maanantai 21. marraskuuta 2016

Millaisessa asemassa olisin laumassa?

Sarjassa nähdään hyvin erityyppisiä laumoja johtajineen ja seuraajineen. Usein joukkoja ja niiden mahtipontisuutta pällistäessä sitä miettii omaa roolia. Missä asemassa olisin? Jos kuuluisin laumaan.

En tohdi miettiä eri laumojen osalta, että olisiko roolissa eroa vai ei. Ehkä joltain osin, mutta sama yleisperiaate pätee ehkä paremmin kaikkiin. Oli puoli mikä tahansa.

Kun esimerkiksi Weediä tai Giniä seuraa johtajina, huomaa että heillä on aika keskeinen tehtävä. Pitää oma porukka koossa läpi vaikeiden aikojen ja tehdä jopa kyseenalaisiakin päätöksiä. Joita kaikki eivät välttämättä hyväksy. Tietystihän sitä voisi valita yhtä huolettomamman suhtautumisen kuin Hougen. Mutta tuskinpa olisin käytännössä sellainen.
Huomaan, että tuttujen ja hieman ujompien henkilöiden parissa oma johtajuus astuu luontaisemmin esille. Koska se on niin helppoa. Mutta hallitsisin taas huonommin isoja joukkoja ja itse vetovastuuta siinä kohtaa. Tokihan lauma voisi olla pienikin. Mutta uskon, että en olisi kuitenkaan käytännössä johtaja näinkin vetätyvänä ihmisenä kuin mitä minä. Eli johtajana en ehkä pystyisi ns. "irtautumaan" laumasta niin paljon kuin, mitä tarvitsisin.
Uskon kuitenkin, että voisin kasvaa johtajuuteen ja johtajaksi. Mutta olisin tyytyväinen toisenlaiseen rooliin ja asemaan.

Missään laumassa ei taida olla virallista/virallisia ruuanhankkijoita.Tällöin tehtävät ovat vaihdelleet ja kiertäneet useilla hahmoilla. Koen hieman ristiriitaiseksi sen, että jos roolini olisi edellä mainittu. Ruokaa rakastavana ihmisenä siinä voisi olla omat puolensa. Mutta olisiko se liian yksinkertaista? Tai saisinko edes syödä osaani? Minulla tulisi myös kieltämättä itsestäni hyvin laiska kuva, jos olisin "vain" ruuanhankkija. Ehkä siinä mielessä haluaisinkin jotain muuta. Mutta tuskinpa minua näkisi narttu- tai urosjahdeillakaan..

Puhuin aiemmin siitä, miten johtajana oleminen ei välttämättä olisi niin sopiva rooli. Kenraalina tai jonkinlaisena oikeana kätenä toimiminen voisi sen sijaan olla mainio vaihtoehto. Uskoisin yltäväni enemmän taidoiltani tähän ja saisin sopivasti vastuuta. Mutta samalla olisin kuitenkin vastuussa minua ylemmälle taholle, mikä sopisi itselleni todella hyvin.
Miksenpä voisi mennä ihan tavallisestakin rivisotilaasta. Mutta toisaalta sitä haluaisi edes joskus irrotella, eikä olla aina vain seinäruusu. Kuten tuppaan olemaan.
Tiedustelijana toimiminen voisi olla myös yksi vaihtoehto, kun siinä pääsisi toimimaan itsenäisesti ja ehkä vielä muita tärkeämmässä roolissa. Tiedon kautta valtaa ja arvastusta omalta johtajalta? 
Vastaavasti toinen yhtä mielenkiintoinen rooli voisi olla loukkaantuneiden tms. hoitaminen. Itsessäni kun asuu hoivaamispuoli aika vahvastikin. Tai ainakin se voisi olla yksi ns. työtehtävä, jota ei kaikilla tallaajilla olisikaan.

Näistä kuitenkin johtajan oikeana kätenä ja tiedustelijana toimiminen olisivat ne omimmat roolini. Halusin ajatella asemaan lähinnä työtehtävien osalta, enkä niinkään siltä mitä itse toisin persoonana. Ehkä sitä voisi miettiä jossain toisessa kohtaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.