnitän liikaa huomiota myös siihen alastomaan tunteeseen ilman irtokansia. En pahemmin nauti lukemisesta. Itselle taitaa olla sekin päähänpinttymä, etten halua edes erottaa irtokansia mangasta, kun haluan pitää sarjan ns. yhdessä.

   Itselle se vain on näin vaikeaa. Meitä on moneksi tapojen ja mieltymyksien suhteen.

   Poista
 4. Omassa peltiboxissani on jäljet koirani pentuajoilta. Samainen koira myös juurikin kiipesi kirjahyllyn ylähyllylle yksin ollessaan (ihme ninjakoira, mutta se onkin semmoinen valkea pystykorva..) ja söi Weed-figuurin ja Kagetorakin katosi jäljettömiin.. Ginin se oli tiputtanut alas, muttei tehnyt siihen naarmuakaan. Minulla on ollut jo vuosia teoria, että Rokka ihastui Hopeanuoleen pienenä katsoessaan kuilukohtausta kanssamme ja on mustasukkainen Sakuralle. :D

  Tässä hiljattain tein myös todella vastenmielisen havainnon: alahyllyssä olleille Hopeanuoli-mangoilleni oli roiskunut sitä itseään jonkin lemmikkimme ripulikohtauksen jäljiltä. Sain onneksi mangat pyyhittyä puhtaiksi, mutta kyllä ällötti. XD

  Jouduin myös ostamaan Animeconista uuden Anju to Jiroomarun, koska vanha oli pudonnut kirjahyllyn taa ja rusentunut aika karseaan kuntoon.

  VastaaPoista
 5. GNG Shin Gaidenin kakkososan suomijulkaisussa on äärettömästi harmittanut miten herkästi siitä lähti sivut irti. Aluksi ajattelin että mites nyt noin kääntelen sivua niin rajusti että se irtosi, kun ekan kerran tätä havaitsin. Sitten ajattelin että mulle vain sattui joku maanantaikappale ja hankin uuden. Sivut sitten irtosi tästäkin. Siinä vaiheessa ajattelin että se koskee kaikkia pokkareita enkä hankkinut uutta, ennen kuin löysin kirpparilta uuden. Ajattelin että se pysyy kasassa kun on käytetty eikä siitä ollut sivuja irronnut. Joopasen joo, kohta kolmannenkin kohdalla kävi kuin kitupiikkivitsissä: kirjanmerkin korvaa sen kun nappaisee sivun irti. Luin sitten joltakin foorumilta tai blogista että muillakin on GNGSG 2 suomijulkaisu muuttunut käsissä irtolehtipainokseksi. Muita suomennettuja Ginga-julkaisuja ei onneksi ole odottanut yhtä karu kohtalo, mutta harmittaa silti. Irtolehtipainos kun ei oo mukavaa käsiteltävää :(

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.