torstai 13. marraskuuta 2014

Sopivin vastus Hougenille

Hougen taistelee sarjan aikana monen koiran kanssa joko itse tai laumansa turvin. Laumalaiset ovat voineet väsyttää vastustajan, jolloin Hougen on hoitanut loput. Mutta välttämättä aina tällaisiin keinoihin ei ole tarvinnut turvautua. Hahmo on siis voinut ottaa miehestä mittaa kaksintaistelujen merkeissä. Toki Hougenia on lähtenyt haastamaan reilusti heikommat tai sellaiset, joilla ei ole ollut edellytyksiä voittoon/hyviin iskuihin. Ehkä olisikin korkea aika miettiä: kenestä tai keistä voisi olla vastusta urokselle?

Gingassa on yllättävän monia hahmoja, jotka pystyisivät jo pelkästään asettumaan Hougenin tielle. Tällöin se merkitsisi sitä, ettei uroon ensimmäisissä iskuista jäisi heti häviölle. Mutta kuka/ketkä pärjäisivät taistelussa vielä tämän jälkeenkin? Tämä vasta karsiikin hahmoja.

Luulenpa, että vahvinta luottoa osaamisesta ja taidoista antaisin mm. Akamelle, Ginille, Tesshinille ja Benizakuralle. Näissä toki painaisi paljon se, ajattelisiko hahmoja GNG:n vai GDW:n mukaan.
Weedin ja Hougenin taistelu on hyvin vahvasti sellainen, johon tunnen viha-rakkaussuhdetta. Tämä johtuu käsinkosketeltavasta ristiriidasta, jossa tuntuu kuin ettei kumpikaan voisi voittaa tai hävitä. Hougenin ja Weedin tilanne on hieman erilainen, jolloin tavallaan voi ymmärtää miksi Weed ei välttämättä voittaisi ja miksi esim. Ginillä mahdollisuudet voisivat olla paremmat. Mutta mielestäni Ginin, Tesshinin ja Akamen kohdalla ajaudutaan silti samaan ristiriitaongelmaan. Eli siihen etteivät edellä mainitut koirat voi tuossa asemassaan hävitä. Mutta samalla Hougenkaan ei voi, koska vastus on kovempi.
Uskon kolmikon kohdalla siihen, että kullakin olisi ns. parhaimpia mahdollisuuksia Hougenin kanssa. Jos yritetään verrata muihin mahdollisiin vaihtoehtoihin, jotka eivät olisi edes niin haastavia.
Mutta melkeinpä laittaisin Benizakuran Ginin ja muiden edelle. Benizakura on siitä kovin erilainen vaihtoehto, että hänellä on huomattavasti vähemmän paineita/taakkaa. Hahmon ei tarvitsisi kuin voittaa samalla tavalla näiden johtajien kanssa, koska kilpailua asemasta ei olisi. Tästä johtuen Benizakuran häviö ei aiheuttaisi minussa halveksuvaa katselua. Ginin, Akamen tai Tesshinin häviö taas aiheuttaisi tyypillisen pettymyksen tunteen, millä olisi vakavempia seurauksia.

Vihollisten puolella vaihtoehtoja on vielä Ohun sotureitakin vähemmän.

Kamakiriä olisi hyvin outoa nähdä taistelemassa johtajansa kanssa, jolta se ei onnistunut anastamaan valtaa. Hougen on monesti onnistunut alistamaan Kamakiriä henkisesti, jolloin epäilen koiran kestävyyttä varsinaisessa taistelutilanteessa. Genba taas pärjäisi edellä mainittua pidemmälle, mutta veljeyssuhteen takia taisteleminen kävisi vaikeaksi. Ja tavallaan Genban voitto sotisi sitä ajatusta vastaan, että silloinhan hänen olisi oltava johtaja eikä Hougenin.
Burugeen menetin uskoni jo heti sen jälkeen, kun hän hävisi Kyoshirolle. Myös Batissa piilee liikaa sitä pelkoa, että Hougen pääsisi koiran sisäisen silmän läpi ja Bat ei pystyisi tätä muulla korvaamaan.
Toubei on näistä hyvin ongelmallinen sillä sarjassa hän on saanut turpaansa Hougenilta. Mutta olen epäileväinen sen suhteen, että onko tämä Hougenin voimien korostamista vai ei? Ja jääkö Toubei tämän alle tästä syystä, vaikka hän olisikin oikeasti parempi.
Haluaisin animen pohjalta laittaa Kiten taistelemaan Hougenin kanssa sillä mangassa hahmo on lähinnä samaa tasoa muiden kenraaleiden kanssa. Animessa Kite olikin enemmän jalostuneempi tappamiseen ja taistelemiseen, jolloin sen koulutuksen tulokset pystyi näkemään. Pärjäsihän Kite jo pelkästään Tesshinille erinomaisesti.
Jos taas ajattelee Sniperiä ja Hougenia taistelemassa, saa se aikaan myhäilyn eleitä täydellisestä taisteluparivaljakosta. Sniperin koen ehkä ainoana vihollisista olevan juuri samalla viivalla Hougenin kanssa taistelemisessa.
Paljon puhutun Masamunenhan on kerrottu olevan Hougenia voimakkaampi, joten mitenhän nämä kaksi onnistuisivat taistelemaan keskenään?

Hougenille löytyisi monia sopivia vastuksia, mutta Benizakura ja Sniper olisivat sopivimmat. Kaibutsu olisi varmaan sellainen, jolle Hougen jäisi alakynteen aivan liian suurista ominaisuuseroista johtuen. Kenties Masamunellekin mikäli Takahashi on oikeasti kaavaillut hahmon taakse tällaista ajatusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.