tiistai 21. maaliskuuta 2017

Izuna on ruma nimi

Haluaisin välillä jakaa tai kertoa enemmän uusista ajatuksista sarjan ja fanituksen parissa. Välissä olenkin yrittänyt tehdä niin, mutta sitten en ole enää uskaltanut julkaista. Haluaisin myös itsekin seurata enempi sitä ovatko mielipiteeni muuttuneet tai mitä on tullut edes ajateltua. Tässä nyt yksi itselleni uusi ajatus.

Kuten varmaan tiedätte, Akame-sarja on saatu kokonaan suomennettua. En ryhdy sen enempää sarjaa analysoimaan. Totean vain huomanneeni itsestäni ja sarjasta jotain mielenkiintoista.
Oma fanitukseni ei ole mitenkään huonossa jamassa. Eli sarja jaksaa yllättää edelleenkin, vaikka tällä hetkellä suuntaankin kaiken energiani toisaalle. Nyt kun muistelen aiempaa, en muista milloin olisi herännyt negatiivisia tai esim. kritisoivia ajatuksia hahmoista, juonikuvioista jne. Akame-sarja yllätti tällä saralla. 
En nimittäin millään pysty ymmärtämään erään Koga-hahmon nimeä Izuna. Mielestäni se ei kuvaa hahmoa ollenkaan ja yhdessä kohtaa pidin sitä jopa naisen nimenä. Enää en ehkä niinkään, mutta en silti ymmärrä nimeä. Tai pidä siitä.
On aika mielenkiintoista, että jokin yksittäinen nimi herätti näinkin voimakkaita ajatuksia/tunteita. Aiemmin Takahashi on mielestäni parhaiten osannut laittaa hahmoille ns. "oikeita" nimiä. Tälle en kuitenkaan syttynyt.
Toisaalta on hienoa, että omatkin mielipiteet voivat muuttua. Ei tule tuudittautua siihen, että aina kaikesta olisi samaa mieltä. Vaikka muista nimistä pitäisi, voikin yksi olla vahva inhokki.

Fanitus elääkin, kun syntyy uusia ajatuksia ja mielipiteitä sarjasta. Itse nautin siitä, ettei Ginga ole minulle moneen kertaan puitu ja käyty läpi. Vieläkään. Tällä kertaa huomasin sen Izunan muodossa.

4 kommenttia:

 1. Ottaen huomioon että Akame on myös vuori Japanissa, Izunan nimi voi tulla ehkä tästä:
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mount_Iizuna
  Ei olisi kauhean kaukaa haettua meikän mielestä.

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllähän Takahashi hyödyntääkin tuollaisia asioita nimissä.

  Mutta en siltikään pidä kyseisestä nimestä tällä hahmolla.

  VastaaPoista
 3. Izunan nimi jäi itsellenikin aika tylsäksi. Se ei kuulosta uhkaavalta, vaan naiselliselta ja ilmeisesti se käy nimeksi miehelle kuin naisellekin. Pahiksella nimessä pitäisi kuitenkin olla särmää. Jossain vaiheessa taidettiin pohtia, olisivatko Izunan nimen kanjit tarkoittaneet jotain uhkaavaa, mutta eipä näin ollut (nimen kanjit ovat kutakuinkin "vaikutusvalta" ja "kohdata kasvokkain").

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.