maanantai 31. joulukuuta 2012

Katsaus vuoteen 2012

Näin vaihtuvan vuoden kunniaksi päätin kirjoittaa tällaisen postauksen. Eli mitä kaikkea oikein tapahtui 2012 vuonna Ginga maailmassa sekä itselleni.

Jos nyt oikein merkittävistä tapahtumista pitäisi puhua niin Yoshihiro Takahashi vieraili uudelleen Suomessa Animeconissa 2012 14.-15.7, jolloin myös Hopeanuoli musikaali esitettiin toisen kerran - uusien muutosten kera. Suomen ensimmäistä vierailua muistellessaan Yoshihiro Takahashi oli myös julkaissut Namonaki inu no uta nimisen tarinan Suomen faneille, jonka yhdessä kuvassa lukeekin "kiitos Suomi!" Senseille pidettiin Japanissa 40 vuotiaan uran kunniaksi esittely 24-27.5 välillä. Nämä tapahtumat ja saavutukset olivat merkittäviä senseille itselleen ja varmasti meille faneillekkin.

Hopeanuoli musikaali järjesti loka-marraskuun välillä piirrustuskilpailun, jossa oli mahdollisuus voittaa Hopeanuoli hupparin. Sensei jatkoi aktiivisesti työskentelyään mm. teetättämällä GNG:n kuudennesta julkaisusta vielä uuden painoksen. Tämän lisäksi Yoshi ilahdutti fanejaan laittamalla Orioniin mukaan Andy nimisen koiranpennun, joka onkin Johnin veljenpoika. Joulukuussa ilmestyi jo ensimmäinen suomenkielinen osa Shin Gaidenia ja maalikuussa toinen, johon on liitetty Ganin - Akamen esi-isien tarina. Ganin oli aiemmin julkaistu Comic Jidai Katsugeki -mangalehdessä vuonna 2005, kunnes se julkaistiin uudelleen Shin Gaiden Remixissä. Tästä oli haaveiltu myös pitkään eri keskustelufoorumeilla.

Kuluneena vuonna suomeksi saatavia mangoja olivat mm. Weedin osat 3-14, Riki ja Shin Gaiden 1.

Gingan saralla on tapahtunut paljon iloisia uutisia. Valitettavasti Benizakuran ääninäyttelijä Takeshi Aono jätti tämän maailman 9.4.

Mitäs me fanit olemme puuhailleet? Ainakin Hopeanuoli yhdistykseen kuuluvat ovat järjestäneet ja miettineet erilaista aktiviteettiä vuoden aikana ja ilmeisesti tulevallekkin vuodelle, 2013. Lisäksi Ginga.fi sivustoa ylläpitävät Sukka ja Kamome ovat syksyllä avanneet Ginga oheistuotteita myyvän kaupan ja vieläpä kohtuullisilla hinnoilla. Weed anime on sykähdyttänyt monella eri tavalla, joten on onnistuttu myös perustamaan adressi, jonka tavoitteena on tehdä mangan pohjalta Weedille jatkoa tai vaihtoehtoisesti aloittaa Orionin tekoa animeksi. Adressi omistaa tällä hetkellä 747 nimeä.

*****************************************************************************
No entäs minä? Vuoden aikana olen pyörinyt aktiivisesti keskustelufoorumeilla ja pääsin kesällä näkemään oman idolini vielä kuvan, nimikirjoituksen ja kättelyn kera. Tapasin/näin myös monia foorumilaisia Kaksoissolasta (Windy, Spyro, Äffä, Wolfmenia, NightWolf-_-, Foxxy, Euva, tiia351) ja niin edespäin. Kaikkia en välttämättä edes tunnistanut.

Ainakin omasta mielestäni olen tehnyt uutta tuttavuutta/tutustunut paremmin juuri Windyn, Smurffin, Fairyn ja Emilian kanssa.

Tapani mukaisesti olen myös katsonut Weedit useampaan kertaan ja Hopeanuolesta pitänyt ainakin yhden maratoonin. (Joululomalla en ehtinyt toista pitämään..) Niin japanin kuin suomenkielisiä mangoja olen pyöritellyt myös aktiivisesti kädessäni.

Kuten normaalisti olen roolipelannut Ginga-hahmoilla ja ensimmäistä kertaa piirtänyt ihan kunnollista, digitaalista "taidetta" Deviantartiin Gingasta. Erilaisten musiikkivideoiden, soundtrackien, alku- ja lopputunnareiden kuuntelu ja katselu on ollut melko aktiivista osaltanikin.

