keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Kiitos selkämyskuvista

Orionin mangaa on alkanut ilmestyä suomeksi marraskuusta lähtien. Ulkonäöllisesti julkaisu eroaakin edeltäjiltään Weedistä ja Hopeanuolesta. Selkämyskuvat ovat nimittäin viimein meidän.

On varmaan sanomattakin selvää, että odotimme selkämyskuvia jo GNG:n mangan kohdalla. Niitä ei ollut kuitenkaan luvassa vielä silloinkaan. Itse pystyin olemaan suht sinut asian kanssa, koska sarja oli lyhyt. Weedin kohdallahan tämä taas tympi huomattavasti enemmän, kun hyllyjen mangarivit näyttivät niin tylsiltä. Pelkkää valkoista yhtenäistä riviä loputtomiin. Mutta ärsytti tämä itseäni myös siksikin, että Weedin selkämyskuvissa näkyi enemmän sellaisia hahmoja, joita ei ole kansissa. Eli tätä kautta monet hahmot pystyivät ja pääsivät ns. "näyttäytymään." Tästäkään huolimatta Weedinkään kohdalla ei vielä nähty selkämyskuvia.

Olen näin ollen todella iloinen ja kiitollinen näistä selkämyskuvista Orionin kohdalla. Ei ollut ollenkaan huono päätös toteuttaa tämä idea näinkin "myöhään". Toivottavasti selkämyskuvat innostaisivatkin monia tutustumaan ja/tai ostamaan sarjaa.
Omistan itse alkuperäiset Orionit japaniksi, mutta odotan ja kuumottelen näitä tulevia selkämyskuvia silti yhtä suurella innolla.

On ihanaa ajatella sitä päivää, kun Orionin kaikki osat ovat ilmestyneet ja hyllyssä komeilee upea rivi Orionin hahmoja. Selkämyskuvista on syytä olla kiitollinen.

Lukukokemuksemme ja yhdessäolo sarjan kanssa tuleekin olemaan nautinnollisempaa tämän teon sekä idean myötä. Kiitos siitä.

 

4 kommenttia:

 1. Minustakin oli tosi kiva huomata, että Orioniin tuli selkämyskuvat :> Yllätyin ihan.
  Ja tosiaankin, ne kyllä koristavat pokkaria enemmän ja mangariviä on mukavampi katsella.
  Ehkäpä joskus tulevaissudessa tulisi uusintapainokset missä olisi Hopeanuolessakin ja Weedissä selkämyskuvat... uskon että ei tule, mutta ei sitä koskaan tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oli jotain puhetta, että Weediin tulisi uudet kuvat noiden pelkkien värien tilalle. Seuraavassa painoksessa. Ehkä selkämyskuvatkin olisivat mahdollisia. Tiedä sitten, miten on käytännössä.

   Poista
 2. GNG:ssä selkämyskuvat olivat sentään sitten takakannessa koristeena, mutta Weedissä ne eivät olleet esillä mitenkään. Muutenkin Weedissä selkämysten puuttuminen on tosi häiritsevää, kun sarja on niin pitkä. Hyvä, että Orionissa (+ Akamessa + Sankaritarinoissa) on jo selkämyskuvat käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Ehkä se tuo jotain lohtua GNG:n suhteen, vaikka kyllähän selkämyskuvia toivottiin. Olisikohan Weedin suhteen mennyt näiden takakanteen laittaminen liian vaikeaksi. Kun on aika isot kuvat kuitenkin. Asettelua?

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.