tiistai 7. helmikuuta 2017

Gingan kautta musiikkiin

En muista tarkalleen, milloin näin ensimmäistä kertaa fanien tekemiä musiikkivideoita. Arvelen sen kuitenkin sijoittuvan vuosille 2005-2006. Varhaimmat muistikuvat liittyvät mm. siihen kun GNG:stä oli video kappaleella Aqua - Barbie Girl. Jotenkin tämäkin legenda elää hyvin vahvasti edelleen.

En halua oikeastaan yleisesti kommentoida fanien musiikkivideoita. Minua kiinnostaa se, että ovatko ihmiset tutustuneet eri artisteihin/bändeihin Ginga-musiikkivideoiden kautta? Itse nimittäin allekirjoitan tämän aivan täysin.
Olen 10-vuotiasta lähtien tutustunut musiikkiin tai jos sitä voi sellaiseksi sanoa, Gingan kautta. Olen nimittäin aina kokeillut hienojen musiikkivideoiden kautta, että voisiko tuo olla hyvä kappale. Jostain syystä tällainen hakuammunta on ollut ihan toimivaa. Fanivideot ovat herättäneet uteliaisuutta tietystä kappaleesta ja toimineet jopa eräänlaisena motivaationa. Kappale ei ole välttämättä ihan heti iskenyt, vasta useamman kuuntelukerran jälkeen. Video onkin voinut innostaa useampaan katseluun ja sitä kautta kuunteluun.

Näihin fanien musiikkivideoihin liittyykin sellainen juttu, että aina artisti/bändi ei ole ollut tiedossa. Joskus on voinut olla pelkkä kappaleen nimi tai edellä mainittukin on johtanut harhaan. Näin ollen onkin ollut todella mielenkiintoista selvittää biisien ja esittäjien alkuperää. Tätäkin kautta on tullut opittua hyvin nopeasti nimiä. Kun ne on yhdistänyt näihin fanien musiikkivideoihin.

Minulle on jäänyt ainakin keskeisesti mieleen 30 Seconds to Mars, 3 Doors Down, Three Days Grace, Linkin Park, Breaking Benjamin ja Kelly Clarkson. Vaikka niin hirveästi on joitain yksittäisiä biisejä tietyiltä bändeiltä/artisteilta. Muistan myös hyvin paljon kuunnelleeni Nickelbackia, mutta nykyään en oikein enää ollenkaan. Mutta ainakin edellä mainituilla on ollut vahvaa merkitystä ja vaikutusta.

Tosiaan monestihan sitä on tullut tutkittuakin, että löytyisikö biisistä myös fanien musiikkivideota. Aika usein olen valinnut jälkimmäisen sen virallisemman musiikkivideon sijaan. Sitä kautta onkin tullut helposti yhdistettyä Gingaa ja musiikkia ihan arkipäiväisessä elämässä.

Mutta on näissä fanivideoiden suosimisessakin ollut oma kääntöpuolensa. Minulle on ainakin ikuisiksi ajoiksi yhdistynyt Pop-musiikkiin juoksevat koirat, joita näen mielessäni. Tämä on todella kiusallista välillä, kun en pääse kyseisistä mielikuvista eroon. Vaivaavathan ne muutenkin ja itselle tulee nolo fiilis. Toki saattaa joku tietty kappale tuoda eri kohtauksia mieleen tietyistä fanien musiikkivideoista. Mutta se ei todellakaan haittaa.

En ole nyt kahteen vuoteen oikein katsonut mitään musiikkivideoita. Gingan huumorivideot saattavat pyöriä, mutta eivät kuitenkaan musiikkivideot. Sitä on tullut laiskaksi mm. Spotifyn kautta. Ehkä tätä viehätystä pitäisi jälleen ryhtyä etsimään noista videoista. Ovathan ne ihan eri juttu.

1 kommentti:

  1. Whisperedillä on coveri gng tunnarista sitä kautta löytäny nykyisen lempibändin

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.