Tämä vuosi on ollut minulle poikkeuksellisen aktiivinen, joten tämä kaikki jää sydämeeni vielä pitkiksi ajoiksi. Olen aina ollut tietoinen Gingan merkityksestä minulle, mutta nyt olen saanut näyttää sitä muillekkin. Hyväksyntä ja se kaikki muu tuntuu niin upealta.

Lopuksi teen hirvittävän listan siitä mitä olen tänä vuonna ostanut

- Meteor Ginin suomenkielinen 2. painos
- Weedin kirjakauppaversiot osista 1-2 ja olen ostanut mangat 3-14 suomeksi (tänä vuonna!)
- Orionin mangat 3-20
- Dohatsutenin Weed levy
- Kangasjulisteet: Sakura & Weed ja ryhmäkuva laumasta
- Animecon ranneke
- Riki (suomeksi ja japaniksi, 1. julkaisu).
- Weedin vihreän 2. julkasun mangat 5, 9, 11-13 ja 15-16
- Shin Gaiden Remix
- GNG:n 1. julkasun mangat 2-7
- Kagetora ja Gin lasinaluset
- Figuurit: Kyoshiro, Sniper, Tesshin, Gin, Jerome, Ken
- GDW Tokubetsuhan
- Shounen to inu : Ginga no Inutachi
- Kolme pinssiä : Akakabuto, ryhmäkuva (hyppy) ja ryhmäkuva (sukellus)
- Weed taidekirja
- Shin Gaiden 1

Pidemmittä puheitta toivon blogini lukijoille oikein hyvää uutta vuotta ja kiitän heitä sydämeni pohjasta blogini seuraamisesta. Katsotaan mitä vuosi 2013 tuo tullessaan.

11 kommenttia:

  1. On kyllä todellakin ollut mahtava ja merkityksellinen vuosi Gingan-osalta Suomessa.. Toivotaan, että seuraavakin vuosi tuo jotakin yhtä hienoa tullessaan.

    VastaaPoista
  2. Hei, osaatko sanoo, että mistä sais ton Meteor Ginin ostettua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni Meteor Gin ilmestyi vain kirjakauppoihin, joten varmaan sieltä. :)

      Poista
  3. Hei tota mul olis yks kysymys et kuinka monessa conissa olet käynyt koko elämäsi aikan? Ei tartte kertoo jos et haluu tai jos et muista :) jos oot käyny useammin kun kerran niin käytkö aktiivisesti coneissa? Ja kui vanha oot? Joo toi viiminen kysymy on vähän epämääräne xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Animecon on ollut ainut con missä olen elämäni aikana käynyt. Kiinnostusta olisi käydä coneissa, joissa olisi ihan mukavasti etenkin Ginga-ohjelmaa. Kuitenkin kun asun täällä lapissa niin on sitten vaikeampaa lähteä koulun aikaan minnekkään.

      Ja olen 16-vuotias.

      Poista
    2. Oukei :) Kiitti vastauksistas!! ja sul on ihana Ginga kokoelma!! :3
      I really like!! vaik olenkin Naruto fani niin rakastan sun kokoelmaas X)

      Poista
    3. Olen ollut keräilijänä kohta kolmisen, vuotta joten tuossa ei ole läheskään kaikkia.

      Poista
    4. Juu tiedän olen selaillut vanhoja postauksias :)

      Poista
  4. Toinen Shin Gaiden ilmestyy helmikuussa, ei maalliskuussa ;)

    Nyt hän Hopeanuoli-fani Ry on järjestämässä omanlaisen Ginga conin jonnekkin, johon ne yrittää saada hra Takahashia kunniavieraaksi. Näin minä ainakin ymmärsin :D Vaihtoehtoina on mielestäni Helsinki, Oulu tai Kuopio. Itse äänestin Kuopiota, mutta suurin osa Helsinkiä...

    ♥:lla Rokunoful

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä, tuohon aikaan toisen osan ajankohta ei ollut varma.

      Jeps, itse ilmoitin myös Kuopion olevan paras mahdollinen paikka minulle. Äffä kyllä sanoi, ettei Yoshia varmaan yritetä kutsua näin pienimuotoiseen tapahtumaan.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.