tiistai 31. toukokuuta 2022

Yukimura GDW:ssä

Weedin veli Yukimura on hyvin erilainen näistä sisaruksista. Siinä missä Weed ei muistuta Giniä, ei muistuta Yukimurakaan isäänsä.

Weediähän on aina vihattu hahmona ennen kaikkea sokean anteeksiantamisensa kautta. Jeromea ei olisi saanut erottaa laumasta sääntörikkeen takia ja Hougenkin olisi pitänyt tappaa, koska se jos jokin on sitä oikeudenmukaisuutta. Siitä huolimatta ajattelen, että Weedin käytöksessä ja ajattelussa on ollut joku järki. (Samaa taas ei voi sanoa vaikkapa Siriuksesta.)

Ehkä yleisesti ottaen tunnutaan pitävän outona sitä, että Ginillä on Weedin kaltainen poika. Itse en ole enää aikoihin ajatellut näin. Minusta tuntuu melkein oudommalta, että Yukimura on sarjassa sellainen kuin on.

Makakisaagan käynnistyttyä, Yukimura tekee vaikutuksen omalla tietyllä karismallaan ja vahvoilla taistelutaidoillaan. Tässä suhteessa näen Yukimurassa paljon Giniä, Weedistä se ei ehkä välity täysin samalla tavalla.

Minua ärsyttää Yukimurassa tuon lyhyen saagan ajan hänen itsepäisyytensä ja löyhä moraalinsa. Yukimura ei millään halua pyörtää päätöksiään johtajana Weedin edessä saati lähteä auttamaan esim. Pepen pelastamisessa. Sarjassa hoetaan sitä, kuinka Yukimuran viha apinoita kohtaan on sumentanut hänet täysin. Mutta se ei millään muotoa selitä sitä, miten Yukimura laittoi kolme koiranpentua taistelemaan Pepeä vastaan ja syötti muistaakseni Pepen vanhempien ? lihaa koirille? Jotenkin hahmossa tekee pahaa sekin, miten Yukimura on tuntunut oikein nauttivan makakien kiduttamisesta. Tällainen arvomaailmako on ihan ok?

Yukimuraa heikentääkin hahmona se, että hänestä ei missään kohtaan sarjan aikana näy katumusta omia tekojaan kohtaan. Se tekee hänestä kylmän ennen kaikkea Ginin poikana. Lisäksi omalla tavallaan tuntuu vähän ikävältä, että Yukimura älysi niin myöhään Shougunin olevan syy kaikkeen. No, tuo on ehkä vähän ymmärrettävämpää vihan myötä. Mutta jotenkin se saa itseni ehkä vähän kyseenalaistamaan Yukimuran älykkyyttä?

En kieltämättä osaa sanoa sitä, olisinko ollut Yukimuraan tyytyväisempi, jos se olisi ollut enempi Weedin tai Joen kaltainen. Tai no, ehkä olisi riittänyt etteivät Yukimuran teot olisi menneet ihan tiettyyn pisteeseen asti. Vaan kukapa olisi ollut järjen ääni Yukimuralle, kun hänen alaisensakin lähinnä seurasivat perästä.

Olisin kaivannut Yukimuran osalta vielä enempi mahdollisuutta nähdä, millainen hän on. Kenties saagan olisi pitänyt olla vielä pidempi tai hahmon kohtalon toinen. En usko, etteikö Yukimuran oikeudentaju olisi ollut samaa luokkaa Ginin kanssa. Mutta se jätettiin rumasti piiloon. Joku kertoja puhumassa Yukimurasta oikeudenmukaisena ei vakuuta minua siinä kohtaa, kun Yukimura ei ole itse näyttänyt sitä omilla teoillaan.

Kenties Yukimura olikin vähän ristiriitainen huligaani Kyoshiron ja Orionin tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.