sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Miten Sniper pääsi puusta?

GNG:n yksiä mysteereitä lieneen Sniperin puusta alas pääseminen. Sniper ja Gin nimittäin taistelivat keskenään, jonka päätteeksi Gin ripusti Sniperin puunoksaan kaulapannasta. Myöhemmin nähdään kuinka Ben kohtaa Sniperin ennen Suurta taistelua erään rotkon luona. Animessa Sniperillä on yhä yllään kaulapanta, mangassa sen sijaan ei.

Gingapedia on ehdottanut Sniperin vapautumiseksi mm. kaulapannan pettämistä. Mangan kohdalla tämä kenties voisi pitääkin paikkaansa, sillä Sniperin kaulapanta vaikuttaa paljon ohuemmalta kuin animessa. Animen kaulapanta kun on enempi paksu, vieläpä piikkien kera. Mutta voisiko Sniperin kaulapanta edes pettää, jos Gininkin hajosi vasta puremalla?

En usko ainakaan siihen, että Hyena on enää tuossa kohtaa etsimällä etsinyt juuri Sniperiä ja auttanut hänet alas. Tässä vaiheessa tarinaahan Hyena on enempi mukautunut Ohun sotureiden joukkoon. Eli häntä ei niinkään kiinnosta palvella Sniperiä, minkä Benin pelastaminenkin osoittaa.

Joskus olen miettinyt sitä, olisiko tuo kyseinen puunoksa yksinkertaisesti voinut vain katketa. (Mutta miksipä se katkeaisi, jos oksa tuntuu kannattelevan Sniperin painoa.) Tai olisiko Sniper voinut työntää itseään jaloilla ponnistaen. Mutta ehkä tällöin kaulapanta on voinut kuristua vain entisestään Sniperin ympärille. Silti haluaisin enemmän uskoa siihen ajatukseen, että Sniper pääsi puusta omin voimin. Häntä ei pysäytyä Ginit, Benit, Rikit.

Toisaalta minusta ei tunnu kovin järkevältä sekään, että noilla ns. Billin vuoristoalueilla ei liikkuisi ketään. Eli ehkä joku on voinut kuulla Sniperin tuskanhuudot ja pelastautuminen on ollut näin tuurin kauppaa.

Jos joku ulkopuolinen on auttanut Sniperiä, onko hänet vain vedetty jalasta kiskoen alas? En usko, että joku Sniperiä auttava osaisi katkaista oksan. Ehkä siksi, että rinnastan sen taidon niin vahvasti johonkin Giniin tai Iga-koiriin. Vuoristokoirilla ei varmaan ole sellasia taitoja.

Lopputulemani taitaa olla se, että Sniper on onnistunut rimpuilemaan itsensä vapauteen (mangassa) tai joku alueen koira on auttanut Sniperiä pääsemään alas (animessa).

1 kommentti:

  1. En pannutkaan ikinä merkille, että mangassa Sniperiltä puuttui kaulapanta sen jäkeen kun tämä näkyi seuraavan kerran puussaroikkumisepisodin jälkeen.

    Lapsena tätä ei miettinyt kun leikatuissa videoissa Sniper esiintyi tuolloin viimeistä kertaa kun Gin oli laittanut Sniperin oksaan roikkumaan. Mutta kun Leikkaamattom,aan sarjaan ja mangaan pääsi käsiksi, mietin eritoten animen kodalla, mites näin päsi käymään.

    Mutta jos joku kuitenkin sääli Sniperin "Auttakaa minut ales täältä" ja kävi laskemassa Sniperin alas.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.