sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Animen ja mangan erot (GNG, osa 8)

Taistelu
Sniperin ja Ohun sotureiden välinen taistelu on mangassa hieman erilaisempaa. Esimerkiksi kun Sniper puree Kurotoraa, hänestä lentää veret suoraan Ginin naamalle. Animessa ei tapahdu vastaavaa.
Lisäksi koiria piiritetään tässäkin osassa renkaan muodossa, mistä oli puhetta jo edellisessä osassakin.
Mangassa Gin yrittää kaivaa Kurotoraa vapaaksi, johon Sniper yrittää puuttua. Valitettavasti hän tulee iskeneeksi hampaansa Billiin, eikä Giniin. Se on kuitenkin yhtenäistä näille versioille, ettei Bill aio sekaantua Sniperin ja Ginin taisteluun.

Sniperin pakeneminen
Taistelun edetessä mm. Johnkin ottaa yhteen koiran kanssa. Sniper päättää ottaa hatkat, jonka jälkeen häntä jahdataan. Gin lähtee koiran perään, jonka jälkeen taistelu jatkuu animellekin tutulla tavalla. Tosin mangan versio on huomattavasti verisempi, kun Sniper pyörii Ginin kaulan ympärillä.

Benin vieminen lääkärille
Mangassa näytetään, kuinka Benin porukka on kuin saattanut hänet kotikaupunkiinsa. Animessa erityisesti Moss saarnaa Benille siitä, että hänen pitäisi käydä hoitamassa silmänsä ennen taistelua. Mangassa on siis näytetty, miten matka sinne on mennyt.

Smith ja Akatora
Smith on jäänyt huolehtimaan Akatorasta muiden lähdettyä vuoristotemppelille. Gin säikäyttää ystävänsä, jonka jälkeen uudet liittolaiset tulevat puheeksi. Animessa hahmo oli siis muiden mukana taistelemassa.

Crossin ikävöiminen
Mangassa Crossin ikävä Beniä kohtaan näkyy ja hän istuu kalliolla surkuttelemassa. Tässä kohtaa Hyena vitsaileekin, että auttaisiko se jos Mossilla olisi Benin pärstä. Hetken kuluttua Moss ja Cross juttelevatkin keskenään mm. naaraan raskaudesta. Animessa siitä puhuttiin samaan aikaan, kun Ben oli lähdössä kotikaupunkiinsa.

Kurobe
Idaten Rokusuke jahtaa porukan kanssa jänistä, mutta sen kadottua he löytävät Kuroben. Kurobe tuo mukanaan viestiä, josta Beninkin on kuultava. Animessa Ben oli itse paikalla kuulemassa viestin. 

Benizakuran tarina
Animessa Musashi toimii Benizakuran tarinan kertojana, mutta mangassa sen hoitaa Wilson. Itse tapahtumapaikkakin taitaa olla eri tarinan aikana: animessa koirat ovat kalliolla ja mangassa pedeillä lepäämässä.

Crossin matka
Mangassa Cross vie viestiä Benille, jonka yhteydessä naaras pyytää lupaa mennä Ginin ja muiden perään. Cross törmää kahteen pervoon: Bethiin ja Rokusukeen. Anime ei näytä tapahtunutta, vaan kertoo Oliverin pelastaneen naaraan aiemmin. Lisäksi mangassa ihmiset löytävät naaraan rannasta ja kaksi miestä aikoo myydä Crossin lemmikkikauppaan. Hän onnistuu kuitenkin pakenemaan ja yrittää uida uudelleen Shikokuhun, kun ei tiedä saapuneensa jo päämääräänsä. Animessa Cross herää suoraan Benizakuran luota.

1 kommentti:

  1. Osassa selviää myös, miksi Gin ja Wilson lähtevät kahdestaan. He eivät halua herättää turhaan huomiota.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.