perjantai 28. heinäkuuta 2017

Ginin ja Benizakuran taistelu

Benizakuran ja Ginin taistelu on ehdottomasti suosikkini GNG:n taisteluista. Se on oikeastaan niin loistava, ettei sen lyhytkestoisuus haittaa.

Alkuunhan Benizakura on hyvin vahvasti niskan päällä. Gin lentää vaivattomasti seinästäkin läpi. Mutta sen jälkeen taistelu tasaväkistyy ja Benizakurakin näyttää jopa hetken hölmöltä. 
Muistan ainakin joskus nähneeni mm. Tumblrissa eräänlaista hupailua tuohon liittyen. Miten maailman vahvin voi hävitä pienelle pennulle. Tai ylipäätään Benizakuran aseman/taitojen kyseenalaistamista.

Tässä vaan piilee vaikeus ja ongelma asetelman välillä. Ginin ei haluta olevan mikään häviäjä. Mutta myöskään maailman vahvimman ei tulisi kantaa asemaansa väärin. Minusta sarja on hyvin ratkaissut kyseisen ongelman. Kumpikaan ei kärsi tästä, jolloin taistelu on tyylikäs molempia ajatellen. Taistelun lopuksihan Gin jää vahvasti alakynteen. Siitä huolimatta kohtaus säilyy hienona, kun Benizakurasta saadaan uusi liittolainen. Eiköhän Ginin taitoja nähty myös tarpeeksi siihen nähden, että hän on pentu.

Sitähän onkin analysoitu paljon, olisiko Benizakura tappanut Ginin. Mutta aika usein on tultu siihen tulokseen, että ei. Vaikka tietystihän hahmo lähti vähän sillä asenteella taisteluun, että toinen kuolee. Mutta niinhän Benizakura on aiemminkin joutunut lähtemään. Onhan hän taistelukoira. Mutta hyvin nopeastihan hahmolta lähtee tämä ns. rooliajatus pois päältä, kun hän oppii tuntemaan Giniä taistelun aikana. Giniin ei voi suhtautua samalla tavalla kuin muihin, joita Benizakura kohtaa "työssään." Siksi nautinkin siitä, miten koirien arvot kohtaavat ja unohdetaan se kumpi jää henkiin.

Olen joskus miettinytkin, että miten taistelu olisi tuosta jatkunut. Jos Benizakura olisi ollut kunnon pahis hyväsydämisyyden sijaan, olisihan tuo ollut oiva paikka viimeiselle iskulle. Gingassa useimmiten pelastetaan pahassa pulassa oleva. Siksi uskonkin jonkinlaiseen väliintuloon, joita sarjassa riittää. Mangassahan Smith yritti mm. puuttua taisteluun. Kenties muu lauma pääsisi karanneen Ginin jäljille. Tai Cross hyökkäisi raskaushormoneissaan Benizakuran kimppuun. Mutta mitäpä järkeä taistelua olisi ollut enää pitkittää. Itse en usko sen muuttaneen lopputulosta.

Mitenhän olisi käynyt, jos koirat olisivat taistelleet Ginin opittua ZTB-isku? Olisiko tosakoira osannut vastata tällaiseen taisteluun?

7 kommenttia:

 1. Tämä on minusta hieno taistelu, mutta itseäni häiritsee aivan hirveästi se, kun Benizakura iskee Ginin maahan ja Ginin etutassut taipuu ihan luonnottomaan kulmaan. Paljon enemmän kuin Benizakuran jumiutuminen maahan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuossa kun Benizakura pitää Giniä, taisi hänen vartalonsa kaventuakin jopa luonnottoman laihaksi. Ainakin hetkeksi.

   Poista
  2. Jep, sama tassujen vääntö sivuttain on häirinnyt itseänikin. Koirallahan ei ole samanlaista pyörivää olkaniveltä kuin ihmisellä ja Ginin eturaajat olisivat menneet aika pahasti sijoiltaan tuollaisesta vääntämisestä.

   Poista
 2. "Sitähän onkin analysoitu paljon, olisiko Benizakura tappanut Ginin. Mutta aika usein on tultu siihen tulokseen, että ei. Vaikka tietystihän hahmo lähti vähän sillä asenteella taisteluun, että toinen kuolee. Mutta niinhän Benizakura on aiemminkin joutunut lähtemään. Onhan hän taistelukoira."

  Tähän voisin kommentoida, että japanilaisissa koirataisteluissa (ainakaan näissä virallisimmissa taisteluissa) ei taistella toisen koiran kuolemaan asti. Japanissa koirataistelut ovat melkein kuin painia, se koira, joka onnistuu pitämään toisen koiran aloillaan maassa tarpeeksi pitkään, voittaa. Japanilaiset koirataistelut eivät ole mitään raakaa tappelemista. Sääntöjen mukaan koirien tulee olla aivan hiljaa, ja veren lentäminen on harvinaista. Sen sijaan amerikkalaiset koirataistelut ovat julmia, niissä koiria voidaan tappeluttaa siihen asti, kunnes toinen kuolee. Amerikassa koirataisteluissa pyörii enemmän raha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä tietoinenkin tästä Japanin systeemistä. Lähinnä tarkoitin asennetta, vaikka Japanissahan ei tosiaan taistella kuolemaan saakka. Mutta ehkä juuri tämä asennekin motivoi juuri taisteluun. Tiedä sitten, minkä verran kaksikon taistelua voi verrata tuohon. Sarjassa taistelu käydään kehän ulkopuolella, jolloin siellä lieneen eri säännötkin. Ehkä tässä taistelussa Benizakura olisi voinut jopa tappaa? Vai olisiko se noudattanut jopa näitä virallisuuksiakin..

   Mutta hyvä sivuhuomio muistutuksena.

   Poista
 3. Tämä on ehdottomasti yksi sarjan mielenkiintoisemmista taisteluista. Tuli mieleen, että Weedissähän on jonkunlainen viittaus tähän, kun tosakoira heittää Weedin seinän läpi.

  Toisinaan tuosta Benizakuran onnistuneesta yrityksestä kellistää Gin alleen tulee kieltämättä myös jos jonkunmoista kaksimielistä juttua mieleen.. 8D

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.