perjantai 7. huhtikuuta 2017

Näykkijäkilpikonna Pepe

Weedin 13. jaksossa käydään taistelua Torahampaalla. Chutoran pojat uhmaavat Genban joukkoja, yhden heistä on selviydyttävä Mutsuun. Taistelun keskellä eräs hahmo jää roikkumaan Shoujiin. Tämä Näykkijäkilpikonna Pepeksi esittäynyt hahmo ei irrota otettaan. Shouji saa kuitenkin viskattua Pepen aika nopeasti muiden päälle.

Onkohan näillä erikoisilla (lisä)nimillä yritetty kaavailla hahmoista jotakin suurta? Hirollakinhan on omassa lisänimessään viittausta vastustajien kivesten viemisestä. Burugestahan taas puhuttiin Kuolemanjumalana, joka nousi aina vain ylös taistelemaan. Minua näin ollen häiritseekin, että tämä Näykkijäkilpikonna Pepe jää aika mitäänsanomattomaksi aiempiin verrattuna. Toisaalta en ihmettele yhtään, että miksi näin on käynyt. Hahmohan esiintyy vain parin hassun sekunnin verran.
Minua myös harmittaa Pepen harvinaisen tylsä ulkonäkö. Se ei erotu muista millään tavalla, vaan on sitä samaa massaa Genban (ja Hougenin) riveissä.
Itselläni tulee tämän hahmon kohdalla sellainen tunne, että jotain aloitettua on jäänyt kesken. Suurella nimellä ja Pepen kunnianhimoisuudella sitä yritettiinkin nostaa paljon. Valitettavasti siinä kävi nolosti, kun Pepestä ei ollut vastusta Shoujille. Hahmo ei siis vastannut sitä, millaiseksi hänet oli ns. tehty. Nimensä veroiseksi, jonka ote ei olisi oikeasti irronnut.

En tiedä, pitääkö vaiko eikö tästä hahmosta. Jollain tasolla "otteessa pitäminenkin" on itselleni hyvin nähty juttu. Mutta roikkuminen saattaa tuoda siihen vähän erilaista meininkiä. Lisänimestä tulee kuitenkin ristiriitaisia ajatuksia. Itseäni häiritsee, että yhdistän nimen automaattisesti puremiseen. Mutta ehkä lisänimessäkin on jotain perää, kun ensimmäistä kuvaa katsoo.. Mutta uskon silti, että Pepeä olisi palvellut paremmin lisänimi, joka olisi ollut soturimaisempi tms.

Mutta joku salaperäisyys ja kiinnostus minulle on jäänyt tästä hahmosta lopputuloksesta huolimatta. 
Olenkin miettinyt, että olisihan Pepen roolia voitu jatkaa vaikka 17. jaksossa. Siinä Pepe olisi voinut kohdata Shiguren ja mainita veljensä Shoujin kohtaamisesta.
Mutta tässä kohtaa huomaan, ettei hahmolla olisi ollut mahdollisuuksia myöskään Shigurea kohtaan. Vai olisiko? Ehkä ei, mutta tämä uusi tilaisuus olisi voinut nostaa hahmoa, kun sen taitoja olisi päästy näyttämään. Vai olisiko se jäänyt vain tuohon roikkumiseen? Ainakin silloin Pepe olisi kuin kuka tahansa harmaa luppakorva Genban tai Hougenin riveissä. Mutta vain hienolla nimellä varustettuna.

2 kommenttia:

  1. Minun mielestäni Näykkijäkilpikonna lisänimenä on erittäin huvitttava eikä kovin vakvastiotettava. Minusta tuntuu, että hahmo on saatettu tehdä ihan vain huumorin vuoksi. Näykkijäkilpikonna, joka ei koskaan päästä irti... Paitsi että päästääkin, ja varsin helposti. En jotenkin usko, että hahmoa on missään vaiheessa suunniteltu niin, että se olisi jotenkin isommassa roolissa tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan hahmossa kieltämättä tämä humoristinenkin puoli.

      En usko minäkään isompaan rooliin, silloin se olisi näkynyt enemmän ulkonäössä jne.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.