lauantai 19. maaliskuuta 2022

Karhukoira Fuji

Lueskelin tuossa joku aika sitten GNG:n mangaa uudelleen suomeksi. Välillä käännökset voivat olla hyvin mielenkiintoisia tai niitä voi ymmärtää monin tavoin. Ensimmäisestä osasta löytyikin tällainen esimerkki.

Eli Gohei ja Riki ovat kadonneet, jolloin heitä luonnollisesti etsitään. Sivulla 97. on seuraavanlainen teksti: "Partio otti mukaan Fuji-koiran, joka hiljan oli vapautettu karhunmetsästyksestä." Fujihan oli siis ollut mukana etsinnöissä, mihin tuolla metsästykselläkin viitataan. Mutta kyllä itselläni tulee tästä hauskasti mieleen myös ajatus siitä, että Fuji olisi ihan oikeasti karhukoira, jonka tavoitteena on kaataa Akakabuto.

Tämä tulkintamahdollisuus häiritsee itseäni myös siksi, että olen jo hyvin pienestä asti ajatellut Fujia karhukoirana, joka on astunut syrjään äitiyden myötä. Kenties Riki puolisona on vaikuttanut tähän ajatukseen siinä missä hyvin samantyyppinen ulkonäkökin.

Olen välillä ihmetellyt sitä, miksi nimenomaan Crossista on tehty se ainut uroonvertainen naaras. On Crossilla ollut toki näyttäviäkin suorituksia sarjan aikana kuten esim. Shikokuhun uinti raskaana. Mutta silti olen aina vähän ajatellut, että hän on tullut Benin puolisona laumaan. Eipä muilla järin niitä puolisoita ole, no, taitaahan se olla vastoin sääntöjäkin.

Ainakin itselleni Fuji vaikuttaa varsin karismaattiselta ja vahvalta hahmolta. Sakurassa oli ehkä vähän sellaista vibaa, että hänet haluttiin vain äkkiä sarjasta pois ja Koyuki nyt on taas hirveä itkupilli.. Eli muista ei olisi saanut ehkä luonteenkaan puolesta vahvoja karhukoiranaaraita. Muistelisin, että Koyuki jossain GDW:n loppupään osissa hyökkää hybridikarhun kimppuun. Mutta mielestäni olisi silti ollut mielenkiintoisempaa nähdä kunnon taistelua nimenomaan näiden GNG:n karhujen kanssa sen lisäksi, että taustalla olisi ollut ihan kunnon karhukoirakoulutus.

Gingassa naarashahmojen kuva on mitä on. Mutta kävikö Goheilla koskaan mielessä naaraiden koulutus? Tai yrittikö hän sitä misssään kohtaa vai tyrmäsikö Gohei sen heti kättelyssä? Olisivatko naaraat olleet jossain peräti parempia kuin urospuoliset karhukoirat?

Ei Fujin olisi välttämättä tarvinnut olla Rikin veroinen karhukoira, koska se nyt ei välttämättä olisi sopinut Gingan asetelmaan muutenkaan. Kenties, jos minä olisin ollut Takahashi, olisin tehnyt Fujista sen vahvan naarashahmon nimenomaan karhukoirana.

2 kommenttia:

  1. Kyllä minä olen aina ymmärtänyt tuon mangassa olevan tekstin siten, että Fuji nimenomaan ON ollut karhukoira. Myös muiden fanien keskuudessa on mielestäni ollut monesti sellainen käsitys, että Fuji on ennen ollut metsästyskoira, ennen kuin se astutettiin Rikille.

    VastaaPoista
  2. Itse sain japanipainoksesta sellaisen kuvan, että Fuji on karhukoira, joka vapautettiin tehtävistä raskauden ajaksi. Ja kun Rikin luultiin kuolleen, metsästyspartiot eivät käyttäneet karhukoiria. (Kuten huomaatte, ei muita karhukoiria esitellä koko sarjassa) ja Akakabuton kuoleman aikaan Fujin piti vielä huolehtia 2 muusta pennusta.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.