perjantai 29. joulukuuta 2023

Katsaus vuoteen 2023

Jälleen aika vähän summata vuotta 2023. Mitä sen osalta tapahtui Gingan parissa?

Isoin asia koko vuonna taisi olla Takahashin saapuminen Suomeen, Helsingin kamppiin syyskuussa 15.-18.9. Takahashi jakoi nimikirjoituksia neljä päivää ja Muji-myymälän yhteydestä pystyi ostamaan jotain Ginga-aiheisia oheistuotteitakin. Tietysti Takahashin töiden näyttely oli myös ikimuistoinen.

Takahashi oli siis Suomessa, kun hän täytti pyöreät 70 vuotta. GNG:n mangasarjakin täytti 40 vuotta!

Vierailusta kirjoitettiinkin Helsingin Sanomiin, yhdistyksen jäsenlehteen. Lisäksi Hopeanuoli.com, Hornahurtta ja Anime-lehti tekivät omat haastattelunsa.

Myös oheistuotteiden saralla tapahtui kuluneena vuonna paljon. PurePlastic ja Fanema julkaisivat kumpikin omat versionsa Akakabuto-pehmosta, joita oli mahdollista ennakkotilata. Fanemalta ilmestyi myös uusia pehmomaskotteja hahmoista: Hougen, Sasuke, Hiro, Kagetora ja Gin.
Urumiin tuli myyntiin uusia PurePlasticin avaimenperiä hahmoista Weed, Gin, Yukimura, John, Akame, GB, Jerome ja Mel. Avaimenperiä ostamalla oli myös mahdollista osallistua arvontaan, jonka palkintona oli Ginga-aiheinen tyynyliina.

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:ltä ilmestyi jokunen jäsenlehti. Pääsin itse numeroon 18 puhumaan Ginga Sanomista ja muista sometileistäni. Hieno kokemus.
Uusi hallitus valittiin, jäsenmaksut vähän nousivat kattamaan yhdistyksen kuluja. Vuoden 2024 jäsenlehtien teemat päätettiin.
Yhdistys järjesti mm. arvonnan Tähdenlennon numerosta 17 ja teki tänäkin vuonna Ginga-aiheista somejoulukalenteria.

CDON myi japanilaista Hopeanuoli-musikaali DVD:tä tavallisena versiona sekä blu-rayna sivuillaan. Hopeanuolen mangasta julkaistiin uusintapainos, jota oli mahdollista ostaa lähinnä Anime Shopista. Myös Noah'n 8. osasta tehtiin lisäpainos.

Takahashi aloitti syyskuussa 2022 Ginga Shōnen Densetsu Dog Days -sarjan Manga Gorakussa. Mutta tänä vuonna sarja nähtiin kokonaisuudessaan kolmen pokkarin muodossa.

Kiitos vuodesta 2023. Toivotaan, että vuonna 2024 luvassa olisi yhtä mullistavia juttuja!

2 kommenttia:

  1. Teksti on kirjoitettu joulukuussa, mutta blogisyötteen mukaan se olisi julkaistu vasta tänään (1.4.24)? Onko muilla samaa ongelmaa että tekstit ilmestyvät viiveellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä johtuu siitä, että olen ajastanut postaukset.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.