torstai 15. kesäkuuta 2023

Haastatteluni yhdistyksen jäsenlehdessä

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehteen tehtiin juttu koskien Instagramissa olevia Ginga-aiheisia käyttäjätilejä. Minua haastateltiin siihen myös mukaan.

Juttu löytyy yhdistyksen jäsenlehden numerosta 18 sivulta 32 alkaen.

Vivy eli (Instagramissa hornanhurtta) pyysi minua, Anttua/Deetä ja Ginweed95 kertomaan omista tileistämme. Minä kerroin haastattelussa Ginga Sanomien Instagram-tilistä ja omasta keräilytilistäni, joka löytyy nimellä Kiatsuu.

Muut haastateltavat olivat luonnollisesti minulle tuttuja. Eipä Deeltä tai Ginweed95:ltä ole voinut näiden vuosien aikana välttyä, kun sama asia kerta yhdistää.

Haastattelun luettuani olin tyytyväinen siihen, miten hyvän ja monipuolisen kuvan se loi nimenomaan Gingasta Instagramissa. Rehellisesti sanottuna toivoisin vielä enemmän fanien ottavan Instagramia haltuun, kun se on nykyaikaisempi kanava siinä missä foorumit ovat ikävä kyllä jääneet.

Jaan itse siellä tosiaan uutisjuttuja, keräilyyn liittyviä juttuja tai juttelen ihan vain muiden fanien kanssa. Olikin hienoa, että Dee toi tätä fanitaiteen puolta esiin - Ginweed95 vuorostaan näitä arvontoja, jotka eivät taas "kuulu siihen mitä itse siellä teen."

Sain itse jutusta eräänlaista vertaistukea, koska siinä sivuttiin myös postamiseen/ylläpitämiseen liittyviä paineita. Oli lohduttavaa kuulla muiltakin, ettei aina vain luonnistu samalla tavalla. Vaikka kaksi muuta haastateltavaa oli minulle tuttuja, ei haastattelu heidän osaltaan jäänyt myöskään tylsäksi. Opin ymmärtämään Deen ja Ginweed95:n tilejä vielä enemmän.

Jännitin itse sitä, miltä haastatttelu tulisi näyttämään varsinaisessa fyysisessä koossa. Eli sainko sanottua tarpeeksi (ymmärrettävästi) tai selitinkö jopa liikaa.

Joitain juttuja olisin voinut hioa, mutta onhan se liika täydellisyys tylsää. Joka tapauksessa oli erittäin mahtava kokemus, joten kiitokset vielä siitä.

4 kommenttia:

 1. Ja taas sorretaan ihmisiä, jotka haluaisivat muutakin kuin tsättäilyä, hetken ilmiöitä ja egonkasvatusta. Minne syvällisemmät keskustelut ja pohdinnat sitten joutuvat jos foorumit ja kotisivut eivät kelpaa? (Ja ilmeisesti nykyään eivät edes blogitkaan.) Miten voi downshiftata, jos kaikki sisältö ja keskustelut syötetään nopeammalla ja nopeammalla tahdilla? Ja entä ne ihmiset, jotka eivät halua esitellä pärstäänsä tai sitä uskomattoman upeaa ja ainutlaatuista kokoelmaansa tuhansien muiden joukossa?

  Takahashin uuden visiitin kunniaksi päätin verestellä muistoja aikaisemmista kerroista. Vaan arvaapa pari kertaa, löysinkö noilta ajoilta yhtään mitään Instasta ja muista "paremman väen alustoista"? Joko kyseinen palvelu oli ne poistanut tai sitten niiden hakeminen oli käsittämättömän penkomisen takana. Onneksi Kaksoissolan foorumi ja pari blogia pelastivat jälleen kerran tympeän päiväni. Ilmeisesti nykyaikana viestinnän ei tarvitse olla kestävää.

  Aiheeseen vielä liittyen kannattaa lukea tämä teksti: http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=5&t=3437&sid=6c7ba704d064dddeb231bd8da3a9811f&start=10#p72146

  Hyvää päivän/illanjatkoa vain sinnekin päin, toivoo henkilö, joka on totaalisen kyllästynyt tähän epäsosiaaliseen aikakauteen, jossa ihmiset kadulla piiloutuvat kännyköidensä taakse ja netissäkin kaikki on kilpailemista sisältövirroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olipas tympeä ajatusmaailma.

   Kuulun itsekin vanhan liiton faneihin, jotka saavat paljon enemmän niistä kilometriviesteistä ja pohdinnoista. Monta vuotta sitä tunsikin olevansa kovin yksinäinen fandomissa, kun tätä ei ollut läheskään samalla tavalla tarjolla.

   Instagramissa on paljonkin hyvää. Itse en ole ikinä esim. Deviantartista välittänyt, kun on niin paljon raskaampi alustana, jos puhutaan keräilystä ja fanitaiteesta. Toki fanitaiteen määrä on Deviantartissa edelleen monipuolisempaa.

   Ymmärrän molemmat puolet niin Ginga-fanina kuin aivan toisen asian sisällöntuottajana. Se onkin vähän ikuisuuskysymys, että mitä tänä päivänä voisi tehdä ennen kaikkea niitä pitkiä ja syvällisiä pohdintoja ajatellen. Ihan kivasti ainakin yhdistyksen jäsenlehti tuottaa mielenkiintoistakin sisältöä.

   Siitä huolimatta näen Instagramissakin paljon mahdollisuuksia, minkä kautta olen pystynyt kokemaan tosi vahvaa yhteisöllisyyttä muiden fanien kanssa. Jopa se oma asenne voi estää tämän, jos ajatellaan kaiken uuden olevan aina automaattisesti perseestä.

   Blogit yleensäkin ovat myös vähän kuolemaan päin, mikä on myös ikävää. Mutta onneksi nostalgiaa on edelleen tarjolla.

   Poista
  2. Olipa outo viesti tähän postaukseen. Kiatsuhan vain esitteli hyvillä mielin artikkeliaan, joka nyt sattui kertomaan Instagramin puolen toiminnasta. Tuntuu kuin hän ei saisi olla tyytyväinen tästä jutusta. Eihän kukaan "sorra" henkilöitä, jotka haluavat käyttää foorumeita ja blogeja. Siitä vaan, käyttäkööt! Se on sortamista, jos muita pitäisi pakottaa ja painostaa käyttämään niitä, vaikkei heitä kiinnosta. Maailma menee eteenpäin, se on sillä sipuli. Kenties pitäisi miettiä keinoja, joilla foorumeista ja blogeista saisi jälleen mielenkiintoisia? Jotain uudistusta kannattaisi tapahtua niiden formaattien sallimissa puitteissa.

   Poista
 2. Mukavaa, että olet tyytyväinen ja suostuit mukaan!

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.