perjantai 18. joulukuuta 2015

Virallisia paitoja

Gingasta on olemassa ns. virallisia paitoja eri yritysten valmistamana. Tutuimpia paitoja lienevät paita hyppäävästä Weedistä ja Hopeanuolen leikatun peltiboxin paita. Mitä muuta löytyy?

Japanilainen vaatevalmistaja ja -jälleenmyyjä Uniqlo on vastannut yllä olevista T-paidoista. Ensimmäisessä on harmaa paita hyppäävästä Ginistä ja taustalla komeilee kuu. Toisessa nähdään Akakabuto, mustassa paidassa. Paitoja on valmistettu monessa koossa (XS:tä XXL:ään). Ja kappalehinta valmistajalta on ollut noin kahdeksan euroa. (Suomessa tuskin saisi noinkaan halvalla.)

En ole varma paitojen tämänhetkisestä tilanteesta. Sillä ainakin pitkään on ollut niin, ettei paitoja saa kuin muiden välikäsien kautta. Kalliimmalla hinnalla, jos silläkään tavalla.. Suomen puolella paitoja löytyy mm. Satsuman kokoelmasta. Klik. Klik.

Creation Advancelta löytyy kaksi valkoista paitaa: Gin ja Akakabuto sekä Sankaritarinoissakin oleva kuva Smithistä, Ginistä ja Chutorasta. Toiselle puolelle on laitettu vuorostaan "Gingan" japanilaiset kanjit. Tällä hetkellä paitoja ei ole myynnissä CA:n sivulla, vaikka ne tuotevalikoimasta löytyvät.

Itseltäni löytyy kyseinen paita Ginistä ja Akakabutosta. Ostin sen aikoinani Urumista M-koolla, kun sinne tilattiin pientä näyte-erää halvalla. Muuten paitoja ei ole näkynyt kerta niiden kappalehinta olisi 70-90 eron luokkaa.
 
Viime vuonna Weedin alku- ja lopputunnareista vastannut Dohatsuten juhli 30-vuotista taivaaltaan näillä paidoilla. Hahmoissa esiintyy Bluea, Giniä, Belliä ja Neroa. Paitoja on ollut ainakin kooltaan S-XL asti. Malleina on löytynyt valkoista ja mustaa T-paitaa hihattomana ja sitten pitkähihaista mustilla hihoilla (harmaa ja valkoinen). Tuotteita on saanut tilattua Fuudobrain-verkkokaupasta.

Kaksoissolan foorumilla oli myös alustava ennakkotilausmahdollisuus paidoille. Mutta ilmeisesti kiinnostuneita löytyi liian vähän paitojen tilaamiseen. Kyseisillä hinnoilla.

Hopeanuolen ja Weedin paitoja on taas saanut mm. kaupan päälle levyn julkaisun yhteydessä tai ostettua esim. Hopeanuoli-kaupasta, jostain conista jne. Etenkin Anttila tarjosi paitoja esim. 20 ensimmäiselle ostajalle tai Weedin 7. ja 8. levyn yhteydessä.

Muistaako muuten kukaan, miten vuoden 2007 BB:ssä Niko Nousiaisella oli muutamassa jaksossa Weedin paita? Itse en ohjelmaa katsonut. Mutta bongasin miekkosen ainakin yhdessä jaksossa paita päällään, kun siskoni tästä kertoi minulle. Ehkä se oli FutureFilmin piilomainontaa..

Weekly Shonen Jumpin numerosta 49/1984 löytyi tällainen mainos jonkinlaisesta collegepaidasta? Vastaavanlainen paita oli myös numerossa 49/1985. Taisi olla peräti samanlainen? Klik.

(c) Kuvat kuuluvat kauppojen tai blogien sivuille

2 kommenttia:

  1. Akakabuto- paidassa taitaa olla pienoinen painovirhe. Siinä nimi kirjoitettiin 'Aka-Kabuto'. Mutta nuo ovat kyllä aika hienoja.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.