torstai 7. huhtikuuta 2016

Vanhat aprillipilat

Aprillipäivän tullessa ajankohtaiseksi, on myös Ginga-fandomissa näkynyt erilaisia piloja.

Linnunradan Sanomat on keksinyt aina jonkin aprillipilan. 2007 sivusto uutisoi siitä, miten Future Film olisi tekemässä Weedistä oman lastenversion. Seuraavana vuonna oli puhetta Linnunradan Sanomien muuttumisesta kansainvälisemmäksi. Uutiset käännettäisiin englanniksi ja ruotsiksi. 2009 vuoden pila oli siitä nerokas, miten suomalaiset saisivat mukamas oman Ginga-lehden. Samalla linjalla jatkettiin seuraavanakin vuonna, kun puhe oli GDW:n kolmannesta julkaisusta. 2011 sivusto kertoi, miten Hopeanuolesta saataisiin oma tietokirja, joka perustuisi animeen ja mangaan. Siinä olisi käytetty hyväksi mm. japanilaisia mangoja ja artikkeleita.
2014 Tampereen Särkänniemeen oli kehitteillä Hopeanuoli-aiheinen vuoristorata. Laitteen lavasteissa näkyisi sarjasta tuttuja vuoristomaisemia ja sen vaunut olisi koristeltu eri koira- ja karhuhahmoilla. Vuoden 2015 kesälle oli tiedossa Hopeanuoli-metallimusiikkifestivaali Helsingin Suvilahteen. Tänä vuonna keksittiin sarjalle ihan oma jääshow. Hopeanuoli-musikaalin inspiroimana.

Hopeanuoli.comin puolelta tulee mieleen uutisointi SSY:n ja Orionin tulemisesta suomeksi. Weedin suomeksi dubatun ja leikatun versiosta haaveiltiin myös tällä sivulla.
Ginga.fi uutisoi vuonna 2013 Hopeanuolen kääntymisestä korean kielelle. 

Hopeatiikeri taas on vastaavasti uutisoinut Orionin suomentamisesta ja Weedin leikatusta versiosta. Täytyy sanoa, että Hopeatiikeri vei muokattujen kuvien kautta pilat ihan uudelle tasolle.

Foorumeiden puolellakin osataan. Muistan, että Hopeanuoli.comin K-13 foorumilla olisi joskus ollut jonkinlainen hopsutrolli aprillipäivänä. Tänä vuonna nähtiin, kuinka kustantaja ja? Uru kehitteli(vät) pilan Ginga Densetsu Pulpettinaapureista. Kuinka toiseen sarjaan olisi päätynyt materiaalia GDW:stä. Edellisenä vuonna foorumi muuttui Kaksoisleuan foorumiksi. Joiltain käyttäjiltä vaihdettiin avatarit kuvaamaan leukaa komeudessaan. Minuakin siis trollattiin avatarin vaihdolla. Kaksoissolalle luvattiin uutta omistajaa 2014. Samalla foorumin ulkoasu muuttui kuvaamaan lännensarjakuvaa, Hopeanuolta.

Tavallisesti en ole mennyt aprillipiloihin lankaan, koska päivämäärä on ollut niin vahvasti mielessä. Suomennoksia koskeviin piloihinkaan en ole osannut mennä. Niistä on ollut tarjolla vain linkit ja ajankohdan huomioiden on pystynyt muutenkin arvioimaan luotettavuuden. Vuonna 2014 menin sen sijaan täysin lankaan Kaksoissolan omistajavaihdosta. Ehkä se toimi siksi, miten hyvin moderaattorit olivat sitä tukemassa. Tätä ennen foorumilla ei myöskään oltu nähty piloja, joten en itse muistanut sitä kyseisellä kerralla. Osui ja upposi.

Itse en ole vielä tähänkään päivään mennessä ryhtynyt tekemään aprillipiloja. Mietin kyllä, että laitanko uutisen Weedin 54/55 osan ilmestymisestä 1.4. Jäi kuitenkin tekemättä.

Pidän kuitenkin siitä, että tällainen kulttuuri on osana fandomiamme. Vaikka piloja ei uskoisi tai ne eivät olisi hyviä, luo se omanlaista henkeä ympärille. Mahtaakohan muiden sarjojen kohdalla esiintyä aprillaamista? Vai saammeko me vain nauttia siitä?

2 kommenttia:

 1. Itse tykkään, että tämä vanha fandom jaksaa yhä yllättää aprillipilojen kera ja pitää perinnettä pystyssä! :)

  On aina mielenkiintoista nähdä joka vuosi mitä uutta ihmiset oikein keksivät ja tykkäsin itse olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä näitä niin Hopeatiikerin kuin Kaksoissolankin puolella. Oma aprillipäivitykseni jäi tosin tänä vuonna pieneksi ja huomaamattomaksi, kun en halunnut, että kukaan saa syytä vetää hernettä nenäänsä mistään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ikävää, että piloihin suhtaudutaan vakavasti. Joku pahoittaa mielensä.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.