lauantai 9. toukokuuta 2015

Ulkonäkömuutoksetko järisyttäviä?

Blogini ensimmäisimpiin postausajatuksiin kuului aihe, joka vertaili GNG:n hahmojen ulkonäköä GDW:ssa. En kuitenkaan julkaissut aihetta kerta kuvien alle ei syntynyt mieleistä määrää tekstiä. Jäin kuitenkin muistelemaan sitä, miten tästäkin asiasta nousi suuri kohu. GNG:n hahmojen ulkonäköön oltiin koskettu kovalla kädellä.

Ulkonäkömuutoksista oli monenlaista keskustelua. Yleisesti ottaen ne puhuttivat jokaista, mutta etenkin Gin, John ja Kurotora olivat tämän suhteen pinnalla. Ginillä oli ruskeat silmät GNG:ssä. Miten ne nyt olivat muuttuneet sinisiksi? Kurotoran harmaantuminen masensi myös monia ja Johnin naaman kuviot olivat täysin erilaiset. Studio Deen sai siis lokaa niskaansa ja yhtiön käytöstä pidettiin epäkunnioittavana ja halveksuttavana (GNG kohtaan) näiden muutosten jälkeen.

Ollaankohan sitä tultu ajatelleeksi, että jo GNG:n puolella ulkonäöissä on eroa. Esimerkiksi Hakuron väri on mangassa mustavalkoinen, mutta animessa valkoruskea. Tämän lisäksi myös silmän kohdalla olevat kuviot ovat erilaiset. Näitä versioiden ulkonäköeroja riittää muissakin hahmoissa. Tällöin pointtini on se, että nämäkään ulkonäkömuutokset eivät ole isoja. Hahmot ovat säilyneet hyvin ja niitä on vähän siistitty, mutta ei kuitenkaan raa'asti jolloin alkuperäisyys on säilynyt.
Manga on alkuperäisyyttä, mutta animessa on tarjolla vähän muuttuneempia ulkonäköjä. Miksi siis tämä ei ole meitä haitannut? Miksi sitten GDW:n ulkonäöt voivat häiritä?

Kun Weed tehdään yli kymmenen vuoden päästä GNG:stä eri yhtiöllä, koneella - niin ei luultavasti voi olettaa, että siinä voisi samalla tavalla käyttää tai hyödyntää GNG:n malleja, tyylejä tms. Onhan jo pelkästään Takahashinkin tyyli mennyt muuttumaan. Tämän päälle vielä aikaharppaus, jolloin tutut sankarimme ovat vanhentuneet. Sen myötä ulkonäkö muuttuu.

Voisin siis kehua Weediä sarjana siitä, miten se on pitänyt yhtenäistä linjaa ulkonäön suhteen. GNG:n designit sen kuin heittelevät. Esimerkiksi manga pitää Ginin silmiä sinisinä, mutta anime ruskeina. Vastaavasti pelkkä ulkonäkö voi olla muuten erilainen. Klik. Tämän pohjalta ihmettelenkin entistä enemmän, miksi Ginin sinisistä silmistä (tai mistään muistakaan design-jutuista) GDW:ssä ylipäätään valitetaan.
Myönnän kuitenkin ymmärtäväni vanhoja faneja siinä, miksi tämä on kohauttanut. Mutta en siitä huolimatta lähtisi syyttelemään Studio Deeniä asioista, joista Takahashi on vastannut.
Kyllä, GDW on karu totuus ja fakta siitä miten ihanat GNG:n hahmomme ovat vanhentuneet. Siitä ei pääse mihinkään, mutta meidän onneksemme Takahashi on pitänyt muutokset minimaalisina. Luulen että tämän muutoksen hyväksyminen on ollut ainoa järisyttävä asia koko jutussa.
Se että GNG:n versioiden ulkonäöt ovat erilaisia ei häiritse minua pätkääkään. Jos manga ja anime ovat erilaisia niin, onko se ihmeellistä ettei GDW:n designit aivan vastaa GNG?

4 kommenttia:

  1. Jos Johnista puhutaan, itse pidän enemmän GNG:n animeversion ulkonäöstä. Nuo kuvioinnit ovat jotenkin selkeämmät. Hakurostakin pidän enemmän animessa, sillä se erottuu siten Kisaragista.

    Toisaalta kun asiaa miettii, niin GDW animehan pohjautuu enemmän mangaan, joten sinänsä muutosten aiheuttama draama on outoa - onhan anime sentään ihan eri studionkin tekemä. Toisaalta taas GNG on itsessään hyvin nostalginen monien fanien mielestä ja siksi GDW hahmojen "mangamaisuus" aiheuttaa närää.

    VastaaPoista
  2. Ai, luulin Ginin silmien olleen mangassa harmaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurimmassa osassa värillisistä mangakuvista - sekä vanhoissa että uudemmissakin julkaisuissa - Ginillä on siniset silmät, kun kyseessä on normaalivalaistus. Poikkeuksena on ensimmäisen luvun väriaukeama, jossa silmät ovat ruskeat (lieneeköhän tämä osaltaan vaikuttanut animentekijöiden värivalintaan?).

      Itseäni sen sijaan kummastuttaa enemmän Ginin kaulapannan väri; sitä on näkynyt mangassa ainakin punaisena, vihreänä, mustana ja valkoisena. Yksi järkeenkäypä selitys voisi toki olla, että koiran kasvaessa sille on hankittu aina uusi erivärinen panta edellisen käytyä liian pieneksi.

      Poista
    2. Olen myös ainakin yhden kerran nähnyt Ginillä keltaisen kaulapannan.

      Niin. Kyllähän kaulapanta vielä nähdään poistuvan hahmolta.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.