keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Vähentyneet lehtien artikkelit

Olen jakanut blogini puolella erilaisia lehtiartikkeleita Japan Popista ja Anime-lehdestä. Muistankin, miten tällaiset arvostelut ja muut artikkelit olivatkin tuolloin kova sana. Niistä puhuttiin jopa foorumeilla ja itsekin malttamattomana seurasin näitä lehtien uusia numeroita aktiivisesti.

Tuolloinhan elettiin sellaista uutta huuma-aikaa. GNG suomeksi, Takahashin vierailu ja sitä rataa. Ei siis ihmekään, että se näkyi vahvasti lehtien puolella.
Minulla on iskenyt vähän kaipuuta tähän. Odotin jopa, että Weedistä tai Orionista sekä Takahashin muista sarjoista oltaisiin puhuttu vähän enemmän lehdissä. Näin ei kuitenkaan päässyt käymään, mikä on ihan luonnollistakin. Innostus ja hypetys asioista muuttuvat vuosien myötä.
Sanoisin silti noiden lehtien ostajina ja artikkeleiden lukijana, että kyllä lehdillä on tärkeä vaikutus ja merkitys. Niissä tulleet mielipiteet vaikuttavat kuvaan sarjasta tai lähteekö jotain edes keräilemään. Omasta mielestäni olikin ikävää, että Weed sai yhdessä artikkelissa huonoa mainontaa kolmen osan pohjalta. Eli tällainen kuva jätettiin ennen kuin sarja oli lähtenyt edes kunnolla käyntiin. Onneksi sarja kuitenkin saatiin suomennettua. Orionista puhuttiinkin jo Weedin aikaan hyvin kiinnostavasti. Olisikin jännää lukea artikkeleista nyt, miten hyvin odotukset ovat vastanneet.

Voisin kai sanoa, että kaipaan sitäkin miten Ginga näkyi tavallisessa katukuvassa lehtien myötä. Jopa kansikuvien tasolla, sillä olihan ainakin kahdessa lehdessä sarjaan liittyvä kansikuva. Olisikin hienoa, että vielä joskus näkyvyyttä tehtäisiin tai tuotaisiin esiin tuolla tavoin.
Pidän sitä hienona asiana, että yhdistyksellä on oma jäsenlehtensä. Se tarjoaa todella paljon faneille analyysiensa myötä. Ajattelenkin jäsenlehteä yhtenä rikkautena artikkeleiden vähennettyä. Mutta kaipaan silti lehtienkin sisältöä, koska kohderyhmä on laajempi ja näkyvyyskin toisenlainen.

Tietystihän fandomi muuttuu ja kaikki muukin sen ympärillä. Tulee uusia tapoja sekä mieltymyksiä vanhojen tilalle. Mielestäni on tärkeä löytää ja kokeilla niitä uusiakin. En kuitenkaan vielä haluaisi haudata lehtien osallisuutta. Varsinkin kun fandomi on keskusteleva ja mielipiteitä muutenkin jakava.
Nythän olisikin helppo tehdä paluu puhumalla meneillään olevasta Orion - mangasta. Haluammehan saada sarjan suomeksi ja uskoakseni GTLW-sarjankin. Itse en nimittäin halua uskoa siihen, että suomennokset tulevat noin vain. Tai että lukijoita riittää automaattisesti. Juuri siksi sarjaa olisi tärkeä tuoda esille: oli se sitten netissä tapahtuvien keskusteluiden tai hyllyissä olevien lehtien kautta.

4 kommenttia:

 1. Olisi kiinnostavaa tietää miten Orionilla on vielä riittänyt Suomessa lukijoita. Weed oli jo uuvuttavan pitkä teos, eikä rehellisesti sanoen keskitasoa parempaa. En oikeastaan pidä Takahashin töitä kummoisina, mutta nautin silti niiden lukemisesta ja toivoisin todellakin, että mahdollisimman paljon materiaalia saataisiin vielä Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olisi hienoa että ajankohtainen tieto näkyisi muuallakin ja ylipäätään.

   Poista
 2. Olisi muuten kiva saada arviosi Tähdenlennon susinumerosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin yhdessä postauksessa, että jätän ainakin sen numeron väliin. Vaikka tietysti uskon, että noista numeroista juuri kaivataan palautetta.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.