maanantai 25. syyskuuta 2017

Hidetoshin ylilyönti

Minulle on aina jäänyt Hidetoshista vähän ikävä kuva erään tietyn kohtauksen jälkeen.

Gohein tila heikkenee, jolloin Daisuke ottaa Ginin treenaamisen kontolleen. Hänen lihasmassansa kasvaa ja pian Daisuke kykenee ampumaan Hidetoshin jousellakin. Daisuke itse asiassa jopa lainaa jousta ilman lupaa ja lähtee Akakabuton perään. Akakabuton sijaan kaatuu kuitenkin aivan toinen karhu.
Hidetoshille kuitenkin selviää, että Daisuke on mennyt käyttämään jousta ilman lupaa ja käynyt vuorilla metsästämässä. Daisuken selitellessä tekojaan Hidetoshi lopulta läimäyttää Daisukea poskelle. Hän ei saa enää käyttää jousta, eikä harjoitussalillekaan ole asiaa.

Juuri tämä poskelle lyöminen on jäänyt ikäväksi asiaksi hahmon kohdalla. Hidetoshi olisi nimittäin voinut toimia aivan jollain toisella tavalla kuin lyömällä. Ehkä tyyneyden pitäminen oli vaikeaa, kun Hidetoshi pyysi jo heti alkuun Daisukea poistumaan. Mutta se ei siltikään oikeuta lyömään, vaan Hidetoshin olisi pitänyt esim. poistua tilanteesta aikuisen roolissa. Olisikohan edes muita vaihtoehtoja ollut? Tilanne kuumeni varsin nopeasti.

Ennen Daisuken luo menoa Hidetoshihan kävi puhumasta asiasta Gohein kanssa. Kummallakin oli aika yhteinen linja siitä, ettei Daisukea tule kehua teostaan. Hän pääsee vielä hengestään. Kun tätä ajattelee, tuntuukin oudolta ettei Daisuken kotona tullut mitään seuraamuksia tms. Ehkä olisin jopa kuvitellut jonkun ottavan sen puheeksi. Ei kai muuten omien tekojen seurausta voi ymmärtää?

Toisaalta tuntuu hurjalta, että Daisukea kielletään niin myöhäisessä vaiheessa ja oletetaan hänen välttävän houkutusta. Olisiko Hidetoshin siis alkujaankaan pitänyt vahvistaa tätä jousipuolta? Tätähän Hidetoshi myöhemminkin kyllä katuu.

Ymmärrän kieltämättä Daisukeakin, miksi hän toimi niin kuin toimi. Sen sijaan Daisuke olisi voinut kohdata Hidetoshin jo metsässä ollessaan ja myöntää tekonsa. Ehkä tilanteesta ei sitten olisi tullut aivan tällainen..

Tämä ikävä kuva Hidetoshista säilyy osittain senkin takia, ettei hän taida pyytää anteeksi lyömistään. Eikä sarjakaan pahemmin näytä, että Hidetoshi katuisi edes tekoaan. Sangen ikävää.

Hidetoshin puolustukseksi täytyy silti sanoa, että vastuu ja rajojen asettaminen ei ollut ainoastaan hänellä. Siihen olisi kaivattu paljon muitakin. Vaikka niin Hidetoshin kuin Daisuken teot olivat väärin, ehkä koko kuvio kuvaa tietynlaista inhimillisyyttä? Auktoriteettinä tai kasvattajana ei ole aina helppoa olla.

2 kommenttia:

  1. Minusta paljon karumpi ylilyönti Hidetoshilta on ampua Hopeanuoleksi ja Johniksi luulemiltaan villikoirilta aivot pellolle joidenkin random-ihmisten levittämien huhupuheiden perusteella. Ja sitten myöhemmin esiintyy sarjassa suurenakin koirien ystävänä. Olen inhonnut Hidetoshia siitä päivästä saakka kuin luin Tokimunen kuolema -kohtauksen Weed-mangasta ensi kerran.

    Daisuken läpsäiseminen tuntuu tuon rinnalla pieneltä. Kyllähän Goheekin muuten Daisukea löi - vieläpä nyrkillä mojautti. Tietenkään aikuisen ei kuuluisi lyödä lasta, oikeassa elämässä, mutta toisaalta puhumme nyt animesta, jossa koiranpentua koulutetaan halolla hakkaamalla ja siitä tulee sen vuoksi puissa hyppivä lentävää sirkkeliä heittävä superkoira isona.. Ehkä Daisukekin olisi kaivannut vähän kovempaa koulutusta niin hänestäkin olisi Gingan maailman sääntöjen mukaan kasvanut joku superninja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en kyllä pitänyt tästäkään. Ehkä senkin voisi joskus ottaa puheeksi.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.