sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Viittauksia mangaan: Rikiya

Joissain postauksissani on tullut esille, miten mangan piirteitä on näkynyt varsinaisessa animessakin. Tällä kertaa eräs hahmo muistuttaa olemassaolollaan näiden kahden version eroavaisuuksista. 

Muistatte varmaan, miten jaksossa 14 Jerome suojelee Weediä ja Kyoshiroa, jotta heitä ei ammuttaisi. Jerome päätyy omille teilleen tämän seurauksena ja lähtee seuraamaan erästä autoa. Perille päästyään hän kuulee miesten juttelevan kuolleista koirista. Jerome hyppää lavalle ja näkee ruumiit.  Huomio kiinnittyy päällimäisenä olevaan johtajaan, Rikiyaan. Animessa koiran nimeä ei kuitenkaan tiedetä. Mutta sillä on yhteys mangaan, kun historiaa valoitetaan hieman.

Rikiya ja Rocket tuntevat entuudestaan, sillä kumpikin johti yhtä laumaa Wakayamassa. Itse asiassa Kamakirin lauma kävi juuri Rikiyan lauman kimppuun, jonka yhteydessä Rocket ja Rikiya kohtaavat. Rocketin päädyttyä metsään, hahmo raahautuu häneen eteen ja varoittaa tapahtuneesta. Tästä huolimatta Rocket jää paikalle, jonka jälkeen Kamakiri ilmestyy laumoineen. Rikiyasta oli se hyöty, että hän johdatti Kamakirin ja muut viimeisen lauman luo. 
Ei liene enää olennaista selittää seuraavia tapahtumia. Yhteistä kummallekin versiolle on se, että Rikiyan loppu ei ole kummassaan hääppöinen..

En kyllä sinänsä ymmärrä, miksi tällaista seikkaa ei voitu käyttää animessa. Toisaalta nyt, kun tietää mangan version, on anime paljon mielenkiintoisempi kohtauksen myötä. Näen asian silti kuitenkin niin, että Rikiya olisi ollut äärimmäisen helppo saada noihin kuvioihin mukaan. Hän nimittäin liittyi niin olennaisesti hahmojen suhteisiin. Itseäni häiritsee asia senkin kannalta, että se olisi selittänyt enemmän Rocketia. Hänellähän oli joitain yhteyksiä alueelle, joista oli aiemmin puhe. Mutta ei voitu selittää, että kyse oli näinkin isosta asiasta.

2 kommenttia:

  1. Eikö otsikon pitäisi olla viittauksia mangaan, kerta Rikiya mangassa esiintyy kunnolla.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.