sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Parisuhde fanien kesken

Ginga on tuonut elämääni paljon, jopa yhden parisuhteenkin. Oikeastaan siitä syystä, en enää edes mieti millaista olisi seurustella jonkun kanssa, jolle sarja on yhtä rakas.

Jakelin siihen aikaan Gingaan liittyviä uutisia vähän muuallakin. Kun yhteistä juttua tuntui riittävän, syntyi nopeasti ystävyyssuhdekin. Myöhemmin jopa parisuhde, kun Gingasta oltiin juteltu jo pitkä tovi. Samanlaiset arvot sarjan pohjalta toivat niin vahvasti yhteen.
Ehkä juuri parasta parisuhteessa toisen fanin kanssa oli se jatkuva keskusteleminen Gingasta. Eksäni suhde sarjaan oli syvä ja Ginga kosketti häntä edelleen. Siksi koinkin, että parisuhteessa oleminen oli aivan erilaista, koska toinen pystyi samaistumaan niin aidosti kokemuksiin, ajatuksiin tms. Ginga eli yhä, eikä se ollut vain sarja joka oli joskus käyty läpi.
Tietystihän toiselle pystyi kertomaan niin paljon uutta Orionin ja GTLW:nkin myötä. Olin innoissani, kun sain siirtää eteenpäin tätä uutuutta ja selittää asioita perinpohjaisesti.
Ginga siis yhdisti monella tavalla ja mikäs oli sen parempaa kuin yhdessä käydä ostamassa mangoja ja katsoa animea sylikkäin.

Tietystihän yhteisestä mielenkiinnonkohteesta voi syntyä eriäviä mielipiteitä tai riitojakin. Olen itse kuullutkin, että fanitustavat tai muut tottumukset ovat voineet aiheuttaa haastavia tilanteita. Toinen on voinut esimerkiksi tuntea kateutta kumppaninsa keräilystä.
Kyseisessä suhteessa en oikeastaan tätä ns. huonompaa puolta päässyt kokemaan ja näkemään. Mutta silti oma aktiivisuuteni fandomissa ja tietämykseni saattoivat nostaa toisessa huonommuuden tunnetta fanina. Mutta loppujen lopuksi kyse oli vääristä tulkinnoista, joihin toinen oli jäänyt.

Parisuhderintamalla Ginga ei ole koskaan ollut se tekijä, joka ratkaisee tutustumisen toiseen. En siis erikseen ole lähtenyt etsimään sellaista ihmistä, joka jakaisi kyseisen mielenkiinnon. Vielä pari vuotta sitten puhuin Hopeanuolesta jo hyvin alussa harrastuksia kysyttäessä. Nykyään en enää niin puhu samaan malliin. Ehkä bloggaamisen kautta, mutta sarjasta alan vasta puhua sitten kun toisen arvot ja elämänvaiheet tulevat esille. Kenties siksi, ettei moiseen vain ole enää samanlaista tarvetta. Ginga ei nimittäin ainoastaan tee sitä yhteyttä toiseen ihmiseen tai kahden ihmisen välille.

Tällä hetkellä olen parisuhteessa, jossa Ginga on täysin oma juttuni. Silti toinen on ehdottanut sarjan katsomista ja kyselee jatkuvasti mangojen ilmestymisien perään. Tästä jos mistä huomaa juuri sen, että parisuhde voi olla/on hyväkin ilman sitä tiettyä mielenkiinnonkohdetta. Silti toinen näyttää omaa kiinnostustaan ja arvostustaan omalta osaltaan. Sekin on panostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.