sunnuntai 14. elokuuta 2016

Hyenalta näyttää

Orionin 13. osassa seikkailee hyvin samanäköinen koira kuin GNG:ssä Hyena.

Koiran rooli ei ole ihmeellinen. Se on jäänyt nimettömäksi ja seikkailee Tenkan laumassa. 13. osassa se nähdään juoksemassa kahden muun koiran kanssa. Kenshin yllättää ja piirittää heidät. Tilanne päättyy Gennain tultua. Koirat siirtyvät hänen vierelleen. Tämä on ilmeisesti koiran ensiesiintyminen.

Minulla tulee kuitenkin hahmosta hyvin vahvasti mieleen Hyena. Koiran korvat ja silmät tukevat tätä väitettä paljon. Kenties se voisikin olla Hyenan kanssa samaa rotua? Ulkonäössä on silti eroja. Hyena on animessa kokonaan harmaa. Koira taas on valkoinen ja korvat ovat tummat. Mutta Hyenan väritys mangassa on hyvinkin vaalea. Tämän version puolesta ulkonäöt kohtaavatkin enemmän.

En tohtinut tarkkailla muita osia etsien yhtä suurta kohtausta hahmolle kuin tämä. Mutta tuon pohjalta hahmo tuntuisi olevan varvempi ja rohkeampi kuin Hyena. Luonteesta voisi saada selvää tarkemmin jahka suomennos tulee. Jos kohtaus mitään paljastaa. Mutta aika samanlainen laumassa liikkuja koira on siinä missä Hyenakin.

Itseäni kiinnostaa tässä hahmossa sen alkuperä. Onko Takahashi muistanut jotain yhteyttä Hyenaan? Mitä epäilen. Vai onko hahmo syntynyt vahingossa rotunsa puolesta?

Vai onko hahmo Hyenan sisarus?!

Toki on huomattavaa, että Hyena ja koira on piirretty eri aikoina. Mutta ehkä alempi kuva voisi vastata sitä, miltä Hyena (ja rotu) näyttäisi tällä ei-GNG:n tyylillä. Päivitettynä. Vaikkakin kyseessä on kaksi täysin eri hahmoa.

8 kommenttia:

 1. "Hyena on kokonaan harmaa".
  Vain animessa. Mangassa hahmoa ei ole sävytetty rasterilla, joten se voi yhtä hyvin olla valkoinenkin/hyvin vaaleata värisävyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, puhuinkin vain toisesta versiosta.

   Poista
  2. Aika hämäävää puhua animen versiosta, kun kuvissa kuitenkin vertaat nimenomaan mangaversion Hyenaa tuohon Orionissa olevaan koiraan.

   Poista
  3. Kyllä, puhuinkin yleisesti Hyenasta. Mutta en älynnyt ottaa erikseen mangan ulkonäköä kuin vain kuvina.

   Poista
 2. Olisi kyllä kiva saada Hyena edes piipahtamaan sarjassa ja yleensäkin ns. vanhoja hahmoja :> Ja Hyena kumminkin koki luonteen muutoksen, kun tuntui pääsevän pois pelkuruudestaan hyppäessään koskeen auttamaan Beniä... joten miksei??? Mutta oli Hyena tai ei, niin kiva silti nähdä tällaisia tutun näköisiä kasvoja.

  Ja ai että kun Takahashin tyyli on muuttunut(tai kehittynyt... miten vain haluaa ilmaista). Ei sinänsä, että siinä mitään pahaa olisi, mutta kun näkee nämä kuvat näin peräkkäin, niin tyylin erilaisuus vaan iskee päin näköä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyena kuoli GNG:n aikana auttaessaan Benin pakoon Sniperiltä, joten sitä ei tulisi näkymään ainakaan uudemmissa sarjoissa.

   En usko tämän GDWO:n koiran olevan mitenkään yhteydessä Hyenaan, ei niissä ole oikeastaan yhdistävänä tekijänä muuta kuin nuo korvat. Eiköhän Takahashi ole vain luonut jonkun randomkoiran vain.

   Poista
  2. Hyenaa ei enää nähdä, koska hän kuoli silloin, kun hyppäsi auttamaan Beniä. Tämä kerrotaan Weed-mangassa. Tässä vielä tapahtuman kuvaus Gingapediasta:

   "Hyena hyppäsi auttamaan Beniä, ja kiskoi Sniperin irti Benistä. Hyena yrittää kiskoa Benin rantakiville, jottei virta veisi sitä mennessään. Sniper tulee kuitenkin paikalle, jolloin Hyena kertoo sille olevansa kyllästynyt toimimaan juoksupoikana. Hyena ei pidä itseään sankarina, mutta uhrautuu hyökkäämällä Sniperin kimppuun ja työntämällä heidät molemmat takaisin koskeen. Voimakas virtaus lyö heitä kiviä ja puunrunkoja vasten. Hyena menettää hetkeksi tajuntansa ja Sniper onnistuu tappamaan Hyenan repimällä hänen mahansa auki."

   Poista
 3. Ehkä se onkin joku sukulainen. Hyenahan se ei voi olla koska Hyena kuoli. Mutta sisar tai sisaren lapsi?

  VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.