maanantai 9. tammikuuta 2023

Mitä haluaisin vielä nähdä?

Olen ollut henkeen ja vereen Ginga-fani ainakin vuodesta 2002. Sen myötä olenkin jäänyt vähän miettimään, että mitä vielä yleisesti ottaen haluaisin nähdä sarjan/fandomin suhteen.

GNG-mangasta uusi julkaisu
Välillä harmittaa, kun monet fanit eivät saa Hopeanuolta kerättyä kokonaisuudessaan mangana. Alkupään osia ei ole ollut enää aikoihin myynnissä, jos onnistuu löytämään kirpputoreiltakaan. Eli toisin sanoen GNG:stä voisi olla ihan paikallaan uusi suomijulkaisu. Toinen julkaisu voisi olla tosi ihana paksuudessaan tai viides julkaisu upeissa kansikuvissaan.

Kenties vielä joskus?

Animea
Mahdoton haave, mutta silti olisi mahtavaa, jos Gingasta olisi animena muutakin kuin GNG ja GDW. Toki GDW -animen poikkeavuus mangasta vaikuttaa esim. suoraan Orionin tekemiseen animeksi. Mutta eikö voisi tulla edes Last Warsista anime? Akakabuton poika ja kaikki! 

Takahashi Suomeen
Takahashi on käynyt Suomessa kahteen otteeseen, Tampereella 2011 ja Kuopiossa 2012 conien kunniavieraina. Tuolloin elettiin tietysti Gingan parhaita aikoja, mutta en näe syytä, miksei Takahashi voisi tulevaisuudessakin tulla vielä Suomeen jahka maailmantilannekin on parempi.

Ginga-aiheinen podcast
Olen aina välilllä toivonut Ginga-aiheista podcastia ja jopa miettinyt sen aloittamista ihan itse. Jonkun verran olen tehnyt vuosien saatossa videoita, mutta podcastin teko onkin aivan toisenlainen juttu ihan äänityksestä leikkaamiseen. Ehkä sitä voisi harjoitella, kokeilla. Itseäni ainakin kiinnostaisi kertoa omasta fanituksesta, pitkästä fanitaipaleesta syväluotaavammin.
Podcastit ovat yleisesti ottaen kova juttu, trendi tällä hetkellä. Gingalle riittää faneja ja varmasti olisi kuuntelijoita podcasteillekin.

Eri hahmoista figuureita ja pehmoja
Kaipaan näiden vuosien jälkeen vielä uusia figuureita Gingasta. GNG:n figuurit ovat nostalgisia, mutta niitäkin saa miltei tihrustaa. GDW:n figuurit ovat jokseenkin parempia, mutta niissäkin häiritsee esim. värivirheet.
Kaipailisin lisää isompia ja yksityiskohtaisempia figuureita, jotka olisi huolella tehty. Sarjoina voisi hyvin olla GDWO, Ginga: The Last Wars, GDW:n sotakoirasaaga.
Fanemalta on tullut vähän erilaisempia pehmoja ja pehmo-maskotteja. Etenkin noista jälkimmäisistä olen ollut erityisen kiitollinen. Mutta vähän sydäntä särkee, ettei esim. Hirosta ole varsinaista pehmoa. Rocketista löytyy harvinainen pehmo TopSangyolta, sitäkään ei ikinä näe/löydä kokoelmaansa. Hahmo tuollaisenaan on näyttänyt myös aina liian Terulta, jolloin se kaipaisi uutta ilmettä vaikka PurePlasticin kautta.

Namonaki inu no uta (Johnin tarina) suomeksi
Vuosia on kulunut hirveesti tästä suomalaisille omistetusta tarinasta, joka keskittyy Johniin. Uru on hyvin selittänytkin blogissaan, miksei tarinaa käännetä/ole käännetty. Silti haluan vastarinnan kiiskinä todeta, että eikö tähän nyt joku ratkaisu voisi löytyä meitä faneja ajatellen? 

Tarina löytyy muuten täältä blogistanikin vähän tarkemmin, vaikka olisihan se hienoa omistaa ihan fyysisesti.

Tässäpä ne tämänhetkiset isoimmat asiat, joista haaveilen. Paljon on vuosien saatossa tapahtunut ja varmasti tulee tapahtumaakin, vaikkei välttämättä juuri manitsemiani asioita.

3 kommenttia:

  1. Omana aikanani itsekin keräilin Ginga-mangat vähän jälkijunassa, GDW-pokkareitakin aloin hankkimaan vasta numerosta 51 lähtien. Vanhemmat GDW:t löytyi kätsysti Adlibriksesta, mutta GNG:ssä ja muissa julkaisuissa piti vain luottaa erittäin hyvään tsäkään, joita onneksi suotiin.

    Mutta itse en osaa oikein kaivata mitään. Tosin jos Takahashi tulisi vierailulle johonkin, jonne itse päsisin helposti, edelliset vierailut missasin juuri siksi, koska katsoin, ettei matkustaa auta...

    VastaaPoista
  2. Sivuaako aiheesta, mutta GNG Shin Gaiden kakkososan suomijulkaisun uusinta olisi kiva; ostamani oli irtolehtikappaleena hetkessä, myöhemmin ostin kirpputorilta pokkarin toivoen että ostamani oli vain maanantaikappale. Luovutin kolmannen ostetun pokkarin jälkeen, kun yhä vain meni jossakin vaiheessa irtolehtipainokseksi vaikka miten hellästi käsitteli. Toisin sanoen shin gaidenin kakkososasta parempi julkaisu, ettei sivuista heti tule kirjanmerkin irvikuvia.

    VastaaPoista
  3. Mangamuseon ohjaaja Takashi Oishi on ilmoittanut viime vuonna Helsingin Tokyokanissa pidetyssä Ginga-näyttelyssä, että seuraavana kertana tulisi käymään itse Takahashin kanssa Suomessa.

    En pysty epäilemään miehen sanoja, koska hän kertoi siitä meille eli paikan päälle tulleille faneille vakuuttaen. Ei hän voinut sanoa sitä myöskään meitä vain miellytääkseen. Hän mainitsi asiasta myös museon Instagram-postauksessa, joten Takahashin visiitti tänä tai seuraavana vuonna on hyvin mahdollinen.

    — Suetic

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.