sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Olisiko Harppuunakarhusta ollut apua?

Olen aina GNG:n animen pohjalta miettinyt sitä, että mitä olisi seurannut jos Akakabuto ei olisi tappanut Harppuunakarhua. Olisiko se pidentänyt karhujen voittokulkua? Vai olivatko koirat päässeet murtamaan sen joka tapauksessa?

Akakabutohan ei ilahtunut Harppuunakarhun tunkeilusta ja koirien johdatuksesta linnoitukselle. Tämän lisäksi hän luotti ehkä jopa sokeastikin kolmeen karhuunsa ja ei siksi tarvinnut apua. Rehellisesti sanottuna minua ihmetyttää suuresti kyseisten karhujen valinnat. Minusta ne onnistuivat vain pidättelemään koiria jonkin aikaa ja vähän vain muksimaan niitä sivuun. Kenties se, että Akakabuto pudotti kiviä niskaan aiheutti enemmän tuhoa kyseisiin karhuihin verrattuna. Lisäksi karhujen hyödyttömyys korostui oikeastaan siinä, miten peli oli nopeasti menetetty. Karhut eivät voineet tehdä mitään siinä vaiheessa, kun koirat vetivät ne alas. Oliko siis strategisesti viisasta pelata niin, että ollaan piilossa Torahampaan kätköissä? 
Akakabuton menestys perustuikin muihin menetelmiin, eikä moiseen passiivisuuteen. Näen, että Harppuunakarhulla ei olisi ollut samanlaista linjaa käytössään kuin kolmella karhulla. Eli sen toiminta olisi ollut lähempänä Akakabutoa.

En varsinaisesti tiedä, minne Harppuunakarhu olisi ollut järkevä sijoittaa. Olisiko se ollut Akakabuton kanssa seisomassa Torahampaalla vai tehnyt jonkun oman yllätyshyökkäyksensä? Jollain tasolla näen, että sillä ei olisi ollut hirveästi väliä. Sillä mielestäni Harppuunakarhussa korostui aivan toisenlainen voimakkuus ja sitkeys: sen etenemistä, eivät koirat niin helposti pysäyttäneet. Tämä näkyi mm. Harppuunakarhun ja koirien kohtaamisessa, laivahistoriassa jne. Eli Harppunakarhulla ja Akakabutolla alas joutuminen tarkottaisi sitä, että he pysyisivät kauemmin vahvoilla kuin muut karhut.

Harppuunakarhun väkivaltaisuuden ja voimakkuuden takia koirat saisivat karhusta pahan haastajan. Entä miten taistella karhua vastaan, jonka harppuunoihin voit seivästyä, jäädä niiden alle jne? Voisiko siis olla niin, että ZTB:kin olisi aseeton Harppuunakarhun kohdalla? Vai siloittelisiko isku harppuunat tyngiksi? Joka tapauksessa Harppuunakarhun aiheuttamat tuhot olisivat mitttavat, kun rivisotilaista olisi kyse. Tällöin karhun kukistaminen saattaisi vaatia jonkun isomman nimen. Kuten Akakabuto vei mukanaan Akatoran, Mosa Benizakuran.. Karhun haavoittaminen olisi äärimmäisen vaikeaa koirien osalta. Olisiko Harppuunakarhun kohdalla sittenkin sama periaate kuin Madaran? Kukistaminen tapahtuisi lävistämisen kautta? Tässä lienisi koirien mahdollisuus ja Gin/Riki ja Akame voisivat osallistua siihen.

Gingan näkökulmahan on se, että koirat voittavat ennemmin tai myöhemmin karhut. Näin ollen Harppuunakarhukin olisi varmasti jossain vaiheessa kukistettu. Vaikka onkin hauskaa leikitellä ajatuksella, että se olisi mahdottomuus ja muka vielä vaikeampaa kuin Akakabuton voitto. Jos taas tällä näkökulmalla jatketaan ajattelua niin, tuskin Harppuunakarhu olisi ollut se tekijä, jolla voittoa ei olisi tullut. Mutta milteinpä väitän, että se olisi ollut edes jonkin verran lähempänä Harpppuunakarhun kautta. Akakabutolla oli riveissään Mosan ja Madaran tasoa, jolloin Suuri taistelu on pettymys siitä, ettei sitä näkynyt siellä. Harppuunakarhun mukaanottaminen olisi ilman muuta tarjonnut vielä kiivaamman taistelun Torahampaasta ja  rauhasta.

Olen pitänyt Akakabutoa aina täydellisenä vihollisena. Mutta kuva muuttuu kummasti, kun löytää yhdenkin kyseenalaistettavan asian. Minun kohdallani se liittyy juuri tähän Harppuunakarhuasiaan, jossa näen Akakabuton mokanneen ja pahasti. Muiden vihollisten virheet löytää helpommin, Akakabutolla niitä saa vielä etsiä. Toisaalta ehkä se juuri siksi korostaakin Akakabuton erinomaisuutta pahiksena.

3 kommenttia:

 1. Akakabuton alaisista: vaikka näiden taisteluiden näyttäminen jää melko pieneksi, mainitaan mangassa (muistelisin), että ne tappoivat/haavoittivat kuitenkin useita satoja koiria hyökkäyksen aikana.

  Harppuunakarhu on tosiaan siltä kantilta mielenkiintoinen vihollinen, että se on ainoa karhu, jota koirat eivät pysty vahingoittamaan: sitä puree niin Akatora kuin Johnkin eikä kukaan saa siihen haavoja aikaan. Tämän takia on aika hullua, että Akakabuto menee sen tappamaan.

  Tässä on kuitenkin psykologinen näkökulma. Jos Akakabuto olisi ottanut Harppuunakarhun joukkoihinsa, olisi se näyttänyt koirilla, että tilanne oli niin epävarma, että Akakabuton oli pakko alistua ottamaan neuvonantajansa tappanut karhu joukkoihinsa. Kun Akakabuto tappoi harppuunakarhun, se näytti koirille, että niiden kohtaama hirviö ei ollut edes sen huomion arvoinen. Tämä toimi, sillä koirathan jäätyivät ihan kokonaan (kunnes Gin alkoi ulvoa).

  VastaaPoista
 2. Ahaa, manga on antanut karhuille selvästi enemmän kykyjä ja taitoja kuin anime. Tämä taas taisi tehdä koirista heikompia, mutta sillä ei ole väliä. Koska ne ovat vain sivuhahmoja.

  Kai Akakabuton toiminta tuosta näkökulmasta ajateltuna toimi. Mutta ei ollut paras vaihtoehto käytännössä omaa voittoa ajatellen.

  VastaaPoista
 3. Joo, siinä vaiheessa, kun koirat järsi päätä irti, oli varmasti jo Harppuunakarhua ikävä. =D

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.