keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Hyvää syntymäpäivää, sulle

Hopeanuolen Tomodachi täyttää tänä päivänä 4 vuotta.

Elämäni on tällä hetkellä kovin stressaavaa. Mutta jostain syystä aina keväisin tulee se erityinen palo tähän blogihommaan. Vaikka motivaatiota ja inspiraatiota sitten muuten olisikin. Kenties se on yksi syy, mikä selittää vuoden 2012 päätöstä luoda oma Ginga-blogi.

Monenlaisia ideoita on ollut ja on tälläkin hetkellä. Valitettavasti välillä käykin niin että idea saattaa vesittyä tai että en uskalla kirjoittaa kuten alunperin ajattelin. Mutta ehkä rohkaistun tästä vielä. Puhuin aika moneen otteeseen siitä, että tekisin Akamesta juonitiivistelmät. Tämäkin sitten jäi. Rehellisesti sanottuna ehkä on parempi niin kerta suomalaiset tulevat saamaan lukukokemuksensa pian. Ihan omalla äidinkielellään. Mutta olin liian innokas tästä asiasta blogin puolella. Toinen mistä puhuin liikaa oli Hopeanuolen japanilaiset videot. Tein muistiinpanoja ja muuta, mutta huomasin että toteutus on tehtävä toisin. Jotta se ei menisi juonen selostamiseksi. Yritän vähitellen ratkaista tätä ongelmaa.
Ginga: The Last Wars sarjan suhteen mietin myös juonitiivistelmiä. Mutta kerta niitä pyörii 1-3 blogissa en myöskään ryhtynyt tähän. Mutta Orionia kyllä lupailen tälle vuodelle, jahka pääsen kotiseudulleni kesäkuussa.
Vastaavasti erot animeen (Weed) on ollut jäissä sitten marraskuun. Ainoastaan siksi, että olen ollut laiska lainaamaan mangoja kerta en niitä muuten ole saanut käsiin. Eli lopettamisesta ei ole kyse, vaan tämä projekti tulee jatkumaan siinä missä Orionkin.

Blogin ulkoasu on ihan selkeästi jäljessä ja uskoisin lukukokemuksien olevan ällöttäviä väripohjan takia. Jotain yksinkertaista haluaisin ja kenties saada vielä joskus sen virallisen ulkoasun. Voisin tehdä jopa niin, että astun omassa yrittämisessäni sivuun. Eli käännyn ihan ammattilaisten puoleen mm. bannerin suhteen.

Minua hävettää vähän oma laiskuuteni kommentoijana eri Ginga-blogeissa. En ole pitkään aikaan kommentoinut toisten kirjoituksia. Ehkä siksi, että vältän väkisin kommentoimista ja keskustelua. Keskittymiseni ei myöskään aina ole mikään paras lukiessani tai kommentoidessani.

Lukijani ovat edelleen pysyneet hyvin rinnalla, vaikka mieluusti kuulisin teitä enemmänkin. Kiitos näistä ja tulevista vuosistakin.

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon :D (vähän kyllä myöhässä)ja kiitos sinullekin kun pidät blogiasi pystyssä, sillä tämä on niitä harvoja blogeja joita oikeastaan luen X> Tsemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

   Kiitos, mukava kuulla.

   Poista
 2. Itselleni lukukokemus ei ole mennyt pilalle blogin väripohjan takia, se ei näet pistä niin paljoa silmään, että se häiritsisi lukemista :) Väripohja päinvastoin erottaa tämän muista blogeista, joissa yleensä on suosittu valkoista, vihreän väripohjan myötä tämä blogi erottuu edukseen raikkaasti :).

  No, tuosta GtLW:n juonitiivistelmän teosta olen samaa mieltä, niitä kun on jo parissa suomiblogissa ja ainakin kahdessa kuvien toimittajat on samat. Toisin sanoen sikäli on hölmöä tehdä juoniselostusta ainakaan kuvien kera. Mutta kuitenkin olisi kiva kuulla omia mielipiteitäsi kustakin luvusta/osasta, jos sinulla on jotain niihin sanottavaa.

  Tuosta "laiskasta kommentoinnista": välillä itsekin mietin, pitäisikö kommentoida enemmän, mutta olen tullut siihen tulokseen, että kommentoidaan sitten kun sanottavaa on.

  Onnittelut blogille! On kuitenkin ollut ihailtavan kauan pystyssä ja tekstiä on tullut luettavaksi enemmän tai vähemmän, on mukavaa, Kiatsu, että olet jaksanut sitä ylläpitää! Sattumankaupalla törmäsin muutamaan Ginga-aiheiseen suomiblogiin, joiden viimeisin päivitys on joskus parin-kolmen vuoden takaa. Ymmärrän kyllä, että aina ei ole aihetta josta kirjoittaa, ja tietenkin oma elämäkin vaatii aikaa, mutta jos blogiin ei ilmaannu mitään julkaisua moneen kuukauteen, tulee sellainen olo, että pitäjä on lopettanut blogin vähin äänin.

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.