maanantai 21. syyskuuta 2015

Animen ja mangan erot (GNG, osa 13)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun luvassa on Hopeanuolen 13. manga.

Harppuunakarhun tarina
Wilsonin kertomus niin animessa kuin mangassa on pääpiirteittäin sama. Anime aloittaa melkein karhun löytämisestä, kun taas mangassa pällistellään ennen tätä. Lisäksi harppuunakarhu tappoi kyllä 25 miestä. Mutta anime ei puhu mitään 5 satamaviranomaisen ja 4 miehistön omaisen tappamisesta. Saati sitten karhun suuntaamisesta Futago-solaan.

Vuosiluku
Suuren taistelun alkamisen yhteydessä puhutaan seuraavasti. "Vuoden 1985 syksyllä ensilumen laskeutuessa Ouun yössä.. Ginin 750-päinen armeija saartoi Akakabuton Vuorilinnan." Animessa näkyi mm. vuosiluku -86, kun Hidetoshi mietti pöydänsä äänessä Daisuken harjoitteluaikaa.

Rikin ilmaantuminen
John vaikuttuu Rikin ilmaantumisesta ja toteaakin, että millaisen uroon hän meni haastamaan. Tämä liittyykin vielä kertauksena taisteluun, jota ei ollut animessa.

Benin emo
Benin toimiessa harhautuksena, hän puhuu emostaan. Ben on kiitollinen, että sai syntyä urooksi. Tämän lisäksi käy ilmi, ettei hän koskaan tuntenut emoaan. Animessa Ben puhuu vain Crossista ja pennuista, kun taas mangassa kaikki kolme mainitaan.

Ihmiset
Mangassa Daisuke kuulee Gohein aseen äänet ja rientää sen takia ulos. Ulkona onkin jo Hidetoshi ja varakunnanjohtaja odottelemassa. 

Hidetoshin aseella osoittelu
Animessa taistelun päätyttyä, Daisuke yrittää mennä Ginin luo. Muut koirat yrittävät kuitenkin estää sen. Mangassa varakunnanjohtaja nappaa Daisuken syliinsä ja Hidetoshi osoittaa aseellaan. John menee väliin ja toteaa isännälleen, ettei hän viitsi omaa koiraansa ampua. Animessa tilanne keskeytyy mm. siihen, että Gohei alkaa puhua.

Gohein kuolema
Taistelun jälkeen kuluu noin vuosi. Gohein tila on muuttunut ja hän on vuoteenoma. Ennen kuolemaa ukko mutisee Ginin nimeä, jolloin kyläläiset yrittävät kutsua koiraa paikalle. Gin ilmestyy ja kaksikko syleilee toisiaan, sillä hetkellä Gohein sydän pysähtyy. Myöhemmin nähdään, kuinka Gin villikoirineen on muodostanut näyttävän hautajaissaattueen.
Tämän jälkeen mangassa nähdään ihan kokonaan uusi, susien saaga joka on myös jäänyt animesta. Takahashi halusi päättää tarinan Akakabuton kukistamiseen, mutta jatkoikin sitä vielä kustantajan toiveesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.