lauantai 19. helmikuuta 2022

Crossin kantelu

GNG:n mangan 11. osassa nähdään, kuinka Riki ei anna Benin osallistua taisteluun. Käy ilmi, että Cross oli ollut tämän takana. Kohtaus on jäänyt itselläni erityisen vahvasti mieleen sen takia, että aikanaan Crossia jopa vähän kritisoitiin toiminnastaan.

Animessa kohtaus nähdään jaksossa 18. En oikein tähänkään päivään mennessä ole ihan ymmärtänyt, että antoiko Riki "potkut" myös tässä animen versiossa. Rikihän ilmeisesti ns. teki Benistä taktikon, mutta kuitenkin ohjasi hänet laskeutumaan alas vuorilta hoitamaan pentujaan.

Ennpä osaa sanoa kummasta versiosta pidän varsinaisesti enemmän. Mangassa Riki vaikuttaa ärsyttävältä sanoessaan, miten Ben rikkoi sääntöjä ottamalla naaraan kumppaniksi. Tässä taisi kuitenkin olla "ongelmana" vastikään syntyneet pennut, jolloin Riki epäili, että miten Ben pystyy olemaan sodassa mukana.

Cross näyttäytyy mangassa ehkä ikävälläkin tavalla, kun hän ei itse kertonut Benille aikeistaan. Eli Cross asetetaan varsin ikävään valoon. Hieman ehkä itsekin ihmettelen sitä, ettei Cross puhunut vaikka Benille ensin. Mutta olisiko Benin mieli muuttunut tuosta vain? Kenties Cross tunsi itsensä aika epätoivoiseksi ja tiesi, että Ben ei voi tehdä oikein mitään, kun käsky tulee ylemmältä taholta.

Ehkä tilanne olisi ollut hienompi, jos Riki ja Cross olisivat yhdessä puhutelleet Beniä? Ikävää, että sarjan vahva naarashahmo sai tällaista huomiota osakseen. Mutta eipä minuakaan innostaisi jäädä mahdollisesti leskeksi kolmelle pennulle. Cross joutuukin naisena aika kovaan paikkaan siinä kohtaa, kun Ben lähteekin silti taisteluun. Ei ole tietoa, tuleeko oma ukko takaisin kotiin.

Vaikka mangan versio onkin monella tavalla vähän ikävä, pidän Benissä näkyvissä tunteista. Ben oksentelee ja kieriskelee maassa, kun tehtävä merkitsee hänelle paljon. Silti on vähän tylsää, että pariskunta ei edes hyvästele toisiaan.

Löydänkin paljon positiivisempaa sanottavaa animen versiosta. Riki on lämmin, ikään kuin itse hän huomasi, ettei Ben voi jatkaa tehtävässään. Riki ei siis vaikuta läheskään niin ankaralta. Lisäksi Crossin ja Benin hyvästely on todella koskettava, vaikka Ben onkin täynnä toksista maskuliinisuutta sanoessaan, ettei miehet itke. Silti näistä kahdesta versiosta animen kohtaus lienee parempi.

Eihän Rikikään nyt suoranaisesti ilahdu siitä, että hän näkee Benin vielä taistelemassa. Omalla tavallaan minusta on hienoa, ettei Rikin valta yllä Beniin ja Rikikin unohtaa Benin tottelemattomuuden.

1 kommentti:

  1. Manga-versio tuntuu todellakin melko tylyltä, kun Riki ripitti Benille että otti naaraan rinnalleen vaikka ei olisi saanut. Tsoin, olisihan Ben voinut miettiä tulevaisuutta Crossiin kanssa sitten kun sota olisi päättynyt. Joskin, kun Ben meni kerta lyömään hynttyyt yhteen Crossin kanssa sotureiden värväysmatkan aikana, ajtteliko Bne, etä tämän suku sentään jatkuisi jos sille itselleen kävisi huonosti.

    Ja tiety samasta pelosta Cross oli kertonut Rikille että Benillä oli nyt perhe: että pennuilla olisi jonkinlainen tulevaisuus.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.