lauantai 21. toukokuuta 2022

Vuorilinnan räjäytys

Kaikki fanit muistavat varmasti Vuorilinnan, tuon pyhän paikan, jossa legendaarinen Suuri taistelu käytiin. GDW:ssa nähdään yhä tämä kyseinen kiviröykkiö. Animella ja mangalla on siitä oikeastaan omat versionsa. Animessa Vuorilinna (Torahammas) säilyy loppuun saakka, mutta mangassa ihmiset räjäyttävät sen. Tosi pitkään olen jäänyt miettimään tätä mangan ratkaisua asiaan.

Vaikka olen mangaa taas vähän aikaa sitten lukenut, ihmetyttää minua sinänsä ihmisten päätös räjäyttää Vuorilinna. Toki ihmiset olivat jo entuudestaan kyllästyneitä koiriin mm. Kaibutsun myötä. Mutta saivatko ihmiset tuolla räjäytyksellä aikaan tarpeeksi? Kiviälohkareita kun sinkoilee koirien päälle, saahan sillä mahdollisesti tapettua hyvinkin paljon koiria ja luotua sekasortoa. Ehkä siinä oli myös ajatuksena vähän pelotella koiria alueelta/siirtää koirat pois. Mutta ehkä uskon kuitenkin liikaa siihen, että koirat olisivat alueella silti pyörineet, järjestäytyneet jne.

Loppupeleissä minua ei oikeastaan haittaa, ettei Vuorilinnaa ole. Minusta se on niin nähty kuvio Gingassa, miten kaikki yrittävät saada Vuorilinnan itselleen. Eli minusta siitä kiistely ei olisi enää toiminut Hougen-saagan jälkeen. Tietyllä tapaa kun kiviröykkiötä ei ole, se ei ehkä samalla tavalla estä koiria liikkumasta, jolloin sarja ei junnaa vaan paikallaan. Toki alue on sama, mutta että juuri tuota Vuorilinnaa pitäisi koko ajan vahtia.

En taida keksiä yhtään syytä sille, miksi Vuorilinnan olisi pitänyt säilyä. Vaikka Vuorilinna on hävinnyt symbolisesti, se ei poista esim. Suuren taistelun olemassaoloa ollenkaan. Varmasti koirilla nousee tunteet pintaan ihan vain Futago-Solaan mentäessä.

En kuitenkaan taida pitää ihan siitäkään, ettei Vuorilinnan tilalla ole kirjaimellisesti yhtään mitään. Ehkä koirat olisivat voineet kyhätä siihen jotain tai ihmiset laittaa jonkin sortin muistomerkin "Suuri taistelu käytin täällä."

Animea kun ajattelee, niin siihen maailmaan ei Vuorilinnan räjäytys oikein sopisikaan. Daisuke ja muut eivät esiinny sarjassa ja minusta on kaukaa haettua, että 5. DVD:ssä nähdyt koirametsästäjät vaikka räjäyttäisivät Vuorilinnan.

Minusta olisi myös ollut tosi ankeaa, jos Hougen ei olisi voinut viimeisillä voimillaan kavuta vielä Vuorilinnan päälle ja sitten saada salamaniskun päähän. Siksi ihan hyvä, että Vuorilinna oli vielä kuvioissa, vaikka Hougenin anime-kuolema onkin saanut kritiikkiä. Mutta enpä näe Hougenia kuolemassa Vuorilinnan sisälle Smithin tapaan.

Vaikka Vuorilinnan räjäytys ei minua haittaakaan, vaikuttaa se silti siihen tunnelmaan, jossa sarja ns. päättyy. Animessa on jotenkin koskettavaa, miten koirat vielä ovat Vuorilinnalla ja katselevat haudattuja ystäviään. Mangassa ei ihan onnistuta tällaiseen tunnelmaan, vaan ollaan menossa jo seuraavaan saagaan.

Kummassakin versiossa on omat puolensa. Ehkä manga olisi saanut vielä enemmän omaa puoltani, jos siihen olisi saatu Vuorilinnan räjäytyksestä huolimatta vähän samanlaista lopputunnelmaa kuin animessa.

1 kommentti:

  1. Vuorilinnan olemassaoloon ehti tottua siihen mennessä, kunnes se mangassa räjäytettiin, siksi, tuntui jonkin aikaa haikealta, kun vuorilinna lopulta räjäytettiin. Mutta jos se olisi säilynyt, millainen asema sillä olisi olut villikoirille? GDW:n alussahan todetaan, ettei sitä saanut lähestyä kuin suurinpiirtein ylipäällikkö ja tämän lähimmät alaiset. Sääntö taisi tosin olla vain siksi, jottei Ginin ja muiden kaksoisolennot paljastuisi... symboliseksi seikaksi vuorilinna olisi saanut jäädä, mikähän Takahashilla lie ollut mielessä, kun näin vei tarinaa. Mutta ei vuorilinnaa muuten ajattele, ei edes rotkoakaan (jonka yli hypätään todistaakseen olevansa Oun soturi), ellei mainita.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.