tiistai 5. toukokuuta 2015

Animen ja mangan erot (GNG, osa 11)

Animen ja mangan eroavaisuuksia toisistaan, kun luvassa on Hopeanuolen 11. manga.

Soturien määrä
Kun John rantautuu maihin manga kertoo, että hän olisi tehnyt sen 600 soturin johdolla. Anime puhuu jossain välissä koirien määrästä lukuna 200. Wilson, Bill, Musashi ja John tähän mukaan lukien. Mutta kerronta on taitanut jättää mm. Greatin porukan kokonaan ulkopuolelle? Mangassahan he ovat kaikki koolla, jolloin lukumäärä on noinkin iso.
En ole varma kertoiko anime myöskään Ginin ja muiden määrästä kuin mangassa lukuna 1200. Tosin luulen, että sitä esiintyi muualla.

Fujille kertominen
Niin animessa kuin mangassa Daisuke säntää kertomaan Hidetoshille ja Goheille koirien takaisin tulosta. Anime tekee kuitenkin siinä eri tavalla, että se näyttää myös pienen Fujille rupattelun.

Hyena mukana
En löytänyt Hyenaa lainkaan kohtauksesta, jossa laumat kokoontuvat Rikin luokse. Mangassa Hyena on mukana ja hän tulee Smithin härnäämäksi. 
Hyena nähdään myös myöhemmin mehiläispesän kimpussa.

Pentujen syntyminen
Mangassa Benin pennut syntyvät juuri niihen aikoihin, kun he ovat katselemassa kuuta. Animessa se tapahtuu, kun koirat kokoontuvat johtajan luokse. 
Tätä ennen edelsi yksityiskohtaisempi kohtaus, jossa näytettiin mm. ruuanhankintaa.

Animessa on, mutta mangassa ei
Mangasta on jäänyt kokonaan uupumaan kohtaukset, jossa Hakuro tervehtii Giniä hokkaidolaiseen tapaan. Vastaavasti sitä ei näytetä, miten Gin haaveilee omasta isästään tai miten Moss kysyy Beniltä - toivooko hän poikaa.

Kantautuvat äänet
Animessa ja mangassa ihmishenkilöt ovat eri paikoissa, kun he kuulevat vuorilta kantautuvia ääniä. Animessa esim. Daisuke on Fujin kanssa, mutta mangassa sisällä lukemassa lehteä.

Hyökkäyssuunnitelma
Mangassa Ben nähdään selittämässä Futago-solan maastoa ja hyökkäyssuunnitelmaa tarkemmin. Anime on toteuttanut sen kerronnan muodossa.

Akakabuto hyökkää
Smithin ja Ginin lähdettyä Rikin perään, on Akakabuto heidän keskuudessaan. Animessa karhu ei riehu, mutta mangassa Gin tulee väistäneeksi sen viskomia kiviä.

Cross kanteli Rikille
Riki ei anna Benin osallistua tehtävään, vaan hän haluaa uroksen olevan perheensä kanssa. Mangassa Cross on selkeästi kertonut johtajalle tästä sääntörikkomuksesta, mutta animessa ei. Ben osoittaa tunteitaan mangassa kierimällä ja itkemällä. Animessa koira pitää tunteensa kasassa ja ajattelee vain tehtävää sekä sen tuomaa velvollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.