tiistai 14. maaliskuuta 2017

Hekin katosivat

Olen joskus vuonna 2013 kirjoittanut Gingan unohdetuista hahmoista. Ajattelin hieman päivittää listaa juonipaljastuksia säästelemättä.

Fujista ei kuulla enää GNG:n jälkeen, eikä Ginkään tunnu muistavan äitiään. 18. suomimangassahan Takahashilta kysyttiin hahmon kohtaloa. Vastaus olikin melko epämääräinen. Daisuken vanhemmat luultavasti antoivat Fujin jollekin sukulaiselle.
Itse en pysty kuvittelemaan, että Fuji olisi noin vain siirretty eteenpäin seuraavalle. 
Vastaavasti Ginin sisarustenkin kohtalo jää melko avoimeksi. Mutta ainakin toiselle tuli jälkikasvua, jota nähdään myös muissa sarjoissa. (Vaikka sukulaisuussuhteet ovatkin melko kiistelty juttu.)

Kōshirō nähdään viimeisen kerran, kun hän pakenee tulivuorenpurkausta muiden kanssa. Sen jälkeen ei kerrota, selvisikö hahmo siitä. Nimi ei myöskään esiinny myöhemminkään.

Buruge ja Kite kyllä esiintyvät vielä Venäjän sotakoira-saagassa. Batt on tästä kolmikosta ainoa, jota ei nähdä. Tämä on oikeastaan aika ikävääkin, sillä pidin hahmosta paljon. Toisaalta en ole yllättynyt siitä, ettei Battia nähdä. Omasta mielestäni Batt tykkäsi olla Burugea ja Kiteä enemmän yksin, jolloin ymmärrän valinnan täysin. Voisin myös kuvitella hahmon saaneen tarpeekseen aiempien tapahtumien kautta.

Olen aina mangankin osalta miettinyt, että mitähän Lectorille ja Thunderille mahtoi tapahtua. Ennen teille tuntemattomille lähtemistä hehän saivat kunnon läksytyksen Ohun sotureilta. Ehkä tästä syystä on vaikea uskoa, että Lector ja Thunder olisivat jatkaneet tappajina yhtä aktiivisesti. Sarja korosti myös aika paljon veljesten suhdetta. Olisivatko he kaivanneet elämältä muuta kuin toisensa?

6 kommenttia:

 1. Millä perusteella Takahashi olisi sekoittanut Taaboun ja Terun?

  Daisuke ja Hidetoshi ottivat Taaboun houtoon koska tällä oli murtuma jalassa (he sanomat koiria autoon nostaessaan, että vain niillä on murtumia). Taaboun jalka murtui tappelussa, jonka lopuksi Moss kuoli. Teru todennäköisesti kuoli, koska tämän kaularanka meni poikki. Mikään sarjassa ei vihjaa, että Takahashi olisi sekoittanut hamot, eikä hän ole antanut lausuntoa asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla itselläni ei ole tällä hetkellä mahdollista tarkistaa noita osia, jolloin lähteenä toimi hyvin vahvasti Kaksoissolan aihe asiasta. Korviakin oltiin vertailtu.
   Tai sitten foorumille ja Gingapediaankin on jäänyt asiasta virhe.
   http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=41&t=3266

   Muistan myös joskus ulkomaalaiselta foorumilta lukeneeni tästä sekoittumisesta.

   Poista
  2. Kannattaa tehdä tutkimuksensa alkuperäismateriaalin, ei fanikeskustelujen pohjalta. Fakta on, että Teru ja Taabou näyttävät paljon toisiltaan, mutta Daisuken ja Hidetoshin mukaan ottama koira on hyvin varmasti Taabou ja Terusta ei ole mainitaa kaukarangan poikkimenemisen jälkeen.

   Poista
  3. En osannut yhdistää näitä lankoja tässä eli Terun kuolema oli kyllä selvä itselleni. Mutta hämäännyin tuosta Gingapedian ja fanikeskustelujen "tiedosta".

   Poista
 2. Buruge käsittääkseni kuoli Venäjän sotakoira -saagan aikana, Batto ja Kite kyllä jäi kohtaloiltaan avoimeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kite on Burugeen verrattuna aika pienessä roolissa, mutta näkyy kuitenkin jossain kohtaan. Eli Kite ja Buruge eivät hävinneet mysteerisesti. Batt vaan tai ehkä Kitestäkin voisi näin kuitenkin ajatella ruututilaan nähden..

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.