perjantai 22. maaliskuuta 2013

Parhaita asioita Gingassa

Sain tällaisen idean yhden blogin kautta, jossa oltiin kirjoitettu oman elämänsä parhaista asioita ja tavoitteena oli saada seitsemän kappaletta aikaan. Nämä eivät ole missään erityisessä järjestyksessä kuitenkaan ja olen yrittänyt muutamalla rivillä niistä kirjoittaa.

Gingan parhaita asioita ovat......

1. Sarja kokonaisuudessaan erityisesti arvojen ja moraalin kannalta
- Olen ainakin itse huomannut Gingan antavan älyttömän paljon, jos asiaa tarkastellaan syvemmältä kannalta ja juuri näiden arvojen ja moraalin pohjalta. Vanhemmaksi ihmiseksi tultuani näistä kummastakin on tullut itselleni aivan tärkeitä asioita ja ne kulkevatkin tiiviisti käsi kädessä. Rakastan sarjan ideologiaa ja sen tuomaa henkistä sielunhoitoa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Alla olevassa kuvassa näkyy vahvasti ystävyys.



















2. Koirahahmot

En tiedä olisinko puoliksikaan saanut sarjasta niin paljon irti kuin tänä päivänä, jos päähahmot eivät olisi olleet koiria. Koirat ovat ihmisten parhaita ystäviä, joten siinä tapauksessa ne on valittu hyvin kuvaamaan ns. ihmisten toimintaa niin moraalisella puolellakin.

On siis hienoa, että Yoshihiro Takahashi on luonut jotain uutta näiden ihmissarjojen joukkoon käyttämällä koiraideaa.

















3. Mangaka itse

Yoshihiro Takahashi on kaiken puolin hyvä tyyppi ja häneltä löytyy monia positiivisia ominaisuuksia, jotka näkyvät hänen sarjassaan ja sarjakuvan kertojan laatikkoteksteissä. Sensei nauttii aidosti työstään ja on uurastanut todella paljon mangojen laatimisen eteen. Puhumattakaan siitä mitä hänen sarjansa on meille kaikille tarjonnut.

Kuva on viime vuoden Animeconista, jossa kävin tapaamassa häntä.

















4. Fanit

Mitä tämäkään sarja olisi jos faneja ei olisi? Niihin faneihin ja Hopeanuolen ystäviin, joihin olen tutustunut ja törmännyt ovat olleet hengeltään melko samanlaisia kuin itsekkin olen. Eli sekin toimii pelkästään yhdistävänä tekijänä sen lisäksi, että pidämme Gingasta.

Välillä tietenkin risoo se miten fanien kesken kilpaillaan keräilystä ja kuin paremmuudesta faneina. Hopeanuolen elitismi on joskus älytöntä, joten en ihmettele jos jotkut ihmiset näistä piireistä kaikkoavat.

5. Keräily

En sano että Ginga olisi pelkkää keräilyä, niin ei suinkaan ole. Minusta on kivaa, että tästä sarjastakin on saatavilla jotain konkreettista tavaraa tukeakseen sarjan olemassaoloa. Eri oheistuotteita on kiinnostava hankkia niiden harvinaisuuden tai korkealaatuisuuden takia.

Kyllähän tällainen keräily syö rahaa, mutta en näe siinä mitenkään rahastuksen makua kuin joissakin suurimmissa sarjoissa.




















6. Hopeanuoli musikaali

Olen katsonut Hopeanuoli musikaalin youtubesta, mutta nähnyt sen viime vuoden Animeconissa livenä. Musikaali on jotain ainutlaatuista upean koreografian, näyttelijöiden ja lauluosuuksien kera.

Mukavaa että sarjasta on luotu jotain omaa jolla on saatu ilahduttaa muita faneja. Toivottavasti Weedistäkin saataisiin musikaalia aikaiseksi, ilmeisesti sellainen on suunnitteilla.

















7. Sen tunnettavuus ja asema Suomessa

Ginga on ihan hyvin tunnettu asia täällä kotimaassamme. Jo ammoisista ajoista ihmiset ovat leikkineet Hopeanuolta ja katsoneet näitä ihania suomidubbeja, joista jokaisen lapsuuteen on jäänyt jotain ainutlaatuista.

Saamme suomimangaa, tiedon hankkiminen ja keräily on helpompaa kuin jossain muualla esim. ulkomailla. Myös erilaisten nettisivujen ja foorumien myötä fanien on helppo löytää toisensa keskustelun ja ystävyyden merkeissä.

Sehän on kerrassaan jotain hienoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.