tiistai 1. maaliskuuta 2016

Ääninäyttelijät: Hekin ovat kuolleet

Olen tehnyt blogin puolelle aiemman postauksen kuolleista GNG:n ääninäyttelijöistä. GDW:n puolella aika ei ole ihan vielä jättänyt ihmisistä.

Mainitaan siis vielä päivityksenä edelliseen postaukseen, että aikajanallisesti "ensimmäisenä" kuoli Akatoran ääninäyttelijä, Kouji Totani 6.2.2006. Samana vuonna menehtyi Hidetoshille äänensä antanut Hirotaka Suzuoki, 6.8.2006. Taustalla oli keuhkosyöpä. Vuonna 2010, 17.1, Mossin ääninäyttelijä Daisuke Gouri teki itsemurhan. 9.4.2012 Benizakuran ääninäyttelijä nukkui rauhallisesti pois. Huomiotta ei pidä myöskään jättää suomidubeista tuttua Hopeanuolen ääninäyttelijää, joka kuoli 28.8.2007 sydänkohtaukseen. Pertti Niemistä.

Aiempi lista on siitä vanha, että Gohein ääninäyttelijä, Takeshi Watabe kuoli 13.12.2010. Myös tapaus Daisuken isän, Sniperin ääninäyttelijän, Kouji Yadan, kuolemasta puuttuu kokonaan. Jälkimmäinen tapahtui 1.4.2014. Kouji Yada oli kuollessaan 81-vuotias, Takeshi Watabe 74. (Takeshi Wataben kuolemasta on muuten väärä vuosiluku Gingapediassa.) Kouji Yadan kuolemaan liittyi jonkinlainen munuaissairaus ja Takeshi Wataben viimeisiin hetkiin keuhkokuume.

Taitaa olla omalla kohdallani niin, että huomasin Gohein ääninäyttelijän kuoleman vasta viime vuonna. Tai sitten tuollainen ei jää vaan mieleen, vaikka useasti listaa tuleekin muista syistä katsottua. Myöskään informaatiota kummankaan kuolemasta ei ollut. Jos vertaa esim. Mossin ja Benizakuran tapauksiin, joista uutisoitiin aktiivisesti. Kenties tämä on mennyt muiltakin faneilta helposti ohi.

Sniper ja Goheikin kun ovat melko keskeisiä hahmoja, niin tuntuuhan moinen suurelta kolaukselta. Ehkä juuri tuon yleisen puheenaiheen puutteen takia en osaa sisäistää näitä kahta ns. viimeisintä kuolemaa. Toisaalta faneillehan hahmot ääninäyttelijöineen jäävät elämään iankaikkisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.