keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Katsaus vuoteen 2016

Olen joka vuosi tarkastellut kuluneen Ginga-vuoden tapahtumia. Mahtoiko kenties tämä vuosi voittaa edellisen?

Tänä vuonna Weed päättyi ilmestyen osilla 51-60. Sarjan jälkeen tiedotettiinkin nopeasti, että Orion alkaa marraskuussa. Nyt sarjasta on jo kaksi osaa äidinkielellämme. Helmikuussa saimme myös Ginga no inutachin suomennettuna. Kesällä taas pääsimme Akame-sarjan kimppuun ja nyt Akame on hyllyssä yhtää osaaa vaille valmiina. Odotellaan siis viimeistä osaa ensi vuoden tammikuussa.
Ginga: The Last Wars pääsi käyntiin osin 3-8 kuluneen vuoden aikana.

 Myös tulevana vuonna 7.10.2017!

Varmaan isoin juttu, mitä tapahtui liittyy PurePlasticiin. Saimme nimittäin oman suomalaisen yrityksen valmistamaan Ginga-oheistuotteita. Yritykseltä ilmestyikin mm. todella upeat pehmot hahmoista Mel, Weed, Yukimura, Hougen, George, Jerome, Kyoshiro ja Tesshin. Julisteitakin tehtiin seitsemällä eri kuvalla.
Japanin puolella nähtiin myös uusia oheistuotteita kännykkäkoteloiden muodossa (Riki, Gin, Ben). Kotelot, avaimenperät ja akryylistandit liittyivät erääseen Takahashin tapaamiseen, jossa kyseisiä oheistuotteita myytiin.
Vastaavasti Biltemassa bongattiin Weediltä näyttävä koirafiguuri. Kyse ei ollut kuitenkaan virallisesta oheistuotteesta aiempien tapaan.

Suomen Hopeanuoli-fanit yhdistys oli jälleen monenlaisessa toiminnassa mukana. Gingacon eli anime- ja eläintarinateemainen tapatuma järjestettiin Tampereella 11.6.2016. Vastaavasti Traconissa nähtiin Ginga-aiheinen tietovisa 3.9.2016. Ilmeisesti myös Äffän/Raezlan pitämä luento "Sovinismia Hopeanuolessa?" nähtiin  5-6.11.2016 olleessa Kokkoconissa.
Yhdistyksen Hopeapuotiin tuli myyntiin Hopeanuoli-heijastimia ja jäsenlehteä ilmestyi numerot 4-5.
Ruotsalaisten fanien oli tarkoitus järjestää Silvercon, mutta se peruttiin.
Weedin musikaali nähtiin Shippoconissa ja Hyperconissa. Itse asiassa musikaali on jopa nähtävillä täällä netin maailmassa.

Mutta tapahtuihan sitä jotain erikoistakin. Yhdessä YleX:n Aamussa oli ollut juttua Gingaconista ja yhdistyksestä. Kuulemma myös Hopeanuolin tunnari oli päässyt soimaan radiossa, kun sarjasta oli puhuttu muuten. Nyt-lehteen oli kirjoitettu juttu Hopeanuolesta.

Orionista on ilmestynyt koomista parodiasarjaa suomennoksen myötä ja Gingasta on kehitteillä uusi musikaali. Tällä kertaa susiaiheinen, projekti kulkee nimellä SuMu. Lisätietoa siitä pääset lukemaan täältä.

Havahduin tänä vuonna siihen, että jo viime vuonna Weed-animen ensiesiintymisestä tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Tänä vuonna taas mietin sitä, että syksyllä 2006 saatiin se ensimmäinen levy täällä Suomen puolella. On se vain hienoa.

Kiitän puolestani menneestä Ginga-vuodesta ja valmistaudun jo seuraavaan. Mitähän se mahtaa tuoda tullessaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